Starship Troopers: A Good Bug Is A Dead Bug

Starship Troopers

03/08-16A Good Bug Is A Dead Bug
Det fantastiske ved næsten hele Verhoevens actionrepetoire er at han kun lige skjuler filmenes dybere mening lige under laget af velkoreograferede actionscener og ST er bestemt ingen undtagelse. Hvordan denne film fik grønt af et så stort studie som Disney ved jeg ikke, men jeg er utroligt glad for det.

For under den bombastiske musik, den traditionelle kærlighedshistorie og de stadig flotte actionscener, ligger den syrlige satiregryde og bobler og uddeler håndkantslag ud til alt fra ekstrem højrenationalistisk glorificering af militæret, propaganda og etiske og moralske principper omkring krigsførelse.

Hvis ikke de hyperbolske billeder overbeviser om sin agenda, er den mindst lige så eksplicit i sin dialog med replikker som "violence is the supreme power from which all other forms of power is derived".

Starship Troopers var og er, måske mere i dag end i 1997, en stadig skræmmende advarsel om et militærhegemoni, der er slet gemt under flotte actionscener og en basal medrivende historie. Det er også en film, der på mesterlig metafilmisk vis vender sig mod tilskueren i de sidste minutter og spørger: "Hvorfor hepper du på dem?" .

Dette var, efter min mening, Verhoevens sidste mesterværk, men sammen med Robocop og Total Recall har han skabt en treenighed af satiriske actionfilm, der formidler sit bitre stof på en både intelligent og underholdende måde, uden at det nogensinde bliver for højpandet.

03/08-16A Good Bug Is A Dead Bug
Lækker og velskrevet anmeldelse, pinhead. Og ikke så meget som et komma skiller os ad - du nailer filmen. "RoboCop" har en ganske særlig plads i mit filmhjerte, men jeg kan sagtens tilslutte mig treenighedsaspektet (og hvilken en!!).

Det er i øvrigt Verhoevens egen favorit blandt sine film.

04/08-16A Good Bug Is A Dead Bug
Jo tak, herrrrr Oberst! Det er så rart at vende tilbage og anmelde nogle ældre titler engang imellem :)

Ja, Robocop har bestemt også en vis nostalgisk plads i mit filmhjerte (jeg havde SÅ mange Robocop-actionfigurer på mit værelse). Men her i mit voksne liv er det satme svært at bedømme hvilken af de tre film, der er min favorit, da jeg har set dem alle ihvertfald 20-30 gange

04/08-16A Good Bug Is A Dead Bug
Hvorfor vælge Pin:-D Filmhjertet er stort nok til at rumme dem alle uden at gøre det til et kapløb:-P

Så medmindre du skal bo på en øde ø de næste 5 år og max må tage en af de tre med, så må de dele pladsen vel....Jeg elsker også dem alle tre. Oprindeligt var jeg mest vild med TR, må synes Robo ældes lidt bedre. Så "tiebreaker" :-)

04/08-16A Good Bug Is A Dead Bug
Som Dr. Henry Jones sagde til sin søn: "Good point", og ja, Robo ældes bedre (på trods af at det måske er den, der er det største produkt af sin samtid). Go figure :)

04/08-16A Good Bug Is A Dead Bug
"RoboCop" ældes nemlig vidunderligt. Gud hvor jeg elsker den film.

"Starship Troopers" skulle jeg faktisk se nogle gange, før jeg fattede den. Husker jeg havde lyst til at mase Casper Van Diens angel face ned i en skål kartoffelmos, fordi han spillede så dårligt :-)

04/08-16A Good Bug Is A Dead Bug
Ha ha ha......Jeg nød ST for dens sæbeoperaagtige facon og det meget vold og action. Opfattede en del af præmisset som bevidst valgt, men slet ikke i det omfang af sarkasme jeg siden har fanget at filmen bevæger sig rundt i. God anmeldelse i øvrigt Pin, som vitterligt får sat ord på filmens fundament.

04/08-16A Good Bug Is A Dead Bug
Hahaha! Det er det, der er så godt ved den film. Den skaber en falsk utopi, der nærmest ligner introen fra Beverly Hills, fyldt med beefcakes og smækre koste, netop for at understrege satiren. Ikke overraskende var der mange, der ved premieren misforstod satiren for oprigtige meninger, der er langt mere i tråd med bogforlægget, inklusive mig selv. Jeg vidste knap nok hvad humor, endsige satire, var på det tidspunkt. Jeg nød bare de store våben og effekterne :D

04/11-16A Good Bug Is A Dead Bug
Hvor var det et herligt gensyn med denne!! Og du taler sandheden, Søren. Fin anmeldelse. Hvad er der i grunden sket med Verhoeven siden denne?

07/11-16A Good Bug Is A Dead Bug
Jo, tak!

Jeg ved ikke, hvad Verhoeven havde i tankerne efter denne, men så vidt jeg kan forstå, blandede studiet sig rigtigt meget i hans "Hollow Man" og krævede et mere "straightforward" manuskript og jeg tror simpelthen, at han blev træt af Hollywood.

07/11-16A Good Bug Is A Dead Bug
Noget kunne tyde på det, ja. Vi gik også en ny tid i møde, så hans Robocop, Total Recall og Starship Troopers ville næppe få grønt i dag. Han er dog aktuel med en fransk thriller under navn "Elle". Ser god ud!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.