Hugo: In Dreams

Hugo
Film Hugo
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
En honningdryppende historietime f...Carcajou
Mirza
In Dreamssandmand
Visuelt mesterværkTorbenWood
Hugos farBries Blog-O-R...
Hvorfor ikke!Carl Nielsen E...

24/03-12In Dreams
SPOILERS

Når lykkelige slutninger kun findes på film, og når drømme er som film, hvordan får man så sit shitty liv til at ende lykkeligt. Ved at leve filmen og drømmen ud, virkeliggøre den. Det er trylleformularen for Hugo i den denne feel good-film om forholdet mellem fiktion og virkelighed, for i det øjeblik han udlever sin drøm/film og sætter sit liv på spil for at lade stationsbetjenten få muligheden for at redde sig, gør han den stive betjent menneskelig og redder sig selv og denne fine film.

Man kan sige meget om filmen, men jeg synes det er rart at se en anden side af Scorsese, nemlig den varme, glade side, som altid har ligget bag hans kritik af sine fortabte hovedpersoner. Og er Hugo andet end et hans sædvanlige postulat om den fordærvede virkelighed - og filmmediet (eller restaureringen/den insisterende genetablering af filmen) som indsigten, der fører til en lidt højere erkendelse.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.