The Bourne Legacy: Bourne med snak

The Bourne Legacy

17/08-12Bourne med snak
Den måtte jo komme. En fjerde Bourne-film. Man lukker ikke just en succesfuld serie ned, bare fordi Jason Bourne ikke længere er med, selvom titlen stadig lever i bedste velgående. Den kompetente writer/director Tony Gilroy står bag roret denne gang. Han er bedst kendt og anerkendt for den glimrende thriller Michael Clayton. Legacy foregår rent faktisk "parallelt" med Bourne Ultimatum, og det skal man lige indfinde sig med. Legacy bruger derfor noget af tiden på "catching up", som for mig kun dræner filmens pace. Jeg er lidt forundret over, at Gilroy har valgt det take, fremfor helt og holdent fokus på hans egen fortælling? Når Bourne nævnes adskillige gange i Legacy, gør faktisk det at Gilroys eget univers og karakter ofte bliver glemt og sekundært. Gilroys historie, når han endelig bruger tid på den, er naturligvis markant anderledes og omhandler ikke søgen efter identitet eller hukommelse, men en slags "pillemisbrug" historie, som måske har en smule dybere relevans når man blot tænker på doping af forskellig art, som præger blandt andet visse sportsudøvere. Historien prikker desværre kun på overfladen, selvom Gilroy forsøger sig med en gumpetung dialog, som får tingene til at lyde mere intelligente end de i virkeligheden er. Skuespillerne var beordret til at plapre på livet løs i stort set samtlige scener, og det fører bare ingen steder hen for Gilroy. Jeg ved ikke om han var i færd med at lave en Michael Clayton 2 eller en actionfilm. Det er blevet en mellemting, men ingen af delene er godkendt sådan for alvor. Renner gør en fin indhop, men hans karakter var desværre lidt uinteressant og spilles heller ikke med samme gnist som Damons, som i øvrigt også er bedre, hvis jeg skal sammenligne.

Robert Elswit fotografi var til gengæld god, og motorcykel-jagten til sidst er underholdende - omend kan den ikke sige sig fri for kedelig shaky-cam brug. Jeg var dog skuffet over slås-scenerne, som ganske enkelt var for kedeligt koreograferet og redigeret. En enkelt "massacre" scene, hvor en gut går amok med en pistol og skyder løs, er ret intens, men den scene skreg næsten på en R-rating, og scenen var tydeligvis nedtonet. Men den gav stadig "chills" og var blandt de mindeværdige. Den velkendte bourne-musik var også savnet.

Alt i alt er det faktisk en temmelig skuffende affære (med få lyspunkter), som på papiret så meget lovende ud.

17/08-12Bourne med snak
God anmeldelse. Jeg har stadig svært ved idéen om en Bourne-film uden Damon, men jeg ender sgu nok med at se den alligevel some-sunday.

Men hold da op, hvor der pludselig kom liv i Scope igen.

And someone whispered...
"This is a resurrection".

Tør man håbe?

17/08-12Bourne med snak
Takker ;)

Det var også ekstra underligt når bourne nævnes 117 gange i filmen ;) Jeg er lidt i tvivl om der er håb for Renners karakter Aaron Cross. Umiddelbart var der et par friske ideer med "pille" historien, men kunne godt have været skarpere.

Vi skal jo kickstarte scope ;)

17/08-12Bourne med snak
Hvordan kan en 'gumpetung' dialog få tingene til at lyde mere intelligent end de i virkeligheden er:-D

Jeg springer denne over, kan låne den i BB når den kommer. Har hele tiden haft mindre forventninger end du, da jeg fra første trailer sagde, at der var ting der gav mig bange anelser. Tak for en fin anmeldelse!

17/08-12Bourne med snak
Dialogen er til dels præget af "fagsprog" og hvad filmens præmis gør og ikke gør ved "misbrugerne". Dialogen er desuden meget fortællende. Enhver situation skal efterrationaliseres til bristepunktet. Der går squ for meget diskussionsklub i den for Gilroy. Og det virker tungt, selvom jeg samtidig også synes, at Gilroys forsøg og intention sikkert har været mere intelligent end gennemsnittet i den type film med tanke på Gilroys glimrende skrivearbejde i Michael Clayton. Det virker som om, at han har troet, jo mere vi fylder filmen med dialog, desto mere er der "på færd".

Nåh, blev et langt og tungt svar ;)

17/08-12Bourne med snak
Jeg kunne nu meget godt lide den, men jeg kan generelt også bedre lide Renner end Damon. Så vidt jeg forstår, er det en Bourne-film uden Bourne, fordi Greengrass sprang fra projektet.

17/08-12Bourne med snak
Jeg er også begejstret for Renner. Han var forrygende i Town og Hurt Locker. Jeg synes dog at han er begyndt at være mere og mere mainstream og en slags actionhero, som jeg umiddelbart ikke synes klæder ham alt for godt.

Jeg synes helt klart Damon var bedre i Bourne film, end Renner's take på Aaron Cross. Jeg følte ikke med ham, overhovedet. Rollen blev også spillet sådan lidt sterilt synes jeg. Her var Damon meget mere sårbar, menneskelig, handlekraftig, smart.

17/08-12Bourne med snak
Jep et langt svar og uden at du vist helt fangede 'joken' i det jeg gjorde grin med:) Også ligemeget, det var ikke vigtigt. Går ud fra at dialogen ikke er specielt god, der er bare meget af den og den vil gerne have os til at tro at den er klog eller noget.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.