Bowfinger: Fælt skuffende topmøde

Bowfinger

20/01-15Fælt skuffende topmøde
"Bowfinger" blev mødt med gode anmeldelser i sin tid, men set i dagens lys mener jeg, de to stjerner i front fik lidt for meget goodwill. Det er faktisk ikke en særlig sjov film.

Jeg ville have elsket, at dette var en af dem, jeg kunne hive ned fra hylden fra tid til anden, når jeg trængte til en sand komedieklassiker. Det er trods alt mødet mellem to titaner. Men jeg må bare sande, at der er en grund til, jeg ser filmen med fem års mellemrum. Jeg ejer den kun på grund af Eddie Murphy, som alle dage har været en af mine favoritter i Hollywoods sjove afdeling. Selv når han laver lortefilm, er det umuligt at slukke hans enestående talent.

Han er da også det, der redder "Bowfinger" fra at gå i spåner. Især i den senere af sine to roller som den nørdede og hormon-hærgede Jiff, stjæler han fuldstændig billedet. Der er bestemt sjove scener, der fungerer optimalt - det forbløffende er, hvor få der er tale om. Jeg ved ikke, hvordan det er lykkedes Frank Oz at lave en så fattig komedie, når han har haft et geni som Murphy til rådighed plus et manuskript af ikonet Steve Martin (en af fagets største forfattere gennem tiderne), men det har han.

For historien er egentlig godt fundet på. Idéen om en desperat instruktør der vil filme sin film med en hovedrolleindehaver, der ikke selv ved det er morsom, men det er som om, Oz har suget al spontanitet og komisk energi ud af projektet. Og så irriterer slutningen mig stadig helt vildt. "NÅ, jeg skal bruge hans tilladelse for at udgive filmen? DET havde jeg ikke tænkt over....". Det er bare dovent skrevet. Steve Martin og især Eddie Murphy leverer dog varen foran kameraet og de to alene slæber filmen op på tre små stjerner. Som spildt mulighed rangerer den her højt.

31/05-19Fælt skuffende topmøde
"Selv når han laver lortefilm, er det umuligt at slukke hans enestående talent."

Spot on og er så enig med dig her, Oberst

Til gengæld har jeg aldrig oplevet Steve Martin som andet end en fin komiker. Men så mange snakker om ham som et geni, så jeg har måske bare ikke set de rigtige film (eller stand up shows). Modtager gerne anbefalinger

18/06-19Fælt skuffende topmøde
Tommy, tak! Det der gør mig oprigtigt glad, for siden jeg var føl har jeg elsket den gode Eddie. Jeg stod med ham i tykt og tyndt, sågar "Pluto Nash". En dag håber jeg, han vender tilbage til scenen, for selv med årtier ude af form ville han ødelægge stedet. Tjek evt. det eneste lille glimt af stand-up vi fik, og som han spontant brød ud i, da han fik Mark Twain-prisen for ikke så lang tid siden.

https://www.youtube.com/watch?v=c1PGPv_Q9sU

Vender lige tilbage mht. Martin.

19/06-19Fælt skuffende topmøde
haha, den bill cosby imitation er vanvittig!

19/06-19Fælt skuffende topmøde
Helt og aldeles. Han er et kapitel for sig selv, alene hvad imitationer angår. Tjek evt. hans Tracy Morgan ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=76p089IZXLs

Steve Martin er fremragende (altså ikke i "Bowfinger" men...) simply fordi, han er en sand mester i timing. Han har muligvis den bedste sans for timing, jeg er stødt på i hans generation. Og den er kun blevet forfinet med årene, for han er grundig, ad helvedes til (tag ikke fejl af de falske overskæg!), men hans act er (føles) altid let. Deri består nok hans bedste egenskab som komiker. For jeg er faktisk ikke så meget til hans tidlige år, selvom "The Jerk" bestemt er en sjov film - også i dag, hvilket han har en stor aktie i. Men dengang - i de tidlige år, altså 70'erne - *var* han hyperoriginal og en sand innovator i genren, i en ret ung alder.

Men hey! Hvis alt andet glipper - tjek "Steve Martin and Martin Short: An Evening You Will Forget for the Rest of Your Life" ud på Netflæsk. Deres stikpiller til hinanden (okay, Short er så også en personlig favorit) i begyndelsen af showet er næsten billetten værd :-)

24/06-19Fælt skuffende topmøde
tak for ordene om Steve Martin, Oberst. spændende læsning. jeg vil helt bestemt tjekke martin og shorts show ud!

24/06-19Fælt skuffende topmøde
Det vil jeg satme også gerne se :D

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.