Agent 007 i ilden: Nær druknedøden

Agent 007 i ilden
Film Agent 007 i ilden
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Nær druknedødenOberst Kurtz
- Bond på autopilot -Emil Schultz
CreepshowAnonym
Thomas Nielsen.Anonym
Never Say NeverAnonym

27/05-16Nær druknedøden
"Thunderball" falder i den klassiske fælde ovenpå en succesrig forgænger - den udbygger og forveksler kvantitet med kvalitet. Selvom den bestemt har sine øjeblikke (åbningsscenen hvor jetpack'en luftes til sidst er eksempelvis god), så drukner de i for mange anonyme passager. Samtidig forsøger man at ride videre på glamouren fra sidste film, hvilket er prisværdigt, men den når bare ikke samme niveau.

Naturligvis er det fedt, at SPECTRE atter rumsterer i kulissen, men den "store" plan er dovent udtænkt (hvorfor den også sidenhen er blevet parodieret, blandt andet i Austin Powers-filmene), og så er vejen til det uundgåelige klimaks altså virkelig ufokuseret. Hovedskurken er ret fesen og underligt fraværende i filmen, hvilket også er et af de grundlæggende problemer. Denne her udgave af Largo er på ingen måde en værdig 'nummer to' efter Blofeld.

MEN! Min absolut største beef med dette fjerde kapitel er undervandsoptagelserne. De fylder ganske enkelt for meget. Idéen om at smide Bond i kamp under vandet er på papiret et frisk pust, men i realiteten dræber H2O-slaget faktisk filmen. Det er aaaaaalt for langt, og det er det fordi, det er ualmindelig pauvert instrueret. Al ære og respekt for Terrence Youngs gå-mod-mod i den henseende, men her gaber han over for meget - hans evner som actioninstruktør rækker simpelthen ikke.

Jeg vil godt give "Thunderball" så meget, at den prøver. Hårdt. Den har tydeligvis sat sig for at underholde maksimalt, men gør det desværre kun i glimt. Mit bud er, at det ville have hjulpet gevaldigt at trimme filmen ned - omkring 20 minutter så den lå det samme sted som "Goldfinger".

Min første deciderede Bond-skuffelse, og det er synd og skam, når nu Connery peaker i rollen her.

Karakter: 4/10

27/05-16Tæt på druknedøden

27/05-16Tæt på druknedøden
Modsat dig, var jeg absolut ikke skuffet over Thunderball. Måske ikke den bedste skurk, enig. Men Luciana Paluzzi er en af seriens mest interessante kvindelige "Henchmen".

Selve plottet er et af de bedre - at lave en dobbeltgænger af en betroet pilot for at stjæle atomvåben, samtidig med at vores kvindelige hovedperson uvidende er gidsel.

Jetpack'en var en sensation på det tidspunkt - og undervandsscenerne var ikke set lignende tidligere.

Ikke Connerys bedste, men heller ikke den dårligste. 7/10 herfra.

27/05-16Tæt på druknedøden
Enig i at dobbeltgænger-elementet er fedt, Wayne. Scenen hvor piloten ser "sig selv" er muligvis filmens bedste øjeblik. Men ellers er det altså ikke skideopfindsomt, det der foretages, plotwise.

07/05 08:03Nær druknedøden
Jeg er begyndt at gense alle filmene kronologisk og var spændt på "Thunderball", som jeg ikke kunne fordrage som barn, nok på grund af de (selv efter Bond-standarter) utallige lumre optrin med en sært demaskuliniseret Bond i slippers og små pink shorts samt de utallige undervandsscener. Og så huskede jeg, ligesom dig Emil, også skurken som dødkedelig. Det sidste ændrede sig egentlig ikke.

Men ellers blev jeg godt nok overrasket. Visuelt virker den mere ambitiøs end de første tre (er det widescreen eller technicolor for første gang her?), og Sean Connerys oneliners er knivskarpe. Bond babes i særklasse og undervandsoptagelser, der er helt afsindsigt flotte. John Barrys score rammer i øvrigt den helt rette, jazzede stemning, der undskylder og endda understøtter filmens træden vande (høhø).

Og så kunne jeg ikke lade være at tænke på Christopher Nolan, der ved flere lejligheder har erklæret sin kærlighed til Bond-franchisen. Den sidste halve time af "Thunderball" har noget "Dunkirk" over sig, måske det er farverne og den totale dedikation til havet. Og når Bond +1 bider på krogen til sidst, er det selvfølgelig "The Dark Knight", man tænker på.

07/05 19:23Nær druknedøden
KUN fedt at høre, Rasmus. Mere visuel ambitiøs end en død nøgen dame i 24 karats guld?! Ej jeg er lidt med, men synes "Goldfinger" (såvel som "Dr. No") klart er en større æstetisk oplevelse. Og den undervands-finale *er* sgu for lang. Men lad mig endelig høre hvad du mener med "The Dark Knight"-tanken, hvis du vil uddybe?


Det er verdens bedste maraton, du har gang i ;-)

24/05 09:24Nær druknedøden
I forhold til 'The Dark Knight' tænker jeg på Shanghai-scenen, hvor Batman reddes via en oppustelig krog, der tilkobles et fly – præcis på samme måde, som Bond svæver afsted til allersidst i 'Thunderball' :) Så "You Only Live Twice" i går, og der er magnet-på-taget-af-fjendens-bil-scenen umulig ikke at associere med Banes luftbårne heist i starten af "Rises". Nolan var tydeligvis en Bond-fanboy som barn, og det skinner så skønt igennem.

24/05 16:51Nær druknedøden
Godt spottet! Den havde jeg ikke selv tænkt over. Og helt enig i den med 'Rises', det er bare så fint. Nolan, Spielberg, Boyle, Villeneuve, Tarantino....alt de i virkeligheden bare gerne vil allesammen, er at lave en Bond-film :-)

25/05 07:45Nær druknedøden
Genså den for et halvt år siden og den drattede et stykke ned for mig - især scenen med kampen på båden virkede som dårlig stumfilm.

5/10

25/05 10:15Nær druknedøden
5/10......Hater!

25/05 11:39Nær druknedøden
Hvad mener du så om Oberstens 4/10 ;-)

Jeg huskede den bedre, måske derfor jeg blev skuffet.

Desuden er det jo en "pige" som synger titelmelodien :-D

25/05 12:39Nær druknedøden
"Hvad mener du så om Oberstens 4/10 ;-)" He's Living On A Prayer;-)

"Desuden er det jo en "pige" som synger titelmelodien :-D"
Hahahahahha Fims!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.