Sophie Scholl - De sidste dage: Interessant, nervepirrende...

Sophie Scholl - De sidste dage

17/01-12Interessant, nervepirrende og bindende
Nu er jeg generelt til film der er "lidt gang i", men dybtegående, veludarbejdede dramaer, med reelt indhold (og ikke kærlighedsfloskler og følelsesporno på samlebånd, MAO mainstream-dramaer fra Hollywood), som denne, kan jeg også rigtig godt lide. Og "Sophie Scholl - De sidste dage" er en film der primært er baseret på dialog mellem Sophie og forhører Mohr, og indeholder derfor meget tale, og knap så meget "handling". Ikke desdo mindre finder jeg både dialogen interessant, nervepirrende og bindende, da samtalerne bl.a. omhandler de politiske begivenheder i nazityskland, krigslykken (der på daværende tidspunkt var begyndt at vende til USSR's fordel) og udryddelsen af "undermenneskerne".
Men man sidder også på stolekanten, selvom der ikke sker så meget andet end snak. Man håber til det sidste, at Sophie og hendes bror vil blive benået - reddet i sidste øjeblik.

Jeg vil dog kun give filmen 5 stjerner. Det er en rigtig god film, der bør stå på enhver historie- og politisk interesseret menneskes filmhylde. Men noget mesterværk er det desværre ikke. Der mangler det sidste, for at kunne komme op på 6 stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.