Den store venlige kæmpe - 2 D: Dreaming of the Queen, Visi...

Den store venlige kæmpe - 2 D

30/07-16Dreaming of the Queen, Visiting for tea
Der snakkes for meget. Om drømme, forstås. For lidt action og billed-tam-tam, forstås. Hvor er vi når Danmarks førende filmmagasin Ekko mener dette?

Vi er ved at være ved vejs ende for den store filmgeneration. Det må være ret indlysende.

Spielberg viser, at han til det sidste trods mange fejlskud forbliver tro mod sin magiske realisme, tilsat lidt gys for de små. Og et plot om spejling og drømme for de lidt større.

Fortællingen er død - som film, bedømt på modtagelsen. Det er ikke spændende nok at høre efter. ADHD-generationen har taget over.

No more filmlovers left alive?
That's why love has died.

Now I'd rather taste the old wine
Than mess around with something new

05/08-16Dreaming of the Queen, Visiting for tea
Intet nyt under sommersolen. Når en film udkommer i juli, bytter vi vores filmelskende sjæle ud for popcorn og sukkervand. Og hvis nogen vover at servere os cinematografisk substans, får vi det galt i halsen.

Spielberg selv var en af hovedkokkene bag tomme filmkalorier i sommermånederne. Men nu har han selv serveret en vinterret i en sommermåned. Og Ekko er forvirret.

05/08-16Dreaming of the Queen, Visiting for tea
Jeg er ikke med her. Denne film er da i den grad en åndsfælle til Spielbergs sommermirakel, "E.T. the Extra-Terrestrial". Og hvis man kender forlægget til den, så ved man også, at Spielberg, netop, har gjort retten mere sommerlig, end den burde være. Men indrømmet, der er flere kalorier i den, end juli-publikummet måske ville ønske.

Filmen har i øvrigt fået fine anmeldelser i udlandet. Og Ekko giver den da fire stjerner, Sandy. Trods alt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.