Magic Mike: En god stripper-overraskelse

Magic Mike
Film Magic Mike
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Mandestrip med store drømmeBjarke, Filmsk...
En god stripper-overraskelseCarcajou

03/10-12En god stripper-overraskelse
En film om mandestrippere med nogle stjerner i hovedrollerne, som får én til at ane, at en del af planen nok er at trække unge damer i biografen for at sukke efter olierede overarme? Jeg vil gerne indrømme, at jeg var skeptisk på forhånd, men lad mig bare slå fast, at "Magic Mike" er en vellavet, underholdende og rigtig god film.

Titelrollen er en mand i slutningen af 20'erne, der arbejder for et byggefirma om dagen og smider tøjet i en natklub i Tampa efter mørkets frembrud. På dagjobbet møder han en yngre fyr, som er frustreret efter at være blevet smidt ud af college, og ham inviterer Magic Mike så med ind i sin fascinerende og festlige stripklubverden, hvor både stoffer og kvinder flyder frit.

Det er en historie, jeg har set i andre variationer, men aldrig før med strip som omdrejningspunkt. Ung fyr møder ældre mentor, som lukker ham ind i en særlig verden, der virker som én lang fest, men også viser sig at have omkostninger. Her går det især op for Magic Mike selv, at han måske er ved at blive for gammel til sceneshow, mens hans protegé derimod falder for de mere skumle sider af nattelivet.

Hovedrollen som Magic Mike spilles af Channing Tatum, der selv havde en kort karriere som stripper, før han fik gang i skuespillet. Filmen er faktisk Tatums idé, og han har så fundet sammen med forfatter Reid Carolin og instruktør Steven Soderbergh og ført ideen ud i livet i særdeles overbevisende stil. "Magic Mike" rammer præcist den fascination, der skal til, så man forstår det tiltrækkende ved at stå på scenen og blive tilbedt, inden hver nat ender i fest. Og samtidig er den en vedkommende coming-of-age-fortælling med en fin lille kærlighedshistorie som drivkraft.

Tatum gør det rigtig godt i hovedrollen - han er en skuespiller, jeg får mere og mere respekt for. Og hold op, hvor kan han danse. Filmens anden store rolle tilhører Matthew McConaughey, der er en helt fantastisk kombination af sleskhed, charme og ambition som ejeren af stripklubben (og ja, han har også en forrygende stripscene selv). Jeg forstår ikke, hvorfor McConaughey spildte den første del af sin karriere som førsteelsker, for han er født til at spille glatte, skumle typer, som jeg nu har set ham levere i tre film i træk. Derudover har "Magic Mike" en mindre gennembrudsrolle til Cody Horn som Tatums love interest, men rollerne er generelt godt besat - også med Alex Pettyfer som Tatums protegé.

I det hele taget er "Magic Mike" en film med kvalitet hele vejen rundt, sikkert styret af Steven Soderbergh, som har en imponerende evne til at springe ubesværet mellem genrer og filmtyper. Her leverer han en effektiv blanding af humor, drama, troværdige roller og ikke mindst virkelig flotte stripkoreografier. Man kan indvende, at virkelighedens stripperliv nok er en anelse mindre glamourøst, end det skildres her - men hvad gør det, når "Magic Mike" er mere end solid underholdning, baseret på en god og overraskende vedkommende historie. Det giver fire store stjerner fra mig.

Og så er det i øvrigt længe siden, at jeg har været eneste hankøn i en halvfyldt biografsal, hvor samtlige andre tilstedeværende endda var klart yngre end jeg ...

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.