Hulk: Ja tak

Hulk

24/07-11Ja tak
Denne film var for lang og kompleks til amerikanerne, og jeg tror slet ikke de var klar til en seriøs fortolkning af den klassiske Marvel-figur og hans univers. Men det er netop Ang Lee's suveræne styrke, og set bort fra enkelte fjollede elementer, er denne film, sammen med Brokeback Mountain, Lee's bedste film til dato.

Jeg er ikke helt oppe at skrige 'mesterværk', for der er som sagt småting der godt kan irritere og ting der falder igennem. F.eks er ideen om at dele nogle af skærmbillederne op i tegneserie-lignende kolonner, simpelthen ikke filmen værdigt, og det virker overhovedet ikke efter hensigten. En anden ting er skuespillet/samspillet, der indimellem halter, men som andre steder er fuldstændig brilliant! Lidt underligt med de diametrier.

Vi skriver 2003, og jeg må sige af CGI'en er noget af det bedste jeg nogensinde har set, og det er sagt af en inkarneret CGI hader! Men Hulk bliver levende i denne film, og det er skræmmende så meget til live han kommer i skikkelse af Eric Bana. Eric Bana som Bruce Banner har jeg det lidt ambivalent med, for det er en noget underspillet rolle. Men så er der til gengæld andre der brillerer helt vandvittigt. Jeg behøver vel bare sige Sam Elliot i rollen som Ross, og i særdelshed Nick Nolte i rollen som Banner Senior - kuldegysende godt skuespil!

Plottet kan vægtes både for og imod, for faktisk er det ikke specielt tro mod forlaget, men er man ikke anal omkring dét, ja så virker det faktisk fremragende.

'Hulk' er ikke en tju-bang lige-ud-af-landevejen actionfilm, men er en dragene, dyb og lidt langsommelig affære, og det er bestemt dens styrker.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.