Captain America: The First Avenger: Ujævn Avenger

Captain America: The First Avenger

13/08-11Ujævn Avenger
Tilbage i 1941 skabte Jack Kirby Captain America. En, som navnet antyder, patriotisk siperhelt som blev skabt blot et par måneder før USA tog del i 2. Verdenskrig og de allerførste tegneserier gik da også på at kaptajnen kæmpede mod nazisterne.

Jeg har aldrig været fascineret af Captain America, men jeg synes dog at traileren så rigtig retro-fed ud og var spændt på at se hvordan den ville binde de sidste tråde sammen til The Avengers-filmen, der rammer biograferne næste sommer. Jeg indløste billet uden synderligt høje forventninger til fortællingen om Steve Rogers' forvandling fra en 45 kg svækling til den første Avenger.

Den første tredjedel af Captain America-filmen fungerer rigtig godt. Oprindelseshistorien er troværdig (indenfor mediets rammer) og det classy 1940 production design imponerer i høj grad og går fint i spænd med high-tech artilleriet, der bliver præsenteret senere i filmen, og Chris Evans udgør en god og charmerende helt.

Desværre går filmen i tomgang efter, at Rogers er blevet Kaptajnen. Derfra går det løs med en masse action-scenarier og utroværdige computereffekter i så høj grad at man mister interessen ligeså hurtigt som den var kommet. Den eventyrdrevne Joe Johnston kan sit håndværk til fingerspidserne, men manuskriptet lader meget tilbage at ønske.

Chris Evans er som sagt god i hovedrollen, men hans charme bliver hurtigt overskygget af den overophedede actionmotor, men Hugo Weaving er kedelig, på grænsen til det pinlige som Red Skull, hvis mænd er så gennemsyrede onde at de ikke kun heiler med en, men med TO hænder(!), hvorimod Tommy Lee Jones og Toby Jones er veloplagte som henholdsvis gruff oberst og nazi-videnskabsmand med nervøse trækninger.

Kort sagt gør Captain America det, som så mange tegneseriefilm har gjort. Starter solidt ud, men ender som simpel og fordummende Hollywood-underholdning. Filmen har et par gode roller og en solid billedside at læne sig opad, men det er ikke nok. Det må ende med den dumpekarakter til The Star Spangled Man. Gense Thor eller den første Iron Man i stedet. Det er meget bedre tidsfordriv.

Lad os håbe, at Avengers-filmen bliver bedre.

13/08-11Ujævn Avenger
Øv bøv.

14/08-11Ujævn Avenger
Du skal helt sikkert vente til BD-udgivelsen, og måske endda der tænke to gange, før du lejer lortet. Kæft, en skuffelse. ¨

Ja. Marvel går da helt amok med deres Avengers, men jeg må sgu sige at jeg glæder mig en smule til Avengers-filmen (nok mest pga. Robert Downey og Samuel).

Ja, er du gal jeg glæder mig til The Dark Knight Rises. Alene teaseren giver gåsehud. Der er noget stort og episk i vente er jeg sikker på. Det bliver også spændende at se, hvorledes Nolan og Snyder vil tackle det nye Superman-reboot.

Ja, 3D er noget populistisk pis. Men alle labber det i sig.

14/08-11Ujævn Avenger
Jep. Det bliver interessant med Superman. Snyders sidste par film har dog været uheldige, og Nolan har desværre også (rent kunstnerisk) meldt fra projektet, til fordel for hans tredje Batman kapitel, som han vil fokusere på. Men mon ikke det løser sig altsammen, og godt cast de har fået.

15/08-11Ujævn Avenger
I det mindste er brormand Jonathan med til at skrive skidtet sammen med David S. Goyer, så mon ikke vi får lidt Nolan indover Manden af Stål?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.