Danser med ulve: Fantastisk, dog lidt langtrukken

Danser med ulve

25/07-11Fantastisk, dog lidt langtrukken
Danser med Ulve er en fantastisk film, der sobert fremstiller forholdet mellem posteuropæerne (kolonisterne, USA'erne, eller som man også fejlagtigt kalder dem: amerikanere) og amerikanerne (indianerne). USA'ernes imperialistiske brutalitet og overmenneske-mentalitet over for indianerne kommer klart til udtryk i denne film. Men indianernes egen brutalitet kommer også til syne.

Danser med Ulve er en lang film, på næsten 4 timer. Og den bliver også lidt for langtrukken. Hele den første time går med at få hovedpersonen ud til det sted, hvor filmen skal udspille sig. Og de første konflikter kommer først 3 timer inde i filmen, hvor de i nogle film allerede kommer i løbet af de første 20 minutter.
Men filmens primære ærinde er vist også at beskrive hvordan hovedpersonen bliver positivt påvirket af indianerne og deres livsstil, og ender med at have hele sin sympati hos disse.
Dunbars forhold til prærieulven er også værd at bide mærke i, og hvordan han skaber et nærmest kæledyrsagtig forhold til denne.

Men alt i alt en fremragende film, som er et must i filmsamlingen. Den er lidt langtrukken, men af en 4-timers film, ikke så langtrukken som man kunne frygte af en film af denne længde.
Det bliver 5 stjerner!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.