Kapringen: Godt Drama - Ujævn Spænding

Kapringen

21/02-13Godt Drama - Ujævn Spænding
I 2010 brød Tobias Lindholm ud med "R" som var en konstant fængende og mørk, dansk fængselsfilm. Nu forsøger han sig igen med et aktuelt emne: Nemlig kapringer af fragtskibe. Vi følger hovedsageligt to personer: Nemlig skibskokken Mikkel (Asbæk) og redderi-direktøren Peter (Malling) som desperat forsøger at få sin besætning hjem. Alt imens forsøger piraternes tolk at mægle med begge parter.

Kapringen er først og fremmest en rigtig flot og dokumentarisk produktion. Lindholm har virkelig sigtet efter at gøre historien virkelig i for begge hovedpersoners historie og i en del sekvenser sidder man faktisk og bliver genuint grebet af situationen. Dette gør sig især gældende hos Søren Mallings figur, hvor han konstant er ved at miste taget om den skrøbelige situation og man forstår hans frustration, når konsulenten siger, at man ikke skal gå piraternes krav i møde efter et par måneders opslidende forhandlinger. Han er klart den mest interessante figur.

På skibet ser det så noget anderledes ud. Pilou Asbæk gør noget af vejen et rigtigt godt stykke arbejde med kokken, men han lades i stikken af manuskriptet, der hellere vil fokusere på piraternes gøren og laden. Dette gør at spændingen aldrig får lov til at bundfælde sig i tilskueren før vi har skiftet til en ny scene.

Samtidig gør Lindholm et (meget) stort nummer ud af, at understrege at piraternes tolk slet ikke selv er pirat. Han er blot endnu en stakkel, der er fanget i piraternes nådesløse. Det kommer der et par intense konfrontationer ud af, men den pointe hamres så meget fast, at man til sidst tænker: "Vi ved godt, at han ikke er en slem mand. Kom nu videre". Filmen afsluttes dog perfekt med en scene, der viser at selvom pengene er leveret, kan alt godt gå galt alligevel.

På trods af disse kritikpunkter, sad jeg stadigvæk med en følelse af at have fået en lille emotionel mavepuster af denne film. Det er nemlig et bundsolidt og velspillet drama, på trods af en ret ujævn spændingskurve. Kapringen fortjener fire små stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.