Hugo: Visuelt mesterværk

Hugo
Film Hugo
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
En honningdryppende historietime f...Carcajou
Mirza
In Dreamssandmand
Visuelt mesterværkTorbenWood
Hugos farBries Blog-O-R...
Hvorfor ikke!Carl Nielsen E...

23/03-12Visuelt mesterværk
Filmen er uden tvivl en visuel og teknisk triumf. Det er sindsygt godt lavet. Paris og omgivelserne fremstår meget farverigt og eventyrligt. Det er muligt ikke alt virker 100 % perfekt lavet, men uanset hvad så er filmen en lang nydelse for øjet. Især scenerne hvor Hugo render rundt og smører alle urene omkring togstationen er eminent. Men scenerne hjælpes også af de fremragende lyeffekter, samt det suveræne underlægningsmusik, og giver nærmest en magisk bevægelse.

Historien er meget fængende og samtidig meget spændende. Tempoet er højt, uden at man nogensinde mister fokus. Man har bare lyst til at følges med Hugo hele vejen, og opleve universet i hans selskab. Han er en kvik dreng der kan reparere stort set alt. Samtidig finder vi ud af han har stor passion for spillefilm, hvilket vi også kommer til at stifte bekendskab med undervejs i handlingen. Uden tvivl giver Scorsese en stor hyldest til de kunstnere som skabte magi på lærredet.

Asa Butterfield er vores hovedperson Hugo. Han yder en fortræffelig indsats. Fuldstændig overbevisende. Det samme må siges om Chloë Grace Moretz, som pigen Isabelle der hjælper Hugo under herlighederne. Begge er meget talentfulde unge mennesker. Ellers er det mest Ben Kingsley og Sacha Baron Cohen hos de voksne filmen fokuserer på. Mange kendte optræder ligeledes i historien, og alle gør et formidabel indsats. Men Ben Kingsley er fremragende som Georges Moliérs, der lever et trist liv og samtidig gemmer på en hemmelighed. En børnene gerne vil have kendskab til.

Vurdering: Hugo er en fantastisk oplevelse. Når filmen er færdig har man så mange forskellige indtryk at man næsten ikke ved hvor man skal begynde. Det er et festfyrværkeri af et eventyr. Filmen er et mesterværk på det visuelle plan. Effekterner, kostumerne, scenografien, fotografering, lydeffekterne og underlægningsmusikken er så fremragende, at man næsten får tårer i øjnene. Skuespillerne er ligeledes suveræne hele vejen rundt. Historien er god, tempoet er højt og man fornemmer respekten for filmmediet generelt. Dette er uden tvivl en af de bedste Martin Scorsese film jeg overhovedet har set.

Filmen kan ikke få mindre end 6 stjerner herfra. Alle burde gå ind og få en fremragende oplevelse. 3D effekten er ligeledes god og overbevisende. Glæd jer. :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.