X-Men: Apocalypse - 3 D: Begynder Svagt, Slutter Stærkt!

X-Men: Apocalypse - 3 D

26/05-16Begynder Svagt, Slutter Stærkt!
Konklusionen på den "nye" X-Men trillogi er bestemt ikke den bedste, men heller ikke værste tilføjelse til genren.

Ligesom de to foregående formår filmen at blande toptunede actionsekvenser med overraskende rørende karakterøjeblikke, veltimet humor og bundsolide præstationer. Specielt under det lange klimaks sidder man og bider negle, hvor der også er plads til nogle syrede sekvenser, hvor vi går ind i hovederne på de forskellige mutanter. Der er ingen tvivl om, at Bryan Singer brænder for X-universet og kender det til fingerspidserne.

Præstationerne er også endnu engang, som nævnt, bundsolide. McAvoy er endnu engang rigtig god som Xavier mens Fassbender giver den fuld skrue som Magneto; han stjæler simpelthen samtlige scener han er i. Jennifer Lawrence virker i denne ombæring lettere anonym som Mystique og så giver Evan Peters endnu en fantastisk præstation som Quicksilver, der (igen) kan prale af at stå for et af filmens visuelle højdepunkter.

Alt er dog ikke fryd og gammen. I den første halve time virker filmen en smule famlende og har svært ved at samle sin historie, hvilket resulterer i nogle ret forvirrende små vingnetter, hvor man ikke rigtigt kan engagere sig, fordi man ikke har et indtryk af, hvad filmen vil.

Apocalypse-figuren er måske også filmens svageste led. Oscar Issac er en fantastisk skuespiller, og han er intimiderende, men figurens motivationer og mytologi er noget sjusket udført og nogle gange er man ikke helt sikker på hvorfor han overhovedet er der; udover selvfølgelig at se Apocalypse på det store lærred.

På trods af disse klagepunkter, er jeg stadig uenig i mediernes vurdering. Sure, filmen starter noget ujævnt, men efter cirk en halv time, hvor det egentlige narrativ kan begynde, får Singer og Kinberg styr på den omfattende historie og tilbage står vi med et ganske solidt indhug i franchisen. Den er ikke lige så intens og retro-underholdende som First Class eller lige så episk som Days of Future Past, men mindre kan også gøre det.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.