Silver Linings Playbook: Min anbefaling af Silver Linings ...

Silver Linings Playbook

23/01-14Min anbefaling af Silver Linings Playbook (fra 14. april 2013):
Det sker alt for ofte, at film får dansk biografpræmiere forbandet lang tid efter, den har været vist i dets hjemland. Dette er rigtig meget tilfældet, med Silver Linings. Fordi hvad gør man, når det er en umulighed at vente på at den film, man glæder sig til, kommer på plakaten i Danmark? Rigtig mange ville nok ty sig til at pirat-downloade filmen på det dersens internet. Jeg er af en anden mening. Undertegnede var nemlig så fiffig at købe den amerikanske blu-ray udgivelsen over Amazon. Men hvad er det så for en film, jeg havde fornøjelsen at se før alle jer andre?

Jo, det var David O. Russells 8 gange Oscar-nominerede rom-com Silver Linings Playbook, hvoraf en gylden statuette fortjent gik til stjerneskuddet Jennifer Lawrence. Filmen er på en og samme gang en flygtig blanding af familiært drama og skør komedie med smitsom optimisme, der rammer en uhyre fin balance mellem alvor og humor, smerte og feelgood - uden at afsløre alt for mange detaljer! Det eneste jeg vidste, var nemlig kun, at filmen havde været udsat for rigtig meget award-buzz, og derfor undgik jeg bevidst at kende noget til selve filmens plot og karakterer, da de bedste filmoplevelser oftest opstår, når man intet begreb har om, hvor historien er på vej hen. Dette gjorde sig også rigtig meget gældende i Silver Linings Playbook og jeg vil derfor fraråde at man ser trailers og læser referater af filmen, da dens stærkeste side bliver, at man kun gradvist får mere og mere at vide om karaktererne, som forløbet skrider frem. Tilskueren er altså nødsaget til at lægge brikkerne til rette og konkludere hvorfor de hver især, agerer og opfører sig som de gør, i forhold til hinanden. Den måde at fortælle en film på gør så også, at karaktererne er det bærende element og det er deres baggrund og udvikling der fascinerer og får en til at sidde på kanten af sædet.
Skuespillet er eminent udført især hos de to hovedrolleindehavere; Som sagt, så beviser Jennifer Lawrence virkelig hvor talentfuld hun er og Bradley Cooper der normalt plejer at spille med i rendyrkede komedier gør det også utrolig godt. Det er samtidig værd at nævne, at det er dejligt at se en af mine all-time yndlings skuespillere Robert De Niro gøre et lille comeback som OCD-ramt(?), spillegal og overtroisk, bekymret far.

Silver Linings Playbook får 5 stjerner på grund af dens fornemme udførsel fra instruktør og manuskriptforfatter David O. Russell der med Silver Linings Playbook har formået at lave et romantisk drama i allerhøjeste klasse. Det er smukt, underholdende, romantisk og smertende rørende og tankevækkende. En film som hæver sig langt over den gængse romcom.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.