Jason Bourne: Jævn fortsættelse.

Jason Bourne

30/07-16Jævn fortsættelse.
Serien kulminerede i en genial action film, da den seneste rigtige Bourne film Ultimatum kom i 2007.

Spænding og action levede op til det bedste fra Bond-serien - og plottet var bedre.
Det skabte meget naturligt ret store forventninger, når der nu er gået hele 9 år siden sidste kapitel (The Bourne Legacy fra 2012 er ikke en Bourne film - selvom den kaldes Bourne 4).
At duoen Greengrass/Damon er tilbage, gjorde kun det hele meget større.

Desværre er forventningernes glæde ofte det største, og det gælder også i dette tilfælde.
Man kunne have forventet at "Bourne" ville have brugt mere tid på at undersøge sin fortid siden sidst. I stedet havde han sat sig selv på pause - med ren overlevelse.
Handlingen er i det hele taget der hvor det halter, for motivationen for at hente Bourne/Webb tilbage er tynd - og det føles som lidt for tynd dej at der ikke har været et opgør og en udrensning hos CIA siden sidst.

Tommy Lee Jones har sine momenter, men virker også en anelse træt i rollen - og Alicia Vikander formår ikke at overbevise i hendes indtog i serien.

Vincent Cassel, derimod, er som forventet en genial udgave af det nødvendige "Es" - som sendes efter Bourne. Og netop den del trækker det hele op. For action fungerer helt på højde med det bedste fra serien.

Den er absolut værd at se, men virker mest som et reboot af serien - og forhåbentlig er der gjort større tanker om en fortsættelse, hvis det er planen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.