Deadpool: The Merc with a Mouth filmatiseret helt rigtigt

Deadpool

01/03-16The Merc with a Mouth filmatiseret helt rigtigt
Marvels mest provokerende mainstream-superhelt lander omsider på det store lærred i sin egen film, efter at han tilbage i 2009 havde en mindre rolle i "X-Men Origins: Wolverine".

Hovedpersonen er en yderst kompetent, ultrakæk lejesoldat, der tjener sine penge i en kynisk underverden. Han har et godt liv med en dejlig kæreste - indtil han får konstateret kræft i terminalfasen. Et hemmelighedsfuldt firma dukker belejligt op med et tilbud om at kurere ham, og behandlingen gør ham i praksis udødelig, hvilket er baggrunden for superhelteidentiteten som Deadpool. Men prisen er, at han også bliver voldsomt vansiret, og selvfølgelig har firmaet skumle planer med ham.

"Deadpool" fungerer primært som introduktion af hovedpersonen og hans baggrundshistorie, og heldigvis har den debuterende instruktør, Tim Miller, fået lov til at gå helhjertet efter at ramme den samme stil, som har gjort Deadpool utroligt populær blandt tegneseriefans. Han er en ultravoldelig helt, der ikke er bleg for at dræbe, fyrer dumme og provokerende jokes af i en lind strøm og virker i det hele taget mentalt ustabil. Og så bryder filmen konsekvent den fjerde væg, ved at Deadpool taler direkte til publikum - hvilket også er et virkemiddel, der er taget direkte fra tegneserierne.

Resultatet er virkelig underholdende. Det er sort, bramfri humor og action i en slagkraftig kombination, der bliver leveret i højt tempo. Instruktør Miller viser også en god sans for at stoppe, mens legen er god, og filmen får fint etableret sin hovedpersons grundlæggende konflikt omkring at få fixet sin krop og få det lykkelige liv tilbage.

"Deadpool" er i øvrigt produceret af Fox og dermed en del af deres X-Men-serie, hvilket bliver understreget af, at der medvirker to X-Men i historien. Denne version af Deadpool er så et reboot i forhold til ham, vi så i Wolverine-filmen, selv om Ryan Reynolds har spillet Deadpool i begge film. Men den her har altså ikke noget at gøre med det andet Marvel-univers på film; det med Avengers, Iron Man og så videre, som Marvel selv producerer ...

Reynolds gør det strålende i hovedrollen, som han har ønsket at spille i mere end et årti. Han rammer både plet med god komisk timing, en passende arrogant attitude og det ekstra strejf af gakkethed, som Deadpool-karakteren har brug for. Morena Baccarin gør det også fint som kæresten, der matcher Deadpool i attitude (og det er lidt sjovt, at Baccarin nu er kæreste med både en Marvel-helt og en DC-helt - det sidste i "Gotham"). Og derudover er Ed Skrein solid som overskurken, der bliver mere og mere irriteret, over at han ikke kan slippe af med Deadpool.

"Deadpool" er virkelig velfungerende superhelteunderholdning med kant, R-rating og store mængder selvironi. Det er fedt, at Fox og Marvel har turdet være tro mod stilen fra tegneserierne, og det har givet pote: "Deadpool" har solgt langt flere billetter end de fleste andre superhelte-sideprojekter, og det kan åbne op for, at mainstream-studierne tør tage fat i nogle af de mere kontroversielle serier i genren. I første omgang får vi i hvert fald en toer med Deadpool, og den glæder jeg mig til. Etteren får fire store stjerner med på vejen herfra.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.