Kvinden i buret: Et par iagttagelser

Kvinden i buret

06/11-13Et par iagttagelser
Spoilers,

Helten har anbragt sig selv i frivillig isolation fra verden og skal redde en kvinde, som er tvangsmæssigt isoleret, for at han, ved at frigøre hende, kan frigøre sig selv og blive menneske igen.

Mændene har magten og bruger den (Pilmark) til at bestemme over hinanden og degradere hinanden. Kvinden med magtambitioner bliver holdt indespærret af en mand, således at hun ikke får magt. Kvinden er derfor i et bur (deraf den pudsige titel) i og med at hun af mændene betragtes som et løsgående vilddyr og må indespærres.

Kvinden forblinder manden, og ulykker indtræffer.

Kvinden, der reddes ud af sit fangenskab (trykkammer), placeres straks i et nyt tilsvarende fangenskab "af hensyn til hendes eget bedste". Helten frigøres ikke herved.

Afdeling Q kan betyde quinde - netop med fokus på den store kvindelighed, som manden ikke magter.

Helten er verdenstræt og generes af musik fra sin assistent og stedsøn. Assistenten overtager/indtager denne rolle ved at afbryde stedsønnens musik.

06/11-13Et par iagttagelser
Og det er vist krimi-klicheer stort set det hele, er det ikke? ;-)

06/11-13Et par iagttagelser
Måske, jeg har ikke fulgt dansk film så nøje de seneste år, men det er nu filmens psyko-seksuelle abstraktionsniveau. Men jeg havde egentlig regnet med en vis kritik fra Kvinfo etc af den langvarige, sadistiske behandling af kvinden i filmen, men det kan jo nås endnu. På den anden side er torturen af hende måske alligevel "inden for" rammerne af hvad der er filmisk acceptabelt herhjemme, netop fordi det har en baggrund i hans barndomstraume. I USA tror jeg faktisk ikke at filmen var blevet produceret udenfor Tarantino-De Palma-måske Fincher-kredse af samme grund, så det bliver da spændende at se filmens eventuelle amerikanske filmskæbne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.