Everest - 2 D: Tæt på

Everest - 2 D
Film Everest - 2 D
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Tæt påAB

10/07-16Tæt på
Der er som sådan intet nyt under solen her, men det er nogenlunde dygtigt iscenesat det her af instruktør Baltasar Kormákur, som også lavede den glimrende "Dybet". Han har skruet ned for patos og klicheer, men det lugter stadig en smule af en velkendt skabelon, som ikke for alvor trængte ind under huden på mig.

Ensemblefilm kan have sine styrker, men her er der for mange personer, der næsten vælter over hinanden - i en film, hvor jeg i sidste ende blot ventede på tragedien indtraf. Vi ser dog de typiske telefonopkald til konerne, hvor tårerne pressede sig på. Men filmen rammer ikke hårdt nok i mavesækken, som jeg havde håbet på.

Filmens cast består af nogle respekterede skuespillere, men jeg synes faktisk de tog en smule fokus væk fra dramaet og distraherede mig. De bidrog ikke just med deres store talent. Greengrass gjorde noget begavet i "United 93" og hyrede ukendte navne, som bidrag til troværdigheden og gav chancen for vi kunne identificere os med helt ordinære folk uden nogen ydre glamour og stjernedrys. Det virkede forbavsende effektivt.

Til gengæld er det en vellavet filmproduktion med fin intensitet, uden jeg for alvor fik åndenød, som de bedre film i samme boldgade, formåede at præstere. En smule ujævn sine steder, men overall et kig værd. En lille anbefaling herfra.

6/10

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.