Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste: Bond-List...

Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste
Film Agent 007 i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Følelsen RasmusFL
Mission: ImpossibleOberst Kurtz
Bond-Listen:)Thomas Nielsen
Tjenesten Peter Gjerlev
BondAnonym
FundingAnonym
Hov HovAnonym
FundingAnonym
Indlæg Se alle indlæg (13) Se mere

11/02-13Bond-Listen:)
Da jeg har genset samtlige Bond-film, har jeg tilladt mig at smide en kort hurtig kommentar og en bedømmelse. Filmene er forsøgt stillet op, så rækkefølgen er efter hvordan jeg finder dem, startende med den svageste og afsluttende med den bedste:

Moonraker - 5/10
Starter ganske godt og den første time føler man sig godt underholdt, på en klassisk Bond facon. Derefter begynder det at gå ned ad bakke og den tvivlsomme historie, begynder at virke kedelig og langtrukken, for så at ende i et af Bond-seriens mest latterlige klimaks.

The Man with the Golden Gun - 5/10
Tam udført fortælling, der indeholder blot et godt stunt, som så også er forbløffende flot udført og ellers kun få actionscener. Christopher Lee burde ellers være en oplagt Bond skurk, men når historien ikke byder på mere spænding og god action end den gør, så forbliver det middelmådigt.

Die Another Day - 5/10
Første gang jeg så den, følte jeg mig sikker på at det var den hidtil svageste 007 film jeg havde set, inklusiv en af seriens mest ringe titelsange af Madonna. Ved gensyn opdagede jeg, at hvis man kunne se igennem fingre med dens mangler, så var man egentlig godt underholdt. Der er voldsom meget action og som en guilty pleasure eller en god omgang kitsch, så er den sine steder sjov nok. Men nej, der er for mange stupide tiltag og svage plotelementer, til at hæve den ret meget over Moonraker.

A View to a Kill - 5/10
Bessefar Moore takker af, i en svagt fortalt og lidt grå Bond-film, hvor kun enkelte scener vitterligt underholder. Det gør de så også fint nok, men man imponeres aldrig.

Quantum of Solace - 6/10
Craig er stadig overbevisende og god i rollen og det trækker op, i denne uinspirerende fortalte historie, hvis flade handling man dog føler der måske trods alt, gemmer sig lidt mere bag. Der er flere gode og godt tænkte actionscener. Disse virker desværre som er de smidt lidt mekanisk ind og så er de filmet og klippet så voldsomt, at man ofte ikke kan se eller fatte hvad der rent faktisk foregår. De får pulsen op, men man mister orienteringen og en del af glæden.

Dr. No - 6/10
Første Bond-film har stadig lidt at byde på. Handlingen er fin nok, selv om den er lidt fjollet sine steder, med indfald man kan undre sig over. Connery er dog cool som få og historiens thriller elementer trækkes fint frem, mens de smukke locations bruges godt. Ursula Andress er stadig en af de bedste og smukkeste Bond-babes. Når hun i sin hvide bikini stiger op af vandet, glemmer man for en tid, at man ser en actionfilm.

Live and Let Die - 7/10
Moore tager over og Bond-serien ændrer klogt retning og tilpasser sig en ny tid. Der bydes på en mere jordnær fortælling, uden at man glemmer hvad vi er kommet for. Der er god action og selv om det aldrig bliver neglebidende spændende, så er det ikke uden momenter. Speedbåd jagten igennem sumpene omkring New Orleans hører til et højdepunkt i Bond-serien. Moore er måske for pjattet til min smag, men han bringer serien videre og hans komiske timing, er overraskende fin.

Diamonds Are Forever - 7/10
Fungerer bedst, hvis man ser den som en direkte efterfølger til You Only Live Twice og den ignorerer da stort set også On Her Majesty's Secret Service's plot. Connery virker en anelse træt som Bond og kører rigeligt på rutinen, men ikke uden at hans karisma stadig skinner igennem. Jeg elsker scenerne fra Las Vegas, hvor både en morsom biljagt og en spændende og atmosfærefyldt klatretur på Hilton gør sig gældende. Også en slåskamp i en elevator skal fremhæves, selv om den ikke helt matcher den i toget i From Russia With Love. Man kan påstå at filmen her lugter mere af kitsch end af Bond, men det virker og personligt synes jeg det er sidste film, som det lykkes at ramme bare lidt en den 60'er stemning jeg elsker.
.
The World Is Not Enough - 7/10
Der er tonsvis af fremragende action og en historie der drives fint frem. Hverken Brosnan som Bond eller historien er voldsomt mindeværdig, men det underholder.

You Only Live Twice - 7/10
Bond som japaner, hemmelige baser i udslukte vulkaner, plus en tur med Little Nellie. Hvad er der ikke at kunne lide. Det er grænsende til det latterlige, men det fungerer på trods og gider man ikke de mere seriøse forsøg på at lave en Bond-film, så er det svært ikke at more sig over denne her. Stemningen er tillige fin, selv om filmen indrømmet har et par døde perioder.

The Spy Who Loved Me - 8/10
Roger Moore spiller mere komedie end godt er og historien og dens indfald er skørt overdrevne. Men som eskapisme er det rigtigt godt iscenesat og særdeles fornøjeligt. Dette er Bond, når han er bedst i den mere kulørte ende.

Tomorrow Never Dies - 8/10
Med et fint underholdende plot og Jonathan Pryce som herligt overspillende skurk, er det linet op til en af de mest actionrige og stuntsmæssige flotte Bond-film. Der er så meget smæk for skillingen, at det er en fryd. Brosnan kan stadig ikke helt træde i karakter, men falder heller ej igennem.

Octopussy - 8/10
Moore er ved at blive en anelse bedaget, i en Bond-film der ellers både byder på oprigtig spænding, et godt om end velkendt plot og virkelig god ramasjang, der aldrig bliver for langt ude skørt.

The Living Daylights - 8/10
Dalton udgør en overraskende god Bond, i en mere sammenbidt og alvorsfuld udgave, i en historie som måske ikke er specielt mindeværdig, men dog byder på både lækker gammeldags action, en herlig altmodisch 007 stemning som jeg ikke har set længe i serien. Historien er hvad den er, men den fungerer fint.

GoldenEye - 8/10
Brosnan i hans første forsøg på at udfylde rollen som Bond, hvilket slipper han nogenlunde fra. Valget af ham, er dog frygteligt uoriginalt. Det ødelægger dog ikke filmen fra at være hans bedste. Både den lidt fjerne historie og de mange actionscener, er fermt iscenesat og man keder sig aldrig et øjeblik, i en fortælling, der måske nok byder på en enkelt overraskelse eller to, men mest vinder på tempo, fortællerglæde og gode indfald.

Licence to Kill - 8/10
En af de mest voldelige og hårdkogte Bond-film og indrømmet, også en af de mest velfungerende og spændende. Dalton er forrygende god og selv om plottet er meget jordbunden og volden rå, så mister han alligevel aldrig helt glimtet i øjet. Det er stadig Bond, selv om den er blevet beskyldt for at have bevæget sig fra langt væk fra seriens grundtone.

Thunderball - 8/10
Med en kold Connery til at levere nogle af seriens bedste og mest kyniske one-liners og med historie og den klassiske Bond-stemning i top, leveres der superunderholdning fra start til og med det flotte klimaks. Hvis man ikke keder sig af det langsommelige tempo, der er i filmens mange undervandsscener, hvad jeg ikke gør, så er dette nogle af de flotteste scener i Bond-serien.

Skyfall - 8/10
Den hidtil mest subtile Bond-film lavet, med en ofte næsten begavet tilgang til sine karakterer. Dette tilsat ofte fremragende action og god spænding, er der liv i Bond, selv efter 50 år. Klimaks trækker lidt ned, da det skuffer i forhold til resten af filmen. Til gengæld overrasker det også lidt og efter så mange Bond-film, er det måske rart nok, at klimaks stadig kan gøre dette.

For Your Eyes Only - 9/10
Moore's bedste Bond-film, som efter den svage Moonraker, heldigvis er søgt tilbage til det basale og for satan hvor det fungerer brillant. Alt lige fra historien om hævn og koldkrigsspionage, til filmens mange og yderst medrivende actionscener. Moore spiller sine steder stadig rigeligt komedie, men det lykkes ham også i enkelte scener at vise tænder. Der er så mange helt igennem fantastiske scener i denne her, at jeg ikke ville vide hvilken jeg burde fremhæve.

Goldfinger - 9/10
Denne film lagde grundformen for hvordan man skruer en god Bond-film sammen. Klassisk opbygget historie. Alle elementer er på plads. Der er mindeværdige replikker og scener, sarkasme og ironi, tilsat fortrinlig action og spænding. Connery er forbandet god, selv om det for en stor del skyldes hans evne til übercool karisma mere end godt skuespil. Det her er bare vidunderlig eminent underholdning.

Casino Royale - 9/10
Craig gør sin entre som Bond og hvilken en. Filmen er en ny begyndelse for fortællingen om 007. Dette fungerer rigtigt godt, med en handling der balancerer perfekt mellem det mere personlige, uden at miste fokus på at samtidig at være en storstilet flot actionfilm, hvis godt fortalte historie både er spændende, morsom på en rå facon og voldsomt medrivende og farlig flot i dens hårdtslående ramasjang. Det hele holdes klogt på et niveau der aldrig kammer over og Craig gør en så god figur, at han gør Connery rangen som bedste Bond stridig.

From Russia with Love - 9/10
Hvis skabelonen til en Bond-film endnu ikke er helt på plads, så er resten det. Connery er kynisk, kold og samtidig troværdig som en actionmand, der stadig er et menneske. Historien fortælles suverænt og medrivende og der bydes på flere fuldstændig medrivende gode scener, som toppes med en voldsom slåskamp i et togvogn. Et af seriens højdepunkter i en af seriens bedste og mest troværdigt underholdende film.

On Her Majesty's Secret Service - 9/10
Seriens bedste film, hvilket er ironisk, eftersom Lazenby kun gør det okay som 007. Fysisk udfylder han rollen godt, men nogen ikonisk Bond som Connery er han ikke. Men man savner ikke Connery, som slet ikke ville have passet til den her historie. Det passer nu også bedst, hvis man ser filmen lidt uafhængigt af i hvert fald forrige film, da den ellers ikke altid giver mening. Gør man det, så bydes der både på en af de flotteste, mest medrivende og emotionelt mest involverende Bond-film lavet. Samtidig har den en helt fabelagtig opbygning, fed stemning og lækre actionscener. Det er rørende og personligt, uden at miste kernen af en god actionfilm, også skal byde på lidt til den indre drengerøv og det gør den i rigelige mængder, med både ramasjang og tårnhøj spænding. Filmen har måtte tilkæmpe sig sin rang, da den ikke blev meget mere end middelmådigt modtaget da den kom frem. Filmens status er siden vokset og fortjent. Bond bare bedst!

12/02-13Bond-Listen:)
Interessant liste. Jeg har set James Bond filmene adskillelige gange og har også den samlede collection. En del har jeg set inden for et par år og nogle er noget længere tid siden. Man kan så spørge er det fair at sammenligne en gammel James Bond med de nyere eller om de ikke bør sammenlignes når de kommer ud, altså karaktergivningen skulle gives der?

Alle James Bond er gode når de kommer ud, men nogle tæres noget mere for tidens tand end andre. Er det fair at give den karakter så mange år efter på lige vilkår? Jeg kunne godt forestille mig at min karaktergivning ville være væsentlig bedre hvis jeg gav karakter på premieredagen end nu, selv om jeg er vokset op med en hel del af filmene.
Min karaktergivning, hvis givet nu, ville formentlig blive en blanding af indtryk dengang og nyere indtryk selv om jeg lige havde set alle. Ligeså med denne nedenstående prioriterede liste. Da Moonraker kom ud syntes jeg den var fantastisk med en af de bedste åbningsscener nogensinde med Jaws og så en sci-fi rum-historie. I dag kan jeg dog se at det måske er den svageste af samtlige Bond film.


Min prioriterede liste, startende med den svageste og afsluttende med den bedste
Moonraker
Never Say Never Again (Bond film, bare ikke fra det officielle selskab).
Dr. No
Quantum of Solace
You Only Live Twice
Skyfall
Diamonds Are Forever
Die Another Day
Live and Let Die
A View to a Kill
The World Is Not Enough
The Living Daylights
Licence to Kill
Tomorrow Never Dies
Casino Royale
Thunderball
GoldenEye
Octopussy
The Man with the Golden Gun
On Her Majesty's Secret Service
From Russia with Love
For Your Eyes Only
The Spy Who Loved Me
Goldfinger

12/02-13Bond-Listen:)
Tak for responsen. Ved karakter-givning har du da ret i, at de ændrer sig med tiden, eller kan gøre det. Jeg dømmer ud fra, hvorledes filmen fænger mig og hvorfor. Selvsagt kan det spille ind, at man har set en film 'dengang' og elsket den. Om det er fair at give karakter i direkte sammenlingning nye som gamle, ved jeg ikke. Det er selvfølgelig også heller ikke noget meget seriøst og listen er ikke konstant. Jeg prøver at bedømme ud fra mavefornemmelse.

12/02-13Bond-Listen:)
Super liste, Thomas. :-) Jeg kan se, at vi er enige om Top-4, selv om jeg rangerer dem anderledes. Jeg synes, det er helt på sin plads at anmelde de gamle film på niveau med de nye - eftersom jeg synes, de gamle film generelt har højere kvalitet end de nyere. Især fordi Connery-filmene er tættere på Ian Flemings oprindelige stil og overordnet har en større friskhed og skarpere kant end meget af det, der fulgte siden.

Jeg er ikke hardcore Bond-fan, så jeg fik først lukket de sidste "huller" i serien for nylig - og min liste ser således ud, fra bund til top:

Octopussy
GoldenEye
Moonraker
A View to a Kill
You Only Live Twice
Die Another Day
The World Is Not Enough
The Spy Who Loved Me
Tomorrow Never Dies
Licence to Kill
For Your Eyes Only
Diamonds Are Forever
The Living Daylights
The Man with the Golden Gun
Dr. No
Quantum of Solace
Live and Let Die
Skyfall
Thunderball
From Russia with Love
On Her Majesty's Secret Service
Casino Royale
Goldfinger

12/02-13Bond-Listen:)
Carcajou, fint med din liste også. Det er ganske sjovt at sammenligne.
Med hensyn til gamle film så synes jeg flere bliver tæret af tidens tand. Flere af James Bond filmene er bestemt tæret, jeg synes næsten at alle var glimrende da jeg så dem første gang, især de helt gamle. Og de var jo altid helt med på det nye. Det er ikke helt det samme at se deres 70'er gadges m.m. i 2013. Hvor godt holder mon de nyere Bond film om 30-40 år?

På Kino har der været afstemninger, bl.a. om bedste Bond-film, skuespiller, babe og sang. Der har endda været nævnt et par biler og startscener også. Ganske sjov lille leg.

Og her er så lige min liste over bedste Bond-skuespillere med bedst til sidst:
Timothy Dalton
Daniel Craig
Pierce Brosnan
George Lazenby
Sean Connery
Roger Moore

Moore: charmen, arrogancen, humoren og evnen til at levere replikken og måske spiller det også ind, at det er ham jeg er vokset op med som Bond.

12/02-13Bond-Listen:)
Tak Carcajou og fedt at se din liste også. Jeg hælder også mest til de ældre film, som du nok har bemærket. Det er dem jeg har set mest og oftest har lyst til et gensyn med.

Antaeus: Selvfølgelig er de gadgets de bruger i de gamle, dateret, det giver jeg dig ret i. Men de passer jo til den tid, de er sat ind i, så på den facon synes jeg personligt ikke det fjerner meget fra filmene nødvendigvis. Effekter kan være dateret og måske ødelægge illusionen for nogen. Jeg må dog sige, at jeg synes at netop på det punkt, så holder mange af 60'er filmene overraskende flot trods alt:)

Jeg er også vokset op med Moore, som også var Bond i den første 007 film jeg nogensinde så. Det var Moonraker i biografen. Jeg endte dog med at se næsten samtlige Bond i biografen til de såkaldte Bond kavelkade, der ofte kørte i 80'erne. Så på den måde, er jeg også vokset op med Connery og personligt er jeg bare mere til ham i rollen, efterfulgt af Craig og så Dalton. Moore har sin stil, men som Bond sætter jeg ham nok nederst.

12/02-13Bond-Listen:)
Jeg har nok også set de fleste Connery Bond-film i Biografen, hvis de er gået som Bond kavalkade. det havde jeg glemt. Jeg syntes Moore var fantastisk som Bond, men sådan er det så forskelligt hvad man værdsætter.

Nu når vi taler om tidens tand på film. Jeg så for ganske nyligt Nærkontakt af 3. grad igen. Jeg huskede den som alletiders fremragende film, men det synes jeg ikke den er mere. Måske fordi jeg ikke havde set så meget sci-fi og den slags spænding dengang. Jeg ved ikke rigtig, men min karaktergivning nu er vel næsten 2 karakterer dårligere. Det er muligt det også gælder for et par af Bond filmene.

12/02-13Bond-Listen:)
NKA3G elsker jeg stadig og regner den som en af Spielbergs bedste og mest originale værker:) Men som du siger, sådan er det forskelligt hvad man værdsætter.

12/02-13Bond-Listen:)
Nærkontakt er helt afgjort blandt Spielbergs bedste sammen med Raiders. Den er forbavsende stadig imponerende lavet. Det var den gang Spielberg var mere mørk og ikke så skide konservativ i sin tankegang som idag. At hovedrollen forlader familien og finder en anden, vil aldrig gå idag under en Spielberg film.

12/02-13Bond-Listen:)
Ja, Spielberg var heldigvis dejlig ukorrekt i Nærkontakt..
Når vi nu er ved ham. Raiders, Jaws og E.T. er for mig klart det bedste han har lavet.

Hvem er den bedste skurk i James Bond filmene? Da jeg var barn er der ingen tvivl om at mit svar ville falde lynhurtigt på Jaws, eller sølvtand som vi kaldte ham. Nu er jeg ikke sikker på at han tager pladsen mere.

12/02-13Bond-Listen:)
Jeg elskede også Jaws som barn, altså Bond skurken. Men ellers finder jeg det svært at påpege. Goldfinger har lidt lækker arrogance, men ellers ved jeg ikke helt.

12/02-13Bond-Listen:)
Filmen Jaws er stadig fed. ET er sød, men ikke blandt mine favoritter.

Bedste Bond skurk var for mig Bardem i Skyfall.

12/02-13Bond-Listen:)
Det ville jeg aldrig have gættet AB, at du ville pege på ham:-D Hvis du så bort fra ham (han var også rigtig god eller godt spillet), hvem ville du så pege på?

13/02-13Bond-Listen:)
Efter at have tænkt lidt så hælder jeg til Jaws og Goldfinger. Der er nu stadig noget ved Jaws, som hænger i fra ens barndomsår. Goldfinger/Oddjob kombinationen var fremragende og må være klart bedste kombination.
Bardem var ikke helt lige mig, lige som filmen bestemt heller ikke var mig. Jeg ville godt have haft en rigtig Bond film (det har vi en anden tråd om). Den var dog meget flot filmet.

Hvis man vil have et overblik af skurkene så kan det fås her, endda med deres bud på de bedste skurke.
http://www.totalfilm.com/featur.../gustav-graves

13/02-13Bond-Listen:)
Hehe meget fin gennemgang. Blofeld kan man godt kalde den ultimative Bond-skurk. Men han er dog blevet spillet af flere, så ved ikke helt om man kan pege på ham?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.