King Kong: Så tæt på, og så langt fra alligevel.

King Kong

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Forleden genså jeg Peter Jacksons King Kong. Mest fordi jeg ved et tilfælde kom til at slå over på en kanal hvor de var igang med at vise den - og jeg blev hurtig enig med mig selv om at den var et gensyn værd.

Så et par dage senere kom den ned fra hylden, godt støvet at ikke at have været fremme i 10 år.

Bagefter sad jeg tilbage med følelsen af at Peter Jackson var rystende tæt på at kunne have lavet et mesterværk.

Kulisser (især New York) og stemning er perfekte - castet fungerer, og vigtigst King Kong er virkelig godt animeret.
Historien om en filmskaber, som er så passioneret for sit projekt at han er klar til at sætte alt på spil kunne måske være et billede af Jackson selv. Jack Black spiller for en gangs skyld en seriøs rolle, og det slipper han hæderligt fra.

Naomi Watts er glimrende som "Lady in distress" - og hendes naive tro på det gode, på trods af stor modgang, er usvækket filmen igennem.

Jeg var med hele vejen, fra flugten til skibet og fra politiet – på skibet og rejsen til Skull Island. Sjovt nok fik jeg en ”Tintin følelse”, af den del. Skibet mindede om det – kaptajnen gjorde det samme. Alt fungerede, de indfødte var skæmmende fanatiske – flugten, bortførslen og ofringen var også helt i top.

Så begyndte jagten på King Kong i junglen – og først da dinoerne dukkede op begyndte mislydene at vise sig. Det er helt fair at Jackson havde dem med – de var også med i den oprindelige film fra 1933. Men når man laver alt perfekt – New York, Skibet, King Kong – så er man pinedød nødt til at lave perfekte dinoer også.

Og de er virkeligt dårligt lavet, det gælder især i samspillet med skuespillerne. Man tror simpelthen ikke på at de tonstunge dinoer, stort set, aldrig træder på et menneske.

Herefter går der pludselig Tintin i den igen – vi er pludselig på ”Den sorte ø” med kæmpe insekter (ringe CGI) som truer med at udslette besætningen. Den del var ikke i den oprindelige film, så det er helt Jacksons egen fejl – og set fra min stol er det både overflødigt og ødelæggende for filmen.

Resten af filmen fungerer virkelig godt, fra tilfangetagelsen af King Kong og til fremvisningen af verdens 8. vidunder i en fyldt koncertsal. King Kongs flugt, de mange ødelæggelser i New York og det poetiske samspil mellem Watts og King Kong i parken på isen er flot lavet. Den klassiske kamp på Empire State Building kunne næppe være lavet flottere – og yder fuld retfærdighed til det oprindelige ophav.

Peter Jackson kan redde filmen, det kræver kun at den skal klippes om og nogle flere timer i computerafdelingen. Dels skal insektdelen helt skæres ud – og dernæst skal dino’erne reduceres til en mindre og meget højere kvalitet, så de passer til resten af filmen.

Mere skal der ikke til, så ville Peter Jackson have skabt et værk som ydede fuld retfærdighed og overgik den oprindelige film i en opdateret udgave. Men det kan han vel nå endnu?

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Jeg er helt enig i at den lange flugt og løbene med dinoer er virkelig skidt og det ødelægger også lidt for mig. Den er dårligt udført, men også dårligt tænkt synes jeg. For lang og klodset. Delen med insekterne kan jeg rigtigt godt lide. Desuden tænker jeg, det er Jackson's måde at hylde originalen på, hvor en sekvens med store edderkopper blev klippet ud (og siden gik tabt vistnok), fordi den blev anset som værende for grusom har jeg engang læst.

Overgå originalen kan man dog ikke. Dateret eller ej, det er en af mine all-time favoritter (tror jeg har set den 20-25 gange igennem årene:)

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Jeg så også originalen igen, for at sammenligne med Jackson's udgave - og jeg kendte ikke til edderkoppesekvensen, før du nævner den nu.

Men det ændrer ikke ved at jeg synes det var overflødigt i forhold til historien - og dårligt lavet.

Det er selvfølgelig ikke helt fair at sammenligne en film fra 1933 med en opdateret udgave fra 2005 - og jeg har stor kærlighed til de ubehjælpsomme dukker i den første film, men de gør også at jeg ser den med en større distance og ikke lever mig helt ind i historien. :-)

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Den er virkelig teknisk dateret denne version, men sådan går det når man har så meget CGI. Den er også lidt for lang og har ikke samme effekt som for over 10 år siden. Men den har stadig nogle smukke og rørende øjeblikke og det er lidt usædvanligt for denne type film. Kong er også tiden værd. Jeg vil give den 7/10

PJ har toppet for længst og gad vide om han nogensinde laver en helt fantastisk film igen?

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
AB; Både ja og nej. Kong er fantastisk lavet - man tror virkelig på udtryk og øjne, og al CGI der er lavet omkring ham fungerer stadig og kunne næppe laves meget bedre.

Til gengæld er det så også en stor kontrast til det der ikke gør - og helt enig masser af rørende øjeblikke. Kong's fald fra ESB er jo på højde med DiCaprio's død i Titanic.

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Effekttunge film, uanset om det er CGI eller andet bliver ofte dateret at se på med tiden. Men sjovt nok synes jeg at Star Wars fra 1977 ser bedre ud end Episode 1, 2 og 3.

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Og i øvrigt lever jeg mig uden problemer ind i originalen, som jeg også gør med andre tilsvarende film fra den tid. Det er næppe rationelt, men jeg overraskes hver gang jeg set den, hvor meget jeg er med, på og underholdt.

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Det bliver vi aldrig uenige om - selvom de blev bedre til det over filmene. Især den frygtelig "kamp" mellem kamprobotterne og Gungans (Episode 1) ligner noget fra et gammelt computerspil. Men det er stadig Star Wars - og der er masser af godt at hente i resten af filmen.

Jeg sætter dog episode 2 og 3 over 7 - jeg synes historierne er bedre, og mere originale på trods af enkelte fejl.

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Af en eller anden grund holder jeg mere af Fritz Lang's Metropolis - fra 1927. Jeg forstår stadig ikke hvordan han kunne producere sådan et mesterværk på det tidspunkt. Og det er tydeligt hvordan et utal af film stjæler fra den, stadigvæk.

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Wayne - visse ting som dyr og pels er nemmere at lave i forhold til meget af det andet i King Kong. Så måske ikke så sært, at netop Kong holder sig fint, selvom jeg også synes den del er blevet forbedret med tiden. Kig på de nye Abernes Planet.

24/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Wayne - foretrækker du Lucas' prequels over Abrams' installation? Ufatteligt ;) Godt nok er den ikke ret original, men bare det faktum, at den har en normal dialog mellem mennesker og er fri for pladderromantik og endeløse forklaringer, det er nok til at jeg hellere ville stirre i væggen a la Wilson Fisk i to timer, end at foretrække prequels :)

Så skriver du "enkelte fejl"? Det må være årets underdrivelse ;)

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
AB;

Ja - lad mig sætte tal på:

Star Wars, episode
4. 10/10
5. 10/10
6. 9/10
1. 7/10
2. 8/10
3. 9/10
7. 7/10

Jeg havde store forventninger til Abrams - faktisk var jeg en af dem som foretrak ham, længe før han blev valgt til jobbet. Det var det indlysende valg, når man havde set hvordan han åbentlyst havde Star Warificeret Star Trek.

Jeg var ikke skuffet over 7 - den turde bare ikke gøre mere end det man forventede. Og så indeholder den mindst lige så mange fejl som 1. Vi kan jo bare starte med Rey - hun opdager, helt af sig selv hvordan kraften fungerer. Mindtricks som en voksen Jedi skal bruge meget lang tid på at mestre. Come on...

Og så er der alle gentagelserne, jeg gider ikke engang remse dem op. Helt ærligt var det første gang jeg forlod en biograf efter en Star Wars film hvor jeg ikke var euforisk bagefter. Jeg var bare underligt tom. Jeg har selvfølgelig købt den til samlingen, men folien er ikke brudt endnu. Mange nævner mindre CGI - men så vælger de også at blive snydt.

Selv efter 1 var jeg begejstret - som nævnt var der flere gode elementer; Darth Maul, Pod Race, Qui-Gon Jinn, Naboo, Coruscant - og Jedi rådet (flere Jedi's - endelig).

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
4. 7/10
5. 8.5/10
6 6/10
1 4/10
2 5/10
3 6/10
7 8/10

Jeg er som sådan ikke den største fan.

Mht Rey, så er jeg ret sikker på hendes "powers" nok skal blive forklaret i de næste film. Som det er nu, så var det et mystisk element som fik folk til at diskutere filmen en smule. Ang gentagelserne, ja så er jeg enig. De generede mig ikke i samme grad, da filmen bare kørte derudaf. Men meget originalitet har den ikke.

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
4 - 10/10

5 - 10/10

6 - 9/10

1 - 5/10

2 - 7/10

3 - 7/10

7 - 9/10

Mht episode 1, 2 og 3 må jeg erkende at jeg har det bedst med dem, hvis jeg ikke tænker på dem som en del af SW serien. At tænke sig at Darth Vader, en af filmhistoriens mest ikoniske helte skulle "gemme" på det hysteriske tudefjæs Hayden er ganske enkelt tæt på at få mig til at kontakte den bosniske mafia og bede dem aflægge Lucas et besøg:-)

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
At 7 skulle overgå 4 ....

Så er vi godt nok meget langt fra hinanden, men jeg er også stor fan. Jeg har aldrig misset en premiere siden starten.

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Wayne - den originale SW, altså 4'eren, vil altid være en mere original film end 7'eren og dermed en klassiker. Men dens stive actionscener, fjollede scener og lidt langsomt tempo, finder jeg den ikke voldsomt underholdende som Empire Stricks Back.

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Wayne: Skal vi tilgive ham hans mangler:-D

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Lidt objektivt set er det naturligvis en bedre film den originale SW. Derudover forstår jeg ikke helt din begejstring for prequels.

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Thomas: Der er visse ting man hverken kan eller skal tilgive, og det her er afgjort en af dem :-)

Vi må nok bare erkende at vi har at gøre med et tabt tilfælde :-)

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Du har helt ret. Tydeligvis er han tabt på hovedet som spæd:-)

25/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
I må være mere bims at hylde en som Lucas :)

27/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
AB; At hylde en som Lucas.....

Manden er forrige århundredes største film-eventyr fortæller.

Willow, Indiana Jones, Star Wars. Desuden står han fadder til et af verdens største Lyddesign; THX - og Pixar er oprindeligt hans opfindelse.

Damn, det er jo helligbrøde at skrive bims om Lucas.

Nu er du selv ude om det, der kommer lige et par velmente ord som hylder ham, som han bør hyldes :-)

27/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Jeg erkender skam hans bedrifter med den oprindelige SW som trendsættende. Han har jo så ikke instrueret 5 + 6 og heller ikke Indiana Jones-film. På den anden side, så er der også en ret stor enighed om, blandt fans, at manden også har været med til at ødelægge, det han skabte. Og her tænker jeg på prequels-trilogien. Jeg anser ham ikke som en særlig god instruktør.

27/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Jeg har aldrig påstået at han er nogen mesterinstruktør - American Graffiti er den film han har instrueret bedst. Han opfatter vel mest sig selv som entreprenør og opfinder - og det har han gjort bedre end nogen anden.

Hvis han selv mente at han var den bedste instruktør, så havde han næppe overladt SW 5 og 6 - samt Indiana Jones, til andre ...

Men han lagde grundstenen i den første Star Wars film - og det er på hans skabelse af figurerne/designet og historierne, det hele hviler.

27/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Alt det sætter jeg ikke spørgsmålstegn ved. Han har skabt noget mange elsker og mange butikker elsker at sælge :)

27/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
AB - det samme kan man sige om J.K. Rowling og J.R.R. Tolkien.

Det vigtigste er at de startede det hele med stor kærlighed og dedikation.

27/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Afgjort.

27/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
Al stor kunst ender ofte før eller siden, hvis det har langtidsholdbare kvaliteter og folkelig appel, med at være større end sig selv. Ellers ændrer det jo ikke en del af verden på en måde. Så det bliver det ikke mindre kunst af i dets udgangspunkt.

27/06-16Så tæt på, og så langt fra alligevel.
True.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.