The Last Witch Hunter: Vin Diesel på heksejagt er ganske f...

The Last Witch Hunter

20/01-16Vin Diesel på heksejagt er ganske fornøjeligt
I det 13. århundrede blev en heksejæger forbandet med udødelighed, da han dræbte den onde heksedronning. 800 år senere er han stadig menneskehedens forsvarer, der hjælper med at bevare freden ved at bringe hekse for en domstol, hvis de overtræder reglerne. Men i det skjulte arbejder en gruppe hekse på at få deres dronning tilbage.

"The Last Witch Hunter" er en moderne action-fantasy-historie, der lægger sig op ad flere af de klicheer, vi kender fra de senere års ungdomslitteratur. Ikke mindst den med det skjulte samfund af væsener med særlige kræfter, der lever side om side med menneskeheden. Her er vi i New York, hvor der også er et råd af hekse, som står for at holde intern justits og er på talefod med det hemmelige selskab, som heksejægeren arbejder for. Men der er som nævnt skumle ting på færde, og så må helten i gang med at opklare, hvad der foregår.

"The Last Witch Hunter" er altså en gang action-ramasjang tilsat dark fantasy-stil, og jeg kan især godt lide dens visualisering af magien og den hemmelige hekseverden. Der trækker filmen ikke på nogen bestemt reference, men er i stedet et fint sammensurium af forskellige inspirationskilder, som tilsammen giver en farverigt dyster magisk stemning. Det er overbevisende udført og lægger også grunden til, at plottet hænger fint sammen inden for sin egen interne logik - i hvert fald indtil det lige kammer over i slutsekvensen, der bliver for søgt i sin jagt på et ekstra twist. Men grundlæggende får instruktør Breck Eisner afviklet filmen i et glimrende tempo og med ganske medrivende og underholdende indhold.

Og så fungerer Vin Diesel altså rigtig fint som udødelig heksejæger i lang læderfrakke og med både sværd og shotgun klar til kamp. Hans rolle er et fint mashup af fantasy og moderne action, og Diesels drengerøvsagtige selvtillid fylder den solidt ud. Diesel er jo i øvrigt kendt for at være Dungeons & Dragons-spiller, så jeg kunne forestille mig, at han har syntes, det her var et skægt projekt. Han får især solidt modspil af Michael Caine som hans underfundige assistent, men Rose Leslie gør det også o.k. som den heks, der ufrivilligt bliver trukket ind i jagten på sammensværgelsen (selv om hun dog ikke har replikker med samme pondus som "You know nothing, Jon Snow" her). Hos de onde er det især islandske Ólafur Darri Ólafsson, der er mindeværdig som heksemester med vikinge-vibe.

"The Last Witch Hunter" er en solid gang urban fantasy-action, som dog desværre taber lidt kvalitet mod slutningen. Den er kun sat op som begrænset premierefilm med en uges spilletid i de danske biografer - men hvis du er til den her type fantasy-mashup, er den bestemt værd at finde på en streamingtjeneste, hvis du en dag trænger til en gang let underholdning.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.