The Artist: Charmerende men kedelig Oscar-vinder

The Artist

20/03-13Charmerende men kedelig Oscar-vinder
'The Artist' er en yderst charmerende men i desværre i sidste ende substansløs hyldest til forlængst forgangne filmteknikker, der udelukkende lever højt på den oscar-vindende præstation fra den mandlige hovedrolle og det festlige musikalske akkompagnement.

Jeg fandt det sært at birollerne blev spillet uden en snert af samme udstillende engagement, men måske er det netop for at fremhæve de to hovedpersoners overdrevne og herligt udtryksfulde personligheder. Især de ellers glimrende John Goodman og James Cromwell udviste absolut ingen kunstnerisk forståelse af udtryksformen - det føltes som om de havde en anden dagsorden med filmen, men igen, måske var det bare for at sætte hovedpersonerne i relief. I så fald skal det bare skæres mere ud i pap for denne tilskuer.

Tager man et af to førnævnte positive attributter fra filmen, falder den utroligt tungt til jorden med sin banale og forudsigelige historie, men på et rent kunstnerisk niveau er det bestemt en sød og flot præstation.

Som så mange andre Oscar-vindere er den allerede glemt, og står kun tilbage i erindringen pga. dens meget alternative filmiske stil, men søger man en lidt anderledes feel-good movie, er det en fin og letfordøjelig kæreste-film at nyde i et par timer, der om ikke andet kan inspirere én til at gense nogle af de gamle og ægte klassikere.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.