Spionen fra U.N.C.L.E.: En par timer med den kedelige onkel

Spionen fra U.N.C.L.E.

18/03-16En par timer med den kedelige onkel
Det er en god ide at lade denne spillefilmsudgave af den gamle Tv-serie foregår i 60’erne, hvor den kolde krig rasede og en ofte lettere romantiseret og gammeldags, om end næppe realistisk opfattelse af en spion herskede.

Scenografisk er det herligt at se hvordan elegance møder kitsch, mens tonen i historien er i den lette ende, der virker så rigtig for sin tid.

Desværre er det en ofte halvkedelig affære der præsenteres for en som tilskuer, med en fortælling så løs at den næsten føles rodet og i hvert fald ligegyldig.

At historien er tyndbenet og genkendelig er til at leve med, men den mangler basal fortællerglæde synes jeg. Samtidig er filmens tone og stil, ofte så skævt sammenspillende, at jeg ikke kan beslutte mig for om det er frisk og næsten genialt, eller blot slet slet ikke fungerer. Der er dog gode ideer undervejs og enkelte af dem lykkes også.

Uanset, så fangede filmen mig ikke meget. Det hjælper så heller ikke at Henry Cavill spiller den ene hovedrolle så gabende kedelig og ukarismatisk som hans udgave af Clark Kent/Superman i ”Man Of Steel”.

Armie Hammer er en kende bedre, selv om troværdigheden som russisk superagent måske ikke er helt i top. Som pigen i midten, er Alicia Vikander malplaceret. Det virker som om hun enten ikke kan udfylde rollen eller vidst helt præcist hvad hun skulle stille op med den.

Der er lidt action hist og her, men det er overraskende lidt og disse scener kan også virke stive i det og den tilsatte humor, den er altså begrænset morsom. Måske er det bare instruktørs Ritchie’s stil og signatur, som det set så ofte før, der har sine begrænsninger for mig. Jeg elskede hans første film om Sherlock Holmes dog.

22/03-16En par timer med den kedelige onkel
Ja og nej.

Ikke så cool som Sherlock filmene men GR vover jo pelsen selvom temaet er fra 60'erne. Det er politisk ukorrekt at lade Rusland og USA arbejde sammen og endnu mere ukorrekt at Ilya er varm og venlig mens Solo er kold og ensom.

Desuden er suspensen jo hvem af dem Gaby hopper på og så viser det sig at hun formår at holde sig neutral som Schweiz.

Læg dertil familietemaet med hendes far og onkel vs filmens titel og vi er næsten i mål. Dialogen var i hvert fald sjov fordi det kræver sine skuespillere at tale på den antikverede måde idag. Gode billeder også. Men enig, den manglende det sidste wild thing-agtige tematisk.

22/03-16En par timer med den kedelige onkel
Den manglede i hvert fald basal underholdningsværdi for mig om ikke andet:-) Men tak for respons. Altid interessant Sandy.

23/03-16En par timer med den kedelige onkel
Helt enig. Den virker mest som en stiløvelse som sigter efter tonen fra 60'erne,, blandet med lidt tegneserie.

Mange serier fra 60'erne var lette og uden alt for meget på spil, så på mange måder lykkes øvelsen. Det er bare desværre så kedeligt at vi næppe får en fortsættelse.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.