Nightcrawler: I'd Love To Change the World!

Nightcrawler

22/07-16I'd Love To Change the World!
Skarpsindig thriller af instruktør Dan Gilroy, der virkelig tager kegler med sit stramme og intelligente manuskript. Fortjent oscarnominering! Vi tages med på en tur i amerikansk mediemølle, hvor vi samtidig får bekræftet nogle typiske fordomme og de personlige omkostninger forbundet med dette.

Som elementært spændende thriller, der fungerer filmen ligeledes upåklageligt når speederen trykkes i bund og situationen eskalerer. Ingen good guys her til at heppe på, hvilket helt sikkert har tændt nogle seere af - men ingen indvending herfra, når Jack Gyllenhaal leverer måske karrierens bedste præstation. Han er for vild! Blev skamløst overset ved oscarshowet og det er mig en kæmpe gåde.

Fremragende fotograferet af den gamle kending, Robert Elswit. L.A. har ikke set skønnere ud siden Michael Mann's mesterlige "Collateral", men bag facaden lurer storbyens råddenskab og det er råt for usødet.

Flere af denne type film, tak. Det er en stramt komponeret film med en foruroligende god og frisk historie. Jeg elsker denne type film!

9/10

26/07-16I'd Love To Change the World!
Godt sagt. Der var helt klart noget Michael Mann over stemningen og billederne, og man må heller ikke glemme James Newton Howards fantastiske score (intro-scenen med musikken gav mig gåsehud). 5/6

26/07-16I'd Love To Change the World!
Ja, fedt score. Alt spiller i denne film.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.