Poseidon: En "dårlig" film kan også være god at se

Poseidon

19/12-11En "dårlig" film kan også være god at se
Specielt én der sender Titanic mod dybet mht special effects... ;)

Jeg så lige Poseidon her til aften på TV3 og tænkte så lige jeg ville dele min mening.

Dette er en genindspilning af The Poseidon Adventure fra 1972. Før du hoppe på vognen og begynder at banke ned på filmen kun på det grundlag, så tænk lidt over at originalen ikke ligefrem var et mesterværk. Det var en film der ofrede den videnskabelige virkelighed fremfor et intetsigende plot fyldt med én-dimensionelle karakterer, og kompenserede for det med action-overbelastning. Poseidon er præcist det samme... Latterligt plot og frygtløse karakterer, tilsat en bid af eventyr. Hvad der så gør forskellen er at denne tid er den rette tid for at genindspille en film som denne. Bare gå overbord med special effets, og ingen vil lægge mærke til det mangelfyldte manuskript, som dybest set er noget rod.

Det er grunden til at Poseidon ikke fejler med hensyn til at underholde seerne. Jeg vil indrømme at jeg var noget skeptisk da Fergie fra Black Eyed Peas optrådte i al sin plastikkirurgiske herlighed og Josh Lucas så fik fremsagt nogle ret så kiksede sætninger, men jeg satte de skrækindjagende dialoger til side med det samme og fokuserede al min energi på ikke at få trang til at drukne Fergie. Det klarede den gigantiske tidevansbølge som lidt efter kæntrede luksuslineren Poseidon dog fint for mig, og efterlod kun en lille gruppe mennesker som så skal kæmpe for et nå op til toppen (bunden i dette tilfælde) så de kan komme ud før Poseidon synker helt.

Udover special effects, som i denne film selvfølgelig er meget bedre end i den originale, så er en anden ting at karaktererne i Poseidon rent faktisk virker interesserede i at overleve, og stopper ikke konstant op for en smålig diskussion ligesom i The Poseidon Adventure. Tag ikke fejl... Disse karakterer er stadig dumme helt ind til marven og kommer kun forbi forhindringer under heldige omstændigheder, lejlighedsvise heroiske bedrifter og fra de steder der er umulige at komme fra så dukker der alligevel pudsigt nok en udvej eller løsning op... Men det er kvalitetsfyldt action.

Samlet set er Poseidon badet i en hektisk, actionfyldt stemning, og er mindst ligeså hæsblæsende som enhver anden actionfilm du kan finde.

Mit råd: Hvis du er fan af Wolfgang Petersens typiske overdoser af spænding og sind-bedøvende special effects, eller bare gerne vil ha et adrenalin kick, så vil Poseidon bestemt ikke skuffe dig.

Bedømmelse. 3/6

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.