Min bedste fjende: Lad os få "den rigtige" filmcensur tilb...

Min bedste fjende

11/11-11Lad os få "den rigtige" filmcensur tilbage
At sætte nutidens let flydende censurstempel "11år" på en film, som er så fyldt med såvel fysisk som psykisk vold, udført af børn mod børn, er een af årsagerne til, at der foreslås yderligere sænkning af den kriminelle lavalder.
Filmen er givetvis oprindeligt vel tænkt, -ligesom de meget unge hovedrolleindehavere og instruktøren gør et flot stykke arbejde - og alligevel ender min slutvurdering med stemplet "spekulation".

Problemet er, at den oplagte målgruppe - børn på samme alder som filmens figurer - vil tage skade af at se den; -så overdrevet rå er den fra første til sidste hjerteskærende scene.
Som debatoplæg for skolepsykologer vil "Min Værste Fjende" sikkert være passende, -og så alligevel tidsspild, eftersom fagfolk næppe har brug for, at en filminstruktør repeterer for dem, at mobning blandt børn er noget nær det ondeste af alt.

Jeg har fornylig set "Min Bedste Fjende" sammen med 120 børn i alderen fra 11 til 12 år + nogle få endnu yngre, hvis forældre kørte på flosklen om, "deres børn var vant til at se alt".
Der blev grædt meget, -men de, som græd, fik i det mindste lidt af frustrationerne ud. Meget værre var det for de 11-12 årige knægte, som ihvertfald ikke skulle kaldes tøsedrenge, og som med det hele indeni sig forlod biografens for en gangs skyld ytrygge mørke, blege, stirrende stift frem for sig, men dog udadtil tilnærmelsesvis fattede.
Det var noget nær min styggeste oplevelse i mørket nogensinde - mit eget indtryk koblet sammen med børnenes reaktioner.
Vold skaber vold. "Min Bedste Fjende" skaber vold og bekymring.
En helt igennem frastødende film, hvis ærinde frembæres så effektivt, at målgruppen aldrig bør se den !
Een stjerne er det mindste, man kan give. -Den er til deling mellem Alf, Toke og Tilde. Der burde også falde een stjerne for Ussings personinstruktion, men den suges bort af det slutindtryk, filmen efterlader, og som samme Ussing er hovedansvarlig for.

"Min Bedste Fjende" er en rent ud sagt modbydelig film, og Medierådets aldersgrænse-anbefaling er totalt ansvarsløs, hvilket gør facit endnu værre.
Væk fra såvel biografer som tv-skærmene med den, -og tilbage med rigtige, ansvarbevidste filmcensorer !!

11/11-11Lad os få "den rigtige" filmcensur tilbage
Film er ikke karakterdannende. Ens forældre er karakterdannende, også selvom de måske benægter det senere.

Mange ser voldsfilm og vokser op til at være pæne, borgerlige mennesker. Dem afregner du så ikke i din lille småpædagogiske brandtale. Man kan gøre virkeligheden til meget.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.