Gravity: Tæerkrummende

Gravity

10/11-13Tæerkrummende
3D-virkningen var god, men det er stort set også det eneste positive jeg har at sige om filmen. Replikkerne var så fjogede, at jeg sad og krummede tæer. I virkelighedens verden joker og smalltalker man ikke når éns liv er i fare, når andres liv er i fare, eller når der er nogen, der lige er døde. Men det gjorde de to hovedpersoner altså. Den ene uafbrudt, den anden kun en gang imellem. Det bevirkede at jeg havde svært ved at leve mig ind i filmen. Når personerne ikke selv var bekymrede, hvorfor skulle jeg så være det som tilskuer?

Der var ikke nogen indledning, hvor man blev indført i problematikken, og lærte personerne lidt at kende. Vi blev kastet direkte ud i katastrofen. Filmen bestod af lutter højdepunkter.

Men samtidig var handlingen så banal, at jeg bagefter sad tilbage med en tomhedsfølelse. Jeg tænkte: "Og hvad så?" Selv de værste rabalderfilm handler i det mindste om det godes sejr over det onde. Denne film handlede ikke om noget som helst.

10/11-13Tæerkrummende
Jo, den handlede om overlevelse, men også om flugten fra livet og genfinde det. At den er banal er jeg for så vidt ikke voldsomt uenig i. Jeg synes dog stadig den handler om 'noget':)

11/11-13Tæerkrummende
Du har måske nok ret i at filmen handlede om at flygte fra livet, og genfinde det. Men det var ikke noget, den gjorde ret meget ud af. Der var et par replikker, der fortalte lidt om hendes fortid, men hvis de ikke havde været der, så ville man ikke vide hvad filmen handlede om.

11/11-13Tæerkrummende
I symbolikken ligger der jo også en del af selvsamme. Det store tomme, kolde og mørke verdensrum. Distancen til jorden, nærmere himmelen om man vil osv osv. Så jo, den fortæller samme historie i billederne også. Replikkerne er mest med for at skære det ud, så alle kan forstå det og følge med.

Den fortæller også om liv og død, graviditet og fødsel eller har en del symbolik i dette. Kvinden, underlivet, undfangelsen osv, selv om jeg ikke gider spilde for mange tanker på dette, da det så kan blive plat i mine øjne:)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.