Den lille prins: Pixar Pas På.

Den lille prins
Film Den lille prins
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Pixar Pas På.Wayne

27/06-16Pixar Pas På.
Om man kender historien om Den Lille Prins, inden man ser filmen - eller ikke, er ikke det væsentligste.

Filmen giver en glimrende introduktion til prinsens sælsomme univers, som giver udtryk af at være skrevet til børn - men i højere grad bliver forstået af voksne.

Filmens historie og konklussioner er på højde med det bedste vi har set fra Pixar. Den er lige så rørende som Up og Toy Story - men den er ikke helt så gennemsigtig og nem at forstå.

Som forældre, især - giver dens budskab en helt særlig vægt, men man tvinges også til at tage sit eget liv op til revision.

Blandingen mellem animationer, som vi kender dem fra mange andre animationsfilm, en form for stop-motion og bogens velkendte tegninger er helt genial, og fungerer virkeligt godt.

Ideen med at bringe historien frem til en nutidig verden, midt i stress og jag - samt planlagte liv - giver en optimal kontrast til historiens filosofi, fint repræsenteret ved den gamle flyver og hans modsætning til det omgivende samfund.

Filmens selvstændige budskab (udover bogens oprindelige), at personerne findes i vores omgivelser, var det eneste som ikke fungerede til perfektion.

Men forstår man filmen(og bogen), så kan man ikke undgå at sidde med en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen, bagefter. Og mere end en ting at diskutere med andre - og sig selv.

Men forbered dig på at oversætte filmen for dine børn - og køb så bogen. Den er alle pengene (og lidt til) værd.

Pixar er bestemt ikke ene om at fortælle sandheder for børn og voksne på film - ikke længere.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.