Creed: Eye of the Tiger

Creed

02/03-16Eye of the Tiger
Fuldstændig blændende film og sikke en dejlig, positiv overraskelse. Jeg var rørt til tårer i flere scener og når en film kan få mig til det, tager jeg hatten af for den. Instruktør Ryan Coogler, der stod bag det fine drama "Fruitvale Station" er også manuskriptforfatter og han har altså en evne til at få et ellers klichefyldt setup til at føles både ægte og rørende, uden at smøre for tykt på. Dialog, replikker og kemi sidder lige i skabet og historien er ualmindelig godt drejet sammen og besidder en friskhed, som jeg må beundre efter så mange film i serien.

Sublimt fotograferet af Maryse Alberti, som også fotograferede den suveræne "The Wrestler" og Creed har faktisk den samme, gritty, kølige hverdags look, som klæder filmen rigtig godt. Kameraarbejdet er ganske enkelt blændende og jeg kan 100% skrive under på uden nærmere undersøgelse, at Creed har de bedste boksescener, som er drejet på film. Hvor er det en herlig trend, at flere og flere instruktører benytter sig af one-takes hvor vi kan nyde en smuk koreografi og jeg må sige, at den første boksekamp i filmen er vanvittig intens og forrykt godt filmet, at jeg rent faktisk tvivler på jeg har set rigtige boksekampe så troværdige.

Fantastisk godt spillet af Jordan og Stallone, særligt Stallones præstation rørte mig blot med små enkeltheder og alene kropsproget. SÅDAN! Jordan er ekstremt overbevisende og fantastisk. Filmens score er helt fantastisk, tilpas nostalgisk men for det meste, sit eget.

Southpaw var middelmådig, at best. Warrior var fin nok. Creed er absolut den bedste boksefilm siden "Million Dollar Baby".

9/10

02/03-16Eye of the Tiger
Nu må jeg godt nok snart få den set. 9 ud af 10 til 'Black Rocky' var ikke engang noget, jeg havde fantasi til.....jeg rykker den op i stakken!

02/03-16Eye of the Tiger
Jeg var også mega overrasket og ville næsten ikke tro der kunne komme noget godt ud af det her. Det er en film fyldt med varme, nostalgi, kærlighed og ikke mindst kvalitet. Det er bare en pokkers medrivende historie. Jeg har virkelig været i bokse humør hele dagen :)

03/03-16Eye of the Tiger
Jeg er stadig usikker på om dette kan være sandt eller om Babo med et er gået hen og blevet et gammelt konservativt sentimentalt fjols (måske da han blev far for anden gang. Den slags gør jo noget ved en mand, I Know;)

Uanset, så glæder jeg mig endnu mere til at se den nu (måske jeg skulle købe den i blinde til samlingen?)

03/03-16Eye of the Tiger
:)

Jeg har jo altid elsket god patos. The Lion King har i mange år været blandt favoritter. Jeg gider jo ikke have det trist hver gang jeg ser film, ellers bliver tilværelsen sgu for surt.

Du vil med al sandsynlighed også nyde denne.

03/03-16Eye of the Tiger
Hvis du nyder den, tror jeg du har ret i at det vil jeg også gøre:-)

03/03-16Eye of the Tiger
"Creed" var også en stor positiv overraskelse for mig. Og bemærk lige, at det lykkedes Stallone at blive Oscar-nomineret to gange for den samme rolle - med 39 års mellemrum. Det må vist være en rekord af en slags.

07/03-16Eye of the Tiger
Det er en fin film. Men 9/10, det er godt nok voldsomt, og sætter forventningerne op i et leje hvor de ikke hører hjemme.

Historien er knap så sentimental, som man måske kunne have forventet når Stallone er med på sidelinien - og fint træk at flytte fokus til næste generation og også til en anden hudfarve. Men en storfilm er det altså ikke. Den er en anelse bedre end Southpaw. 7/10 er min vurdering - og det er stadig glimrende underholdning.

07/03-16Eye of the Tiger
Jeg har også min tvivl, for filmen lyder godt nok skabelonskåret, og Adis er rundhåndet med 9/10'erne for tiden :) men ses, det skal den da

07/03-16Eye of the Tiger
Wayne:
Du skal ikke belære mig om forventninger. Du er ikke nødsaget til at stole på min anmeldelse. Der er andre alternativer. Kig på rottentomatoes. 94% og metacritic 82%. Det er bedre end "The Revenant", som du altså giver fuldt hus. Jeg kunne så passende skrive det samme til dig. Jeg fatter bare ikke, hvor du vil hen med det?

Southpaw er i min bog tæt på ringe. Den fik 5/10. Udover Gyllenhall og et par fine scener, havde den intet at byde på.

Rasmus:
Hvad er der galt i en vellykket skabelonhistorie, der er fortalt godt? Du plejer da ikke være for fin til at nyde simpel filmkunst, medmindre du altså har vendt 180 grader og altså ikke længere nyder en veldrejet skabelonhistorie?

Hvis du ikke er fan af den første Rocky, så vil Creed formentlig ikke omvende dig. Så skip it, hvis dette er tilfældet og spar pengene til noget andet. Er man til gengæld begejstret for Rocky, vil man med stor sandsynlighed finde morskab og kvalitet i Creed. Jeg er ikke fan af filmene efter Rocky på nær Rocky Balboa, som heldigvis drejede serien på rette spor.

Om jeg er rundhåndet.....tjo. Jeg ser også en del fantastiske film, som vælges med omhu. Jeg bruger en del tid på at søge forskellige film og jeg bruger sjældent tid på at anmelde de mindre gode, eller dårlige. Derudover, så forsøger jeg at finde den rette balance mellem blød og hård, som anmelder. Man kan også være for hård, sortsynet og for kritisk eller rettere, kræsen. Disse tendenser vil du typisk opdage hos folk, der er forholdvis begrænsede i deres filmsøgning. Det ønsker jeg ikke at være. Min smag spænder for vidt til, at jeg ikke også kan nyde simpel filmkunst, hvis det er eksekveret godt - og det er Creed. Den er fuldt ud blevet hos mig lige siden jeg så den og glæder mig til at gense den.

Pyha, det blev en lang smøre på noget, som jeg skulle have taget med en smiley......så

:)

07/03-16Eye of the Tiger
Jeg nyder bestemt mange film, der ikke opfinder den dybe tallerken, og jeg kan sagtens se mig selv holde af 'Creed', men det lyder bare som en historie, man vitterligt har hørt/set for mange gange, og dertil virker 9/10 meget højt. I det mindste kan vi være enige om, at 'Southpaw' var en kluntet og ligegyldig film, og det giver da i det mindste håb for, at du har ret her.

Jeg har bare set mange 9/10'ere (og 10'ere, for den sags skyld) fra dig på det seneste, og jeg synes, det er ærgerligt, at du ikke giver de dårlige film lidt ord med på vejen som modvægt. Så tager man også dine lovprisende ord mere til sig, tror jeg. Især når jeg kan se, at du har givet 'Salo' og 'Love' 1/6 stjerner, tænker jeg, at det ville være sjovt at høre lidt om.

Ærlig talt tror jeg ikke, at Wayne er ude på at provokere dig. Han er vist bare ikke vant til scopes rygklapperi, og det er måske egentlig meget friskt. :)

07/03-16Eye of the Tiger
Rasmus

God pointe, men jeg synes ikke det er så skide sjovt at anmelde lortefilm eller middelmådighed. "Solo" er nok bedre end hvad jeg giver den kredit for (eller regnet for) men jeg må stole på mit hjerte og erkende, den intet sagde mig. Og mere kan jeg ærligt ikke sige om den film. Den gik pænt over min filmgrænse, men indimellem kaster jeg mig over umulige opgaver og udfordrer mig selv :) Indimellem har jeg ikke en åbenlys kritik til en film, udover jeg ikke blev fænget og dommen derefter. Andre gange har jeg en del at tilføje, så det er naturligvis forskelligt alt efter hvilke film det drejer sig om. Jeg bliver mere motiveret af gode oplevelser og skriver helst om dem. Så ja, du vil sikkert opleve mange 8'er, 9'er og indimellem 10'er på FB :) Og mange 10'er har jeg faktisk ikke, dømt på de 2100 titler jeg har set, som strækker sig fra spillefilm, serier, dokumentar og alt andet.

Tilføjelse:
Ang. Creed. Ja, det er en velkendt historie, men som du ved, så er eksekveringen alt. 82% på metacritic blandt topanmeldere, det er altså ikke fordi jeg er den eneste, som nyder den :)

Du elsker jo selv Sunshine.....Hånden på hjertet. Det er ikke just fordi den er spækket med originale påfund. Hvor mange film har ikke kopieret den suveræne Alien siden? Mange! Du finder sikkert glæde i den måde den er eksekveret på, mens andre måske beskylder den for at være billig plagiat. Så altså...man skal være lidt mere forsigtig med at afvise det der umiddelbart ligner genbrug.

07/03-16Eye of the Tiger
Du bliver ved med at henvise til Metacritic og Rotten Tomatoes, Adis, og jeg synes du skal vende pladen. Du har skrevet en anmeldelse af "Creed", og det i sig selv vil altid veje tungere for mig end alverdens procenttal og decimaler. Film er subjektive oplevelser, og det er netop når meningerne (blandt mine filmvenner) afviger kraftigt fra "den gængse opfattelse", at jeg for alvor spidser ører.

07/03-16Eye of the Tiger
Emil
Der var en tanke bag mine referencer. Jeg gjorde det klart for Wayne og Ras at der fandtes andre alternativer, hvis MIN anmeldelse virkede for højt vurderet, som der blev givet udtryk for. Jeg refererede blot til filmens gode omtale for at påpege at jeg altså ikke stod alene om begejstringen og at man kunne søge information andetsteds, hvis altså man finder min vurdering urimelig, unfair eller lignende :)

07/03-16Eye of the Tiger
Rolig nu, Adis. Du må bestemt gerne have din mening om at Creed er en storfilm. Men den har altså ikke været nomineret til nogen store priser. Jeg skriver bare min holdning som en modvægt, og ikke for at påstå at det er nogen dårlig film. Det håber jeg også fremgår.
Måske er det også fordi der har været så mange boksefilm, de seneste år, at jeg har svært ved at blive lige så begejstret som dig.

07/03-16Eye of the Tiger
Well, jeg behøver ikke nævne klicheen om Kubrick og Hitchcock heller aldrig vandt store priser :)

Desuden, ja så har der været en del boksefilm. Ikke meget anderledes i forhold til så meget andet. Hvor mange tusinde film om hævn og tab har der været? Igen....eksekvering. Det er alt. Creed synes jeg formår at ramme en dybde, som de senere konkurrenter ikke formåede. Det er i høj grad en film om at leve i skyggen af sin fars navn og skamme sig over det, men samtidig også erkende det som en del af livet og komme videre og skabe sin egen historie. En historie om to ensomme sjæle, der finder trøst og livsglæde i hinanden. Jeg fandt den sgu helt rørende med kant. Fantastisk film.

07/03-16Eye of the Tiger
Men det gjorde du så alligevel ;-)

Hvis du lagde mærke til det, så skrev jeg nomineret - Hitchcock var Oscar nomineret med 5 film. Kubrick var nomineret adskillige gange, både som instruktør og for film.

Hævn og tab? Det er en ret bred genre (som man også kunne putte Creed ind under, med lidt god vilje :-) ).

Jeg synes bestemt også at filmen var god, men der var alligevel en del klicheer som var brugt før, som ikke var nødvendige for filmen - f.eks sygdom, og det virkede modsat for mig - derfor trak det ned.

Jeg har givet den 4/6 - så det er et stort 7/10 - men jeg kunne ikke trække den helt op til 8/10, og det forbeholder jeg mig retten til.

07/03-16Eye of the Tiger
Hvis jeg skulle ridse alle de film op, der ikke blev indstillet i oscar sammenhæng, ville jeg ikke komme i hold igen. Alene i år har akademiet set bort fra adskillige anerkendte film som Ex-Maxina, Steve Jobs, Tangerine, Carol m.fl. Så Creed kommer i et fint selskab tror jeg og selvom jeg i mange år har nydt showet, så er det så sandelig ikke et show, jeg ukritisk sluger råt. Det er da langt fra de bedste film, der indstilles altid. Jeg kan nævne pænt mange Oscarvindere, der er blevet glemt med tiden. Enhver films største prøve er tiden.

Du er i den gode ret til at synes Creed blot var fin. Selvfølgelig var der "klicheer" men igen kommer det an på udførsel og den virkede tydeligvis bedre på mig.

Jeg tror du skal skrive SPOILERS om Creed og noget af det, du nævner.

08/03-16Eye of the Tiger
Vi er enige om at der ofte er film som burde være nominerede til Oscar showet. Personligt sidder jeg ikke oppe hele natten for at se det, jeg optager det og står typisk op kl. 5 om morgenen - spoler mig igennem showet, så jeg får det vigtigste med, og ser hovedpriserne live. Så kan det godt være at jeg genser noget af det om aftenen, men generelt synes jeg det er et show fyldt med overflødigt fnidder og rygklapperi - og man bliver som regel altid overrasket over nogle af priserne.

Jeg vil hellere se BAFTA, som har et stramt og humoristisk show, eller endda The Golden Globes - som dog har nogle problemer med deres helgardering; Comedy or Musical, som kan virke underlig..

Men der er selvfølgelig et show som skal være det største, så fint nok at Oscar er der - historien fortæller alligevel hvem der ender med at blive de sande vindere, når der er gået et par år.

Jeg overvejede at skrive Spoilers, men mente ikke at jeg afslørede noget for alvor når jeg hverken skrev hvem eller hvad det gik ud på.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.