Taken 3: Så vil vi ikke have mere for den 25-øre!

Taken 3

15/01-15Så vil vi ikke have mere for den 25-øre!
Liam Neeson spiller for tredje gang den tidligere CIA-agent og black ops-specialist Bryan Mills, hvis familie igen kommer i fare. Denne gang går det hårdt ud over Mills' eks-kone, der dukker op i hans lejlighed med halsen skåret over, mens han selv er nede for at købe donuts. Og så ender vores helt på flugt fra politiet, mens han forsøger at komme til bunds i mordsagen og samtidig skal holde sin datter uden for fare.

Taken-serien er blandt de største kassesucceser fra Luc Bessons produktionsselskab, EuropaCorp, og de to første afsnit havde da også en ganske medrivende rå intensitet, når Liam Neesons ultraseje agent ledte efter eks-konen og datteren, da de var bortført af østeuropæiske mafiosi. Denne gang er historien altså flyttet til USA, men desværre er det så også et virkelig uinspireret manuskript, Besson har leveret sammen med Robert Mark Kamen. I instruktørstolen sidder Olivier Megaton, der også lavede toeren, men han er heller ikke i stand til at hæve filmen over det trivielle, selv om dens action- og jagtscener er jævnt okay.

Problemet med "Taken 3" er først og fremmest et fortærsket plot, hvor det er alt for nemt at gennemskue de twists, der kommer. Men derudover bygger den heller ikke Bryan Mills godt nok op som den vilde superagent, han endnu en gang er. Neeson har stadig masser af pondus i rollen, men det virker, som om filmen nu bare antager, at vi godt ved, at han er megasej - og derfor får vi ikke foldet hans evner lige så elegant ud som i de foregående film. Og samtidig er der lidt for mange logiske huller i plottet, hvor skurkene fx har en imponerende evne til altid at kunne finde helten, mens politiet løber forvildet rundt to skridt efter.

"Taken 3" er ikke tåkrummende pinlig, for Neeson bærer meget i hovedrollen, og så har Forest Whitaker en fin rolle som den excentriske, men snedige politikommissær, der leder jagten på ham. Instruktør Megaton ved også godt, hvordan man holder tempo i fortællingen og leverer action til husbehov, men derudover er treeren en særdeles tam omgang, som i et slattent manuskript læner sig op ad alle de kendte klicheer om actionmanden, der skal redde sin familie.

"It ends here", står der med store bogstaver på plakaterne for "Taken 3". Det løfte synes jeg, at EuropaCorp skal holde.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.