Gladiator: The general who became a slave...

Gladiator

20/09-15The general who became a slave...
Gladiator er en episk action-film fra 2000, og er instrueret af Ridley Scott. Den har oscarvinderen Russel Crowe i hovedrollen, og Joaquin Phoenix i skurkerollen som den onde Commodus.

Lige fra starten synes jeg filmen har et rigtig godt tempo. Den starter bare lige ud, midt i krigen i "Germania" hvor Maximus er igang med at lede romerne til sejr mod nogle stammefolk. Det gør at vi ikke skal vente på handlingen kommer igang, og at vi hurtigt bliver introduceret til karakterene.

Filmen får også et hurtigt drejepunkt, hvor Maximus bliver forrådt og ender som en slave. Hele filmen synes jeg har et sindssygt spændende plot, fuldt med forræderi, drab, gladiatorkampe og heltegerninger, og selvfølgelig en episk rejse om at komme hjem igen.

Karakteren Maximus er en af de bedste karakterer lavet nogensinde i filmhistorien. Han har en forhistorie, han er et godt menneske, og han har også en grund til at gøre de ting han gør i filmen, hvilket faktisk også er filmens handling, og så er han også som sagt spillet af Russel Crowe som vandt en Oscar for filmen. Skurken Commodus er så utrolig usympatisk og ondskabsfuld, at man bare ikke slet ikke kan lide ham, men oven i det er scenerne hvor han er med så gode, hvilket gør ham til sådan en god karakter.

Nærmest hver scene er så storslået og kraftfuld begrund af de flotte visuelle effekter i det gamle Rom, det gode skuespil men også fordi den er så godt instrueret af Ridley Scott som kun "desværre" blev nomineret til Oscar for filmen. Og så har filmen også et fantastisk soundtrack komponeret af Hans Zimmer, hvor især slut-sangen gør den afsluttende scene så følelsesmæssig og emotionel, at man nærmest kommer til at græde.

Jeg elsker den her film. Den er en af mine yndlingsfilm nogensinde, og Gladiator får selvfølgelig 6/6 stjerner og er kort sagt en af verdens bedste film nogensinde.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.