Prometheus - 3D: Fungerer ikke

Prometheus - 3D

01/06-12Fungerer ikke
Ridley Scott har to skelsættende science fiction-film i bagagen, hvoraf "Alien" allerede har affødt afskillige fortsættelser, efterligninger og spin-offs og "Blade Runner" er på vej med en fortsættelse.

"Prometheus" er seneste skud på stammen og Scotts tilbagevenden til det univers han selv var med til at skabe i 1979. En prequel til begivenhederne i "Alien", hvor rumskibet Nostromo opfanger et nødsignal fra planeten LV-426, der gemmer på den frygtede xenomorph (alien).

Scott er modig, fordi han risikerer at tilsmudse sin status som manden, der lavede den i manges øjne bedste film i franchisen. Et originalt sci-fi og horror mesterværk, der gjorde Scott til en A-liste instruktør og som beviste, at man med de rette kreative kræfter og et ordentligt budget kunne gøre et b-filmplot til seværdig filmkunst.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/prometheus/282

02/06-12Fungerer ikke
Heftig debat om filmen.

03/06-12Fungerer ikke
Flot anmeldelse og jeg er enig i langt det meste.
Jeg kan dog ikke gennemskue hvorfor plottet i Alien skulle være et b-filmplot?
Klichéerne er irriterende, men ikke mest irriterende for mit vedkommende. Det som irriterer mest, er at de ikke formår at lave en spændende film når den har potentialet. De ødelægger fortællingen samtidig med at persongalleriet slet ikke fungerer, heller ikke Charlize Theron, hun virker underlig stiv og leverer ikke den præstation vi ved hun kan levere. Fassbender er klart bedst, men selv hans rolle formår ikke at udnytte potentialet. Man bliver nærmest uinteresseret i om de klarer det eller ej da man aldrig kommer ind på livet af personerne og vores hovedperson er meget langt fra Sigourneys fremragende præstation.

Edit: på din hjemmeside kan jeg kun læse til svar 4 og kan heller ikke skrive. Når jeg scroller ned til svar 5 eller vil skrive går den automatisk op igen med det samme (Google Chrome).

03/06-12Fungerer ikke
Alien har et b-plot, som de også selv bekræfter bagom filmen. Et monster, der gør som den gør, og et hold forskere, der bliver nakket. En monsterfilm. Men det er bestemt ikke negativt, og resulatet er ihvertfald ikke blevet.

03/06-12B-plot
Ok, Bekræfter Ridley Scott at han har lavet et b-plot?, jeg tænker bare hvordan i alverden definerer man et b-plot? Der er mange plot der på papiret kan lyde dårlige, men hvis man laver det ordentligt så bliver det en fantastisk film. Jeg kan ikke følge at monster plus forskere der bliver nakket nødvendigvis er et b-plot.

De fleste af os har nok en god idé om at en film er en b-film, når vi ser en. Men er der egentlige definitioner?

03/06-12Fungerer ikke
De kommer lidt ind på det bagom filmen, og hvad Alien var for en størrelse. Jeg ved ikke om der er definitioner på b-plot, men der er en på b-film. Og det har unægteligt meget med hinanden at gøre. b-film har noget med budgettet og ambitioner at gøre. Historier i disse film er ofte lidt vulgære, platte osv, men at Alien blev mere intelligent, end hvad man spåede ud fra "papiret", er en anden snak.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.