Star Wars: The Force Awakens - 2 D: Glædeligt, men ikke pe...

Star Wars: The Force Awakens - 2 D

02/03-16Glædeligt, men ikke perfekt gensyn.
Men den er ikke helt oppe at peake, som IV, V eller endda III. JJ har gjort sit bedste for at ære IV-VI - der er rigtig mange referencer til de oprindelige 3 film, næsten for mange. Jeg havde regnet ud hvad der ville ske, da jeg så rollelisten - og hvem der IKKE var på den i VIII - og det fik jeg så bekræftet. Det var en fin introduktion til den nye serie - men jeg forventer mig mere af VIII og IX, hvis den skal kunne overgå de tidligere. Men jeg gik ikke skuffet ud af biografen, og det var vigtigt. Men det har jeg heller aldrig gjort til nogen Star Wars film, tidligere. Det kræver nok at jeg får set den et par gange mere, før jeg fælder min endelige dom. Vigtigst af alt, jeg glæder mig til at se den næste film. Tusindårsfalken er en værre skrotbunke, end nogensinde - men den kan stadig et par triks.

21/11-16Glædeligt, men ikke perfekt gensyn.
Endelig fik jeg mig taget sammen til at bryde folien, og se den igen.

Desværre må jeg erkende at jeg stadig ikke er den store fan af den, Bevares JJ har gjort ALT for at filmen får den velkendte Star Wars følelse - faktisk for meget.

Man spoiler næppe handlingen for nogen, her et år senere - og det er simpelhen for tyndt at Imperiet ikke har lidt bare lidt slagside ved at miste både Palpatine og Darth Vader.

Samtidig er der alt for meget genbrug i filmen - jeg nævner bare et par stykker, men der er skrevet masser om det andre steder. Robot har kort gemt i sin hukommelse, Darth Vader lignende skurk, "Dødsstjerne" - med indbygget svagt punkt.

Det kan jeg nok lære at leve med. Det er lidt vanskeligere at kapere at en veltrænet Stormtrooper, bare lige befrier en oprørspilot. Man forstår at han har oplevet en grusom nedslagtning - og ikke ønsker at deltage i mere af det, men alligevel.

Og værst er det at Rey springer alle former for Jedi træning over - selv lærer sig mindtricks og evnen til at flytte genstande, helt ud af det blå. Det kunne ikke engang den udvalgte Anakin Skywalker - eller Luke, for den sags skyld.

Alt i alt simpelthen en svag historie - efter min mening den dårligste i Star Wars serien, hidtil.

Når det er sagt, så byder den på gensyn med Hans Solo, Chewbacca og Leia - og det i sig selv er et kæmpe scoop for serien. Derfor også ærgerligt at JJ vælger at brænde det vigtigste kort (Han) af i første afsnit. Det er et billigt point, og det efterlader serien meget fattigere til den næste instruktør.

Det tæller op at serien er genskabt og er tro mod sit ophav - men jeg savner i den grad nytænkning. Heldigvis var der dog et par passager som trak i den rigtige retning - blandt andet scenen med de to smuglerbander og de farlige Rathtars som slippes løs.

Jeg har store forventninger til Rogue One: A Star Wars Story. Husk at billetter sættes til salg kl. 12 i dag....

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.