5x2: 5 Not So Easy Pieces

5x2
Film 5x2
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
5 Not So Easy Piecessandmand
håb om kærlighed??Anonym

04/03-135 Not So Easy Pieces
Spoliers,

I dette elegante, melankolske ægteskabsdrama præsenterer Francois Ozon os for 5 scener fra et ægteskab i ren naturalisme, og uden antydningen af hjælp til tilskueren. Vi må selv lægge fem og to sammen, uden fordom. Kan man det, får man et provokerende og nyskabende filmværk om det moderne ægteskabs udfordringer. Fra den indledende romance over præstationsangsten på bryllupsnatten, usikkerhed om sig selv og tvivl om forældrerollen, flot ledsaget hele vejen af den del af sig selv man ikke forstår - det kan kaldes drifter. Sex spiller derfor hovedrollen i 4 af de 5 scener - den femte er konsekvensen, barnet.

Der er tre centrale præmisser man skal forholde sig til for at få udbytte af historien.

For det første at ægtemanden nok fandt ud af at hun var sammen med en anden på bryllupsnatten. og at hun formentlig i overensstemmelse med den halve sandhed har påstået at hun blev tvunget til det.

For det andet at den viden er dråben, der får mandens tvivl til at flyde over da hun skal nedkomme med et barn, der måske ikke er hans.

For det tredje at Ozon leger med tanken om at de vælger at blive skilt alene for at redde ægteskabet, nemlig at det er et set-up, de vælger for at afdramatisere den seksuelle blokering de er endt i. Det er den eneste måde deres knald efter skilsmissen (og hans tvang mod hende, der viser tilbage til hendes oplevelse på bryllupsnatten) giver eksistentiel mening.

Kvinden tænder mest manden, når hun afviser ham - og omvendt, er Ozons kældersorte kommentar til den heteroseksuelle relation. Vi er tilbage til fraværets nærvær.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.