Blade Runner: The Final Cut: Ridley Scott: Jeg begik fejl

Blade Runner: The Final Cut

07/05-15Ridley Scott: Jeg begik fejl
Harrison Ford som hårdkogt detektiv i en ravmørk, regnvåd fremtid? Det var hverken, hvad kritikere eller menigmand havde lyst til i 1982.

Den engelske reklamefilms-æstet Ridley Scott red stadig højt på succesbølgen fra sin rumgyser "Alien", da han floppede med "Blade Runner", hans første film på amerikansk grund. Ved filmens 25-års jubilæum i 2007 forklarede Scott, at en del af fiaskoen skyldtes hans egen usikkerhed som nybegynder i Hollywood:

"Vi prøvekørte filmen, som man altid gør i USA. Jeg troede, den var hjemme, men visningerne gik rigtig skidt. »Blade Runner« forvirrede testpublikummet. De kunne ikke forstå, hvorfor de sad og heppede på skurken, eller hvorfor helten fandt sig i at få så mange tæv. Min selvtillid røg i bund, og jeg begyndte at lave rettelser, som kompromitterede min oprindelige idé." ...

Læs mere fra interviewet med Ridley Scott om "Blade Runner" på Bries Blog-O-Rama:
http://brianiskov.blogspot.dk/2...ley-scott.html

10/05-15Ridley Scott: Jeg begik fejl
Tak for indblikket. Tingene står jo altid klarere i bakspejlet, men hvor er det altså ærgerligt, at det oprindelige biografpublikum skulle trækkes igennem filmen med den voice-over. Der er så stor forskel med og uden. Men som jeg skriver i min anmeldelse herinde, så synes jeg ikke, 'The Final Cut' bare er en ekstra version med kosmetiske ændringer. Navnlig grundet HVOR mange kræfter, der rent faktisk er lagt i at gøre billedet skarpere og brugt på at arbejde med det visuelle i det hele taget. Det er selvfølgelig per definition kosmetik, men jeg mener, at æstetikken ER substansen i denne film.

Anyways, du skal have ros for din blog, som jeg desværre først lige er stødt på. Men at du bruger så mange kræfter på 007, er en god start - det huer mit gamle Bond-hjerte.

13/05-15Ridley Scott: Jeg begik fejl
Tak for takken. Jeg er i øvrigt meget enig med din anmeldelse. Jeg lagde selv for mange år siden ud med at se originalversionen af Blade Runner på TV3 (af alle kanaler!) og havde meget svært ved at fatte, hvorfor folk var så vilde med den film. Nu, efter at have oplevet Final Cut i 4K-versionen i Imperial, tør jeg slet ikke tænke på at se Theatrical Cut på en 14" billedrørsskærm med reklamepauser, goddag-mand-økseskaft-fortællerstemme og rosenrød slutning ...

Jeg kan da også lige nævne, at jeg har et helt nyt James Bond-projekt i støbeskeen til lancering senere i år. Det bliver stort, så hæng endelig på! :-)

15/05-15Ridley Scott: Jeg begik fejl
Well put.

Og i forhold til det sidste, kan jeg kun sige, at det vil jeg glæde mig ret så meget til - er allerede godt i gang med at begrave mig i de tidligere skriverier på din blog, og det er en sand fornøjelse. Påtænker i øvrigt selv at anmelde filmene herinde, da karakteren og serien er så stor en del af min filmiske opvækst. Bare en anmeldelse hist og her (men det skulle så være kronologisk, tænker jeg).

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.