Maze Runner: Infernoet: Alting bliver bedre med zombier

Maze Runner: Infernoet

23/09-15Alting bliver bedre med zombier
I anden del af Maze Runner-serien tror de unge helte, at de er blevet reddet af en venlig organisation, men det viser sig hurtigt, at de stadig er en del af et kynisk medicinsk eksperiment. Det lykkes hovedpersonen Thomas at organisere en flugt for den lille gruppe venner, og nu står de så i en ugæstfri ødemark, som ud over vilde storme hærges af zombier. Men der skulle også gemme sig en venligsindet modstandsbevægelse derude.

Det er et imponerende genreskift, denne sci-fi-ungdomsserie tager fra etteren, der var et Hunger Games- og Lost-inspireret mysterium, til denne toer, som pludselig dropper heltene ned i en postapokalyptisk fortælling. Den blev allerede slået an med Resident Evil-agtige undertoner i den første film, og her får den altså fuld gas med afbrændte ødemarker, virusinficerede zombier, den skumle organisation WCKD og enklaver af overlevende i bedste dekadente Mad Max-stil.

Inspirationen fra Resident Evil-serien er stadig åbenlys, eksempelvis omkring 'the flare virus', der gør folk til zombier og tydeligvis bliver en vigtig brik i næste afsnit. Men derudover er det også tydeligt, at instruktør Wes Ball mest har beskæftiget sig med visuelle effekter, før han begyndte at instruere Maze Runner-film. Der er masser af dystopisk sci-fi-stil og glimrende effekter, og "The Scorch Trials" har generelt godt tempo og fremdrift, selv om den reelt bare er et sammenkog af velkendte klicheer. Det hjalp at komme ud af labyrinten, som virkelig var en meget konstrueret plotgimmick.

Actionscenerne er generelt ganske velfungerende og nyder godt af skiftende kulisser i meget forskellig stil. Sammen med den konstante fornemmelse af at være jaget dækker det overraskende godt over, at plottet stadig udvikler sig temmelig ulogisk, og at de unge hovedroller ikke brænder voldsomt igennem. Bedst er Rosa Salazar som en ny tilføjelse til heltegruppen, men det er de erfarne navne som Patricia Clarkson og Aidan Gillen, der leverer det skarpeste skuespil.

Maze Runner-serien er virkelig et sammenkog af sci-fi-klicheer tilpasset til ungdomsfilm, men "The Scorch Trials" er ganske passabel underholdning og lige et hak bedre end forgængeren. Jeg lander på tre små stjerner, for det er absolut en forbedring at komme ud i det åbne landskab og få nogle zombier smidt ind - og så burde serien allerede blive afsluttet i den næste film. Altså indtil de kaster sig over at filmatisere de prequels, som James Dashner er gået i gang med som fortsættelse til sin oprindelige bogserie.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.