Hobbitten: En uventet rejse - 2 D: Nyt mesterværk af Jackson

Hobbitten: En uventet rejse - 2 D

12/12-12Nyt mesterværk af Jackson
Vi er næsten oppe i Ringenes Herre højder.
Jackson udnytter materialet fuldt ud og mere til, hvilket er godt gjort af materiale, der ikke helt matcher LOTR kvalitetesmæssigt.

Der tages nogle friheder fortællingsmæssigt og historien udbygges ifht. bogen, det gør kun historien endnu bedre og mere spændende. Bl.a. et møde mellem Saruman, Elron, mægtige Galadriel og Gandalf. Noget ondt er måske på vej, og det er ikke Sauron for han er uskadeliggjort.

Vi får forklaringer, som savnes i LOTR og styrker den samlede fortælling og vi præsenteres for fantastiske scener og byer, især må fremhæves dværgenes by samt bjergtroldenes (goblinernes) by udhugget i bjergene, det er sindsygt flot.

Stilen er næsten den alvorlige, som i Ringenes Herre, selv om den dog er mere komisk da historien nu engang er sådan og passer til dværgenes karakterer. Dværgene er dog også gjort mere hårdføre og er bedre krigere end jeg husker fra bogen, hvilket er et positivt træk.

Det eneste negative i filmene er nærmest kun, at dværgene må have flere liv end en kat og James Bond til sammen.
Det er et mesterværk og episk, det er akkurat så godt som jeg havde håbet, det kan ikke gøres bedre.

15/01-132D vs. 3D HFR
Jeg har tidligere anmeldt Hobbitten i 2D.
I julen fik jeg så også set Hobbitten i 3D HFR.

Der er ingen tvivl om at 2D også klart overgår 3D HFR, endda med flere længder. Filmen fremstår en hel del bedre i 2D.

Billederne står meget klarere og skarpere i 2D og med roligere og behageligere billeder. I mange scener havde 3D HFR problemer med klare billeder i forhold til 2D og 3D HFR har adskillelige steder problemer med at præstere i scenerne hvor der er kampe samt en del andre scener (billedet fader ud og man har svært ved at overskue hvad der sker).
Endvidere kan 3D slet ikke følge med 2D kvaliteten i de store flotte scener af dværgebyen i bjerget samt bjergtroldenes by, hvilket er nogle af de flotteste sceneopsætninger i hele filmen, så her bliver det virkelig ærgerligt.

I dværgebyen føler man næsten man kører en tur i rutchebanen, 3D her gør at man lige et kort øjeblik bliver lidt svimmel og jeg ved flere andre gjorde det samme i den scene. Det var dog også eneste sted i filmen. Teksterne udgør som sædvanlig et lille problem idet de stadig hænger midt i det hele.

3D HFR har den fordel at i enkelte scener føler man næsten selv man er til stede, man bliver revet med ind i scenen. Klarheden af billederne er dog stadig et problem.

Så jeg kan roligt konkludere at 3D HFR ikke er i nærheden af at kunne hamle op med 2D.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.