Batman v Superman: Dawn of Justice - 2 D: Langt bedre end ...

Batman v Superman: Dawn of Justice - 2 D

19/05-16Langt bedre end forventet.
Jeg var mellemfornøjet over Man of Steel - Supermans forhistorie og flashbacks fungerede fint. Men en del af historien er også Clark Kents kamp for at forblive anonym og drillerierne med Lois Lane.
Snyder er ikke den store historiefortæller, han er først og fremmest en fantastisk billedstormer - og han er en sand kunstner på det felt. Måske den bedste indenfor filmverdenen.
Vi havde selvfølgelig ikke behøvet at få batmans oprindelseshistorie, en gang til - men for stemningen og forløbet i filmen var det vigtigt.
For mig er Batman verdens bedste superhelt, og det lykkes at skabe en rigtig god udgave af ham af Affleck/Snyder i fællesskab.
Jeg synes faktisk det lykkes Snyder at ramme tegneserieuniverset, ret perfekt - ikke milevidt fra hans fantastiske præstation med Watchmen. Men dog for overfladisk til at komme helt derop overhovedet.
Man så Snyders begejstring for at Lex Luthor skulle præsentere Bruce Wayne for Clark Kent - det virkede bare underligt akavet. Jesse Eisenberg gjorde en god figur som Lex, akavet og genial på samme tid.
Billederne var enhver tegneserie freaks vådeste drøm, og de blev ikke hakket i stykker af en endeløs kamp som i Man of Steel. Snyder havde lært noget.
Samlet var jeg positivt overrasket. Historien halter stadig lidt - men fungerede. Og det visuelle er betagende. Samlet set bliver det til store 4 stjerner eller 5 små - jeg vælger at runde op til 5, fordi Snyder lærte af fejlene fra den første.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Forhistorien var da ikke nødvendig for filmens forløb? Den var dog visuelt flot iscenesat med fedt score, men minder ret meget om Begins og så forstår jeg ikke helt en ting. Når vi ser unge Wayne falde i hullet, rejser han sig op allerede som knægt og overvinder frygten. Jeg købte det ærligt ikke helt. Det var noget bedre gennemtænkt i Batman Begins.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Hvis du læser mit indlæg om Mine Yndlings Superheltefilm. Så kan du se at Begins ligger langt højere på min liste (4) end DAWN OF JUSTICE - som jeg kun rangerer som nr. 18.

Jeg er helt enig med dig om forhistorien.

Jeg giver Snyder points for billeder - ikke så mange for historien.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Har læst.

Han er skam en rigtig god billedmager. Men ikke altid. Watchmen havde en rå, filmisk kvalitet i billederne, mens film som Sucker Punch var øjenbæ. Det er dog desværre gået hen og blevet meget CGI for hans vedkommende, så jeg ved ikke nødvendigvis om billederne rykker det store længere.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Den der "for meget CGI" er altså virkelig udvandet. For det første er Snyders erklærede vision at visualisere sine film så tegneserieagtigt som muligt, og den vision kan kun realiseres med (en masse) CGI. For det andet så beror samtlige superheltefilm i dag på tonstung CGI, ligesom at væksten af CGI er eksploderet de sidste 10 år i branchen som helhed. Så det eneste der i dag er interessant at diskutere er selve kvaliteten af computer-dominansen på film. For naturligvis findes der dårlig CGI og god CGI. Snyder er i allerhøjeste grad repræsentant for det sidste.

19/05-16Langt bedre end forventet.
AB;

Sucker Punch var langt fra øjenbæ, for mit vedkommende. For mig var det billederne som løftede den film betragteligt.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Jeg bifalder på ingen måde de nye trends med tonsvis af kønsløs cgi. Det er til at spotte og har alt for kort en udløbsdato. Tag et eksempel som den sidste del i SW-prequels serien, som udkom samme år som Batman Begins og se, hvilken af filmene der holder bedst idag. Russo-brødrene behersker det flot i CA-film og ikke mindst Nolan. TDKR har endda et budget på 250 millioner dollars og det meste er praktisk lavet. Jeg er klar over, alt ikke kan opnås praktisk, men jeg synes der er gået dovenskab i den (Hollywood) med at køre hele skidtet gennem computeren.

Sucker Punch er det argeste lort. Jeg er ikke i stand til at se noget i billederne, som er værd at snakke om.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Sucker Punch... - jeg vurdere den ikke som noget mesterværk, men jeg forstår og bifalder Snyders idé med filmen - og nyder billederne.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Adis: Men Nolans vision var heller ikke at gøre sine superheltefilm så tegneserieagtige som muligt. Den var det modsatte. Det er ret nemt at undgå dårlig CGI, når man ikke er afhængig af den. Vi kan hurtigt blive enige om, at der er aaaaalt for meget dovent CGI derude, men i 'BvS' er brugen af CGI jo en ren og skær nødvendighed for at kunne realisere den vision, som Snyder har. Det har intet med dovenskab at gøre.

19/05-16Langt bedre end forventet.
CGI; Snyder er en af de få der virkelig forstår at få noget positivt ud af CGI.

Avengers Age of Ultron, Transformers, Deadpool (til dels), Iron Man 2 og 3 - er blandt de dårlige eksempler.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Uenig. Nolan kunne have valgt en komplet anden tilgang til filmene. Han kunne eksempelvis have lavet "tog-styrt-scenen" i slutningen af Begins ren CGI. Men nej. Det var miniature arbejde som ser forrygende ud. Det er ikke fordi manden ikke har vilde visioner. De er blot designet udfra en old school tilgang, som kræver præcision, tålmodighed og stuntarbejde. Det er sværere at skyde på rigtige lokationer end bag grøn/blå skærm og det er sværere at bygge sets i hånden, end at hyre et par PC hajer (sat lidt på spidsen). Ridley Scott kunne også have lavet Prometheus til CGI, men forbavsende meget i den film er organisk og bygget fra bunden. Abrams kunne have lavet en Lucas med den nye SW osv, men gik tilbage og lavede en mere old school film, dog med ny teknologi som hjælpemiddel og det er absolut i orden.

Så, det er tydeligvis ikke altid visioner, der står i vejen for det praktiske arbejde. Ganske vist må en film indeholde CGI, men jeg synes efterhånden mange film forekommer mig kønsløse og computerspil-agtige, at jeg ofte sidder og undrer mig over det er film, jeg ser. Det er blevet meget in med store, vilde destruktioner af byer osv, osv, og det kan næppe laves "rigtigt" men de visioner er i sidste ende ret så uinteressante for mit vedkommende.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Jeg har den dybeste respekt for Nolans arbejde med old school-løsningerne i Batman-universet (og skamroste ham for det i sin tid). De løsninger passer perfekt til den vision, han har med genren. Nøjagtigt ligesom Snyders gør det. Det var såmænd bare pointen. At visionen ikke interesserer dig, synes jeg dog bløder igennem i din dom over KVALITETEN af den CGI, Snyder leverer. Men fred være med det.

19/05-16Langt bedre end forventet.
CGI/Ikke CGI

Jeg er ikke den store tilhænger af CGI - og slet ikke hvis den drukner noget der ellers kunne være blevet en god historie.

Men for mig var The Force Awakens en alt for doven historie - hvor Lucas, trods CGI forsøgte at forny sig hele tiden. Derfor er Revenge of the Sith en bedre historie end TFA.

En stor del af The Lord of the Rings kunne ikke være lavet uden CGI. Hvad skulle man have gjort med de kæmpe store hære? Og sådan er der mange eksempler, hvor CGI giver mening.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Wayne
Watchmen havde noget vanvittig god CGI og flot integreret i universet. MoS var jeg ikke helt så imponeret af. Og Sucker Punch slet ikke. Så jeg synes ikke umiddelbart han får mere ud af det, end mange andre. Man kan sige meget om Transformers, men netop den første film rykkede grænsen for hvad man kunne og robotter samt animation ser ret overbevisende ud. At de senere film stinker, er en anden snak.

Hvis jeg endelig skal pege på noget godt i den retning, så er film som Gravity, Tron Legacy og den nye Junglebogen vellykkede eksempler. De gik all-in med deres fotoreaistiske CGI tilgang. Men når jeg sammenligner den rå kvalitet i billeder fra en film som Junglebogen og så The New World eller Apocolypto, så synes jeg bare der er en væsentlig stor forskel på den overordnede kvalitet, når vi taler om fotografi.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Transformers - enig det er dog også den eneste i serien som ikke drukner i overdreven brug af CGI, bare fordi man kan.

I MoS gik han i CGI fælden, og det endte galt - selvom der også er lyspunkter. Men ellers er jeg ikke enig, i BvS er det netop billedsiden som trækker kvaliteten op.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Emil:
Jeg nyder jo også Snyder. Teknisk var Watchmen så god, som den kunne blive. Men jeg synes det er begyndt at være for meget. Jeg synes rigtig godt om Down of The Dead remaket, så jeg ville ønske han kunne beherske hans håndværk i fremtiden. Han ramte fint det tegneserie-agtige look i 300. Han har utvivlsomt sans for det visuelle. Lidt hit and miss for mig. Hans forcer er jo det visuelle trods alt.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Wayne
Kæmpe stor hær? Hyre mange mennesker. Hvad gjorde Lean med Lawrence of Arabia tror du? ;) Det er bare blevet for nemt idag. Selv hvis det kun drejer sig om 1000 mennesker, så laver man det typisk CGI. Det var dog glædeligt at TDKR brugte statister. Vanskeligt, men langt sjovere og mere holdbart.

19/05-16Langt bedre end forventet.
AB - sådan gjorde man engang. Men da havde man også den luksus at en produktion kunne tage flere år. Det kan man ikke længere.

Jeg er som sagt ikke tilhænger af for meget CGI. Clash of the Titans og den anden i den serie er frygtelige film.

19/05-16Langt bedre end forventet.
Tror jeg tilslutter mig Emils udsagn, at det er et spørgsmål om man er til stilen. At film som Clash Of The Titans stinker, skyldes jo ikke kun CGI alene, uanset om den stinker eller ej.

At jeg så synes for mange film i dag tyr til for meget UNØDIG brug CGI er en anden snak.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.