The Avengers: The Avengers (1990)

The Avengers

25/06-16The Avengers (1990)
Det er sommer, og vi skal sgu også have lidt sjov her i varmen. Jeg byder således ind i trådstrømmen med noget i den lidt mere lette afdeling - håber I vil lege med (og hvis ikke, helt cool).

Opgaven er: Hvis "The Avengers" var blevet filmatiseret i 1990, hvem skulle så have spillet rollerne? Sammensæt dit eget drømmehold af skuespillere til at besætte de syv Avengers-roller. Reglerne er simple: Der er frit valg på alle hylder, dog skal skuespillernes daværende alder og forfatning være tidssvarende. Året er 1990, og derfor giver det ikke meget mening at lade Clint Eastwood spille Iron Man, eksempelvis.

Her er mit bud:

Nick Fury: William Hurt (40 år)

Jeg vil ikke misse chancen for at se en sammenbidt cigarpulsende William Hurt med klap for øjet stå ved rorpinden, have det store overblik og indmellem uddele skidebalder. Han har en naturlig autoritet i sit spil og er samtidig ung nok til at være med i marken og sparke røv, hvis det bliver nødvendigt.


Hawkeye: Kurt Russell (39 år)

Kurt skal med. Sådan er det bare. Ingen diskussion. Og husk på vi er i en tid, hvor Russell faktisk er en etableret og vellidt actionstjerne. Han passer perfekt til filmens kernepublikum, hvor han er elsket, og når jeg tænker "amerikansk helt" i den æra, er Kurt Russell noget af det første, der popper op. Giv mig Snake Plissken med bue og pil, og jeg er glad!


Black Widow: Michelle Pfeiffer (32 år)

Hun er badass, hun er psycho-sexy og hun er en brandgod skuespiller. Og så ved vi, hun kan levere i genren. Hun er endnu ikke castet som Catwoman i "Batman Returns", og med rollen her ville Pfeiffer dermed komme med den wow-faktor, som hun blæste folk bagover med to år senere.


Thor: Arnold Schwarzenegger (43 år)

Den eneste ikke-amerikanske rolle, som samtidig kræver et fysisk pragteksemplar, kan i min verden ikke være andre en Arnie. Han har allerede svunget hammeren (sværdet) forbi de lange lokker i Conan-filmene. Han er desuden i topform rent fysisk her, og så er han lige på nippet til at blive klodens største filmstjerne. En no-brainer!


Hulk/Bruce Banner: Gary Oldman (32 år)

Manden kan det hele, men jeg synes han ville passe perfekt som Bruce Banner, netop fordi der er så mange lag i karakteren - den stille men passionerede atomfysiker med psykologiske problemer, og som har en utømmelig vildskab gemt i sig. Den gode Oldman kan være lige så godmodig, som han kan være farlig. Jeg forestiller mig et stor grønt heldragtskostume til Hulk-fasen, og skulle producerne beslutte at lade ansigtet være blottet, så ville jeg elske at se Oldman gå bananas med et par funky kontaktlinser på.


Captain America: Bruce Campbell (32 år)

Min dark horse og uden tvivl den casting, studiet ville være mindst begejstret for. Men fuck'em - Bruce Campbell skal være min all-American hero, inklusiv et upåklageligt colgate-smil og en naturlig helteaura, som de små kan se op til. Han er desuden mere hot på markedet end nogensinde i kølvandet på Evil Dead, og ved at tage skridtet videre til rollen som Captain America bliver Campbell således det A-liste navn og den blockbuster-stjerne, som vi alle ved, han burde være.


Iron Man: Mel Gibson (34 år)

Som skabt til rollen. Men nu har jeg også bare altid været skideglad for Gibson. Selv i hans mindst flatterende periode i privaten var alt tilgivet så snart "Riggs" poppede op på lystavlen. En Gibson anno 1990 som Tony Stark = mere karisma end dollars kan købe! Og så har han faktisk mange af de samme kvaliteter som Downey Jr. - han gå forrest som leder og samtidig være charmerende og sjov med en ironisk tone. Hele pakken!

27/06-16The Avengers (1990)
Well, wel. Challenge accepted.

Kurtz – du har lavet reglerne, og du havde førstevalg. Derfor havde du også en fordel.

Men – her er mit team, som jeg er ret godt tilfreds med;

Nick Fury: Clint Eastwood 60 år.

Nej Clinten var ikke for gammel I 1990 – som 60 årig spillede han Nick Pulovski i The Rookie. Alderen ville passe perfekt – og hvem ville ikke gerne se ham med klap for øjet, og rollen som agent/oberst kunne ikke spilles bedre af andre.

Hawkeye: Mel Gibson, 34.

Bravehart – behøver jeg skrive mere, Gibson ville være perfekt med bue og pil.

Black Widow: Sharon Stone, 32 år.

I 1990 spillede Stone rollen som Lori, Arnold’s “kone” I Total Recall. Hvem husker ikke hendes actionfyldte slåskamp med Arnie, og senere i samme film med Rachel Ticotin? I Basic Instinct (92) viste hun desuden at hun også besad evnen som den ultimative Femme Fatale, som rollen også kræver.

Thor: Dolph Lundgren, 33 år.

Skandinavisk – tjeck – fåmælt, og bygget som en gud – tjeck. Se hans rolle i Showdown in Little Tokyo (91), så kan det kun være ham i den rolle.

Hulk/Bruce Banner: Harrison Ford, 48 år.

Hov siger du – han er sgu da for gammel til den rolle. Nul og niks – Harrison Ford lignede ikke en mand på 48 i 1990. I 1989 spillede han i den grad actionman i Indiana Jones og det sidste korstog - og fortsatte med Patrioternes spil (1992) og Flygtningen (1993) – alle roller hvor han spiller ”doktor” – præcis som Banner. Han ville være genial til den smerte som Banner oplever – og som Hulk (det ville have været ikonisk). Desuden har Mark Ruffalo, som spiller rollen glimrende nu, præcis samme alder som Ford havde dengang. I rest my case.

Captain America: Kurt Russell, 39 år.

Kurt Russel er the all American hero. Han er perfekt bygget til rollen. I 1989 spillede han en hårdt pumpet udgave af sig selv I Tango & Cash – og helt fremme i 2005 gav han et billede af hvordan han kunne have set ud 15 år tidligere, i Sky High. Kurt Russel ville være perfekt som den rettroende kaptajn.

Iron Man: Bruce Willis, 35 år.

Ironi – kvindebedårer? I 1990 gentog Willis rollen som John McClane i Die Hard II. Hvis man er i tvivl om hans kvindetække og charme – så har man ikke set serien De Heldige Helte (1985-89), hvor han også taler så hurtigt at han, uden problemer kunne fyre Downey Jr’s linier af. Det kunne have været genialt at se Willis fyre dragten af til larmende dødsmetal – og som helt findes de ikke større end ham.

Det var mine bud. Jeg tror jeg har givet dig kamp til stregen - og overgået dit cast :-)

27/06-16The Avengers (1990)
Det sgu en uafgjort det der Wayne:-D

27/06-16The Avengers (1990)
Thomas: Kommer sgu an på hvem man er :-)

Nick Fury - Hurt/Eastwood. Clinten ville vinde, hver gang.

Hawkeye Russel/Gibson. Uafgjort.

Black Widow: Pfeiffer/Stone. Uafgjort

Thor; Schwarzenegger/Lundgren. Guder snøvler ikke med ubehjælpsomt østrisk accent. Lundgren - vinder.

Hulk/Bruce Banner: Oldman/Ford. Ford ville vinde enhver karismatisk dyst mod Oldman - Ford vinder.

Captain America. (who the hell is) Bruce Cambell/Kurt Russel. Nej den kamp er ikke engang tæt - Russel er milevidt foran.

Iron Man: Gibson/Willis. Gibson som genial og kvindebedårer? Så langt hellere Willis - som besidder mange gange mere ironi end Gibson. Willis vinder.

Hvis uafgjort betyder ½ point til hver - så må det give. Regne, regne;

6 - 1 til mig. Sejr på både knock-out og point.

;-) :-)

27/06-16The Avengers (1990)
Tak for buddet, Wayne! Det var egentlig bare en løs idé (har ikke engang set Avengers nummer to, så tænkte den første var et godt udgangspunkt), men fedt du lægger sjæl i det. Trods efteraber-stilen så er det et fint hold, du har stablet på benene ;-)

I forhold til dit score board, så er du dog lidt på afveje. Dolph bedre end Arnie? Du må ha' spist søm.

Jeg skrev kun, at Clint ville være kikset som Iron Man, ikke Nick Fury, som jeg godt kunne se for mig. Han var endda selv i mine overvejelser til rollen, men Hurt har utvivlsomt flere tangenter at spille på.

"Ford ville vinde enhver karismatisk dyst mod Oldman - Ford vinder."

Nu er Hulk/Banner sådan set den eneste af karaktererne, jeg dyrkede som knægt så lad mig lige pointere - karisma er slet ikke et karaktertræk hos Banner. Tværtimod. Så det argument kan du stikke op i kornkammeret. Derudover, Oldman ville sparke Fords røv i forhold til vredesudbrud.

It's on! :-)

P.S. Jeg stempler lige ud en uges tid, da jeg hiver pløkkerne op nu og tager til Roskilde Festival. Hey så længe!

27/06-16The Avengers (1990)
Kurtz. Ja i den rolle er Dolph bedre end Arnie. Men ellers er Arnie jo bare GUDEN ;-)

Fury. Clint har lige præcis de tangenter, der skal bruges til rollen - nogle af dem mangler Hurt, selvom han er en fantastisk skuespiller. Men Hurt spiller jo netop en officerrolle i Hulk historien - og den ligner altså ikke den actionman som Fury også er.

Hulk - Ford kan afgjort se mere vred ud end Oldman, så den kan du beholde i egen silo ;-)

God tur til Roskilde - håber du kommer levende retur.

28/06-16The Avengers (1990)
Jeg er spændt på om andre tør binde an med opgaven, nu hvor vi har støvsuget 1990 for de bedste actionfigurer. :-)

04/07-16The Avengers (1990)
Jeg er retur og levende.

Nå, der var åbenbart ikke den store legelyst her. Jeg skal prøve at finde på en bedre idé næste gang (den her var endda stjålet). Men cool Wayne, imponerende at du både finder tiden til at lege med her OG skubbe tonstunge bautasten op af bjerge (Prometheus-tråden....jeeeesus...!).

Og så lige....

"Ford kan afgjort se mere vred ud end Oldman, så den kan du beholde i egen silo"

Ford er en af alletiders bedste 'grumpy men', det er vi enige om. Jeg snakker om ustyrlig, intens, buldrende, dyrisk vrede. Og der passer Oldmans færdigheder altså meget bedre til opgaven, hands down.

Og William Hurt som Fury er jo klart det mere interessante valg. Netop for at ryste posen lidt. Clinten....det er bare for nemt ;-)

04/07-16The Avengers (1990)
Bautasten - ingen problem, jeg faldt i gryden som barn.... ;-)

Oldman - måske vil jeg give dig den, men har du et godt eksempel, eller flere?

Hurt/Ford. At det er oplagt gør det ikke dårligere. Clinten som Fury - hell det ville ´jeg godt have oplevet!!!

04/07-16The Avengers (1990)
"At det er oplagt gør det ikke dårligere." Nope, men det gør legen mindre sjov ;-)

Oldman. Hans Dracula er eksempelvis fantastisk, og ellers behøves man jo bare se ham eksplodere i "Leon". Så er vi der vist.

04/07-16The Avengers (1990)
Jeg ville gerne have leget med Kurtz. Det var en god hygge såmænd. Men Wayne og du havde jo lige som taget og sagt alt, så hvad var der tilbage uden de sørgelige rester. Jeg kan kaste mig ud i meget dumt, men jeg begynder altså ikke at argumentere for alternative skuespillere i rollerne, hvis jeg ikke tror på dem:-D

Som Fury er jeg dog helt til Clinten. Oplagt ja, netop derfor. Hurt ville jeg finde for kedelig i rollen. Måske han ville være bedre som Bruce Banner. Du ved, stille vand....;-)

04/07-16The Avengers (1990)
Jeg giver mig - Oldman er ansat, hvis Clint får sin rolle :-)

04/07-16The Avengers (1990)
Taget alt? Aaarh Thomas, den går sgu ikke. Det er jo ikke en "The Expendables-make over", vi laver ;-) som skrevet i reglerne så var der frit valg på alle hylder. Netop derfor smed jeg et par jokere ind blandt muskelmændene - det var for mig det mest sjove ved øvelsen. Ja, ved casting i det hele taget. Hvem havde eksempelvis set Mark Ruffalo som Hulk? Og endda en god en? Ikke mig i hvert fald.

Wayne:
Deal!

04/07-16The Avengers (1990)
Ha ha og jaja det er selvfølgelig rigtigt. Jeg forsøger så. Jeg bestræber mig på kun at vælge skuespillere i ikke har brugt og smider kun få kommentarer!

Nick Fury – Nick Nolte, 49 år (alternativt Sam Elliott)

Nolte kan lukke sure spydigheder ud som få, men er også en førerhund man tror på kunne lede en sådan gruppe, som en af de få.

Hawkeye – Sylvester Stallone, 44 år (alternativt, Timothy Dalton)

Som en sammenbidt og indesluttet bueskytte, der ikke siger meget, men har en fysisk tilstedeværelse og som man tror på kan håndtere bue og pil, passer Stallone perfekt ind i gruppen.

Black Widow - Sherilyn Fenn, 25 år

Smuk, mytisk og med evne både som den sexy forføreske og dødbringende sorte enke er Fenn, dengang stadig vildt hot, optimal.

Thor – Cary Elwes, 28 år (mit smertesbarn….Ganske overraskende var det rollen som Thor jeg ikke kunne ramme uden hvis jeg havde gentaget jer)

Kan gå som nordisk og hvis han får bygget lidt body på stativet, kan han sende det rette stive smil som guden Thor.

Hulk/Bruce Banner – Tom Hanks, 34

På vej mod stjernerne, stadig markedsført som komiker, men på vej mod mere seriøse roller. Som den dygtige, men også frustreret forsker med et grøn alter ego, vil han gøre en god figur.

Captain America - Patrick Swayze, 38 år

38 år, men ser yngre ud og er en hot all-american-boy som vi kan tro på være den retskafne spejderdreng America og desuden atletisk som få via sin dans.

Iron Man - Val Kilmer, 31 år

Troværdig som flamboyant playboy med hang til ståldragter, damer og sprut. Dengang hang der stadig lidt stjernestøv ved ham, samtidig med at han kunne spille overlegen som rollen kræver.

04/07-16The Avengers (1990)
Se nu der.....du ka' jo godt ;-) Og fedt du prøver noget nyt (når nu reglerne ikke forbyder det modsatte).

Virkelig stærk opstilling må jeg sige. Timothy Dalton som Hawkeye grænser til det geniale. Og hvorfor i alverden havde jeg ikke overvejet gode gamle Swayze som Cap. Fedt valg!

Men-men-men......aflys kampen. Sam Elliott med klap for øjet. Du har vundet.

04/07-16The Avengers (1990)
Fede valg Thomas. Nolte som Fury - ikke dårligt. Nolte kunne også være en sjov Hulk :-)

Sherrilyn Finn var noget af en Fox dengang. Action? Der havde man heller ikke set Scarlett Johansson...

05/07-16The Avengers (1990)
Mange tak i to:-) Det var sjovt.

Angående Sam Elliott, så havde jeg valgt og skrevet Nolte som Fury, da jeg kom i tanke om Elliott, via Swayze, ville være perfekt i rollen også. Da jeg havde valgt Nolte lod jeg ham stå som førstevalg.

Mht Stallone/Dalton var det nærmest omvendt. Jeg havde egentlig først tænkt på Dalton. Han er også et bedre valg end Stallone lige her, rent personligt/kunstnerisk. Men når jeg kiggede på mit samlede cast, følte jeg at jeg manglede en stor amerikansk actionman stjerne, rent kommercielt.

Kun mit valg til rollen som Thor er jeg ikke tilfreds med. Kunne bare ikke komme på nogen, uden netop Arnold, som jeg selv kunne være kommet på, eller Dolph som jeg fandt kunne være et fedt valg her. Elwes var et nødvalg. Har i nogen bedre, som vi ikke har nævnt?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.