Imperiet slår igen: Klassisk Star Wars film

Imperiet slår igen

25/05-15Klassisk Star Wars film
Filmen Star Wars: The Empire Strikes Back kom ud i 1980 og er med Mark Hamill, Harrison Ford og Carrie Fisher i hovedrollerne, som Luke Skywalker, Han Solo og Prinsesse Leia. Den er instrueret af Irvin Kershner og George Lucas. Okay før jeg går igang med at fortælle om filmen vil jeg lige sige at denne "anmeldelse" indeholder store spoilers, så er du advaret.

The Empire Strikes Back kom ud tre år efter den originale Star Wars film fra 1977. Filmen havde alt det den originale Star Wars film havde, plus en hel del. Karakter-udvikling, mere mørk stemning og den er mere twisted. Selv Darth Vader er mere ond og henretter flere folk.

Men oprørene er flygtet til en hemmelig base på isplaneten Hoth, hvor de ikke tror imperiet vil finde dem, indtil imperiet selvfølgelig finder dem. Store Empire Walkers bliver sendt ned for at udslette Luke Skywalker og co. Oprørene prøver at holde stand, men det går ikke. Han Solo, Prinsesse Leia, Chewbacca og C3-PO når at slippe væk, voldsomt efterfulgt at nogle af imperiets starfighters. I modsætning til Luke Skywalker og R2-D2, som må tage til Dagobah-systemet og opsøge den gamle Jedi-mester Yoda.

Noget af det jeg elsker om filmen er, at hovedpersonerne spilles, fordi det gør at man får mere historie og handling. Men Luke Skywalker kommet i lære hos Master Yoda. I starten virker Yoda som et gammelt, mystisk og lidt underligt væsen. Men jo mere man kommer tættere på Yoda, opdager man, hvem han virkelig er. "Ready are you? What know you of ready? For 800 years have I trained Jedi-knights". Yoda er bare sej, han minder mig om Gandalf fra Ringenes Herre.

I mellemtiden er de andre ankommet til Cloud City, hvor Han Solo har en god ven, ved navn Lando Calrissian. Men desværre opdager de til deres store overraskelse, at Darth Vader er der, og de bliver taget til fange. Henne på Dagobah får Luke et syn af det, og rejser hurtigt til Cloud City, fra en skuffet Yoda, for at hjælpe sine venner.

Her går Luke Skywalker sin skæbne i møde, og kommer til at stå ansigt til ansigt mod den onde Darth Vader. Hele scenen frem til den kendte sætning "I am your father" er så episk og spændende, og nok den bedste lyssværdsduel ud af de gamle Star Wars film, fordi der er så meget følelse og spænding på spil. Men Luke får skåret sin hånd af, og får at vide at Darth Vader er hans far. Dramatisk klimaks. Det er helt sikker en af de mange ikoniske scener i filmen, hvis ikke i hele filmhistorien. Det og Yoda's oplæring af Luke, og Han Solo's kendte "I know" til Leia samt kampen på Hoth, er det som gør filmen mere end episk.

Jeg synes også en af grundene til at denne film blev så god var karakter-udviklingen. Luke Skywalker stepper op og bliver en Jedi-ridder, man bliver introduceret til to nye personer, nemlig Yoda og kejseren, og der bliver også tilføjet et lidt romantisk forhold mellem Prinsesse Leia og Han Solo. Og som sagt er Darth Vader også dobbelt så ond, end som han var i 4'eren. Plus at soundtracket til filmen også er utrolig godt, som det altid er i Star Wars.

Det er derfor jeg vil give Star Wars: The Empire Strikes Back 6 ud af 6 stjerner, helt klart en af mine yndlingsfilm nogensinde.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.