Spring Breakers: Thelma & Louise på drukferie

Spring Breakers

19/03-13Thelma & Louise på drukferie
"Spring Breakers" er skrevet og instrueret af den amerikanske arthouse-instruktør Harmony Korine, som her går fra at være hardcore artsy til at vende sexploitation på hovedet. Filmen handler nemlig om fire unge kvinder, som så enormt gerne vil på Spring Break, at de begår røveri for at have råd. Da de så er ankommet til Florida, fører fest og narko dem ind i en bandekrig.

Stilmæssigt lægger den her sig op ad ren exploitation med sit fokus på halvnøgne kroppe under Floridas sol - og så de fire heltinder, som ender med at svinge med automatvåben iført bikinier. Men filmen formidler samtidig hele Spring Break-fænomenet som én stor fuckfinger til autoriteter, og man kan se "Spring Breakers" som en slags 'Thelma & Louise på Spring Break', udført som ét langt fest- og syretrip til dunkende baggrundsmusik.

Det er også lidt sjovt, at to af de fire hovedroller har en baggrund som pæne Disney-ungdomsskuespillere. Det springer ikke mindst i øjnene, at Vanessa Hudgens - den romantiske heltinde i "High School Musical" - her går totalt imod sit tidligere image som den mest slutty af de fire. Og så er James Franco helt fantastisk som gangsta med metaltænder og mængder af attitude.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.