På grænsen af det ukendte: Spielberg bag kulissen

På grænsen af det ukendte

04/08-16Spielberg bag kulissen
Jeg har gjort et fund, som jeg fik lyst til at dele. Denne japanske dokumentar om Spielberg har jeg lige ædt råt! Det er nok mest en ting til hardcore fans, men selv hvis man ikke er, så er det et forbløffende intimt indblik. Det er vildt at se en Spielberg på toppen af sin karriere (post E.T., pre Indy 2) være SÅ meget nede på jorden.

Vi er bl.a. med helt inde i kontoret på Amblin og så får vi også lov til at være med på settet til Twilight-filmen (!)

https://www.youtube.com/watch?v=jUjya-S_M10

04/08-16Spielberg bag kulissen
Det er jo et must see. Tak for du lige delte dette med os.

04/08-16Spielberg bag kulissen
Hvor vildt! Jeg sad lige og så netop The Twilight Zone: The Movie i går.
Jeg må også hellere se den dokumentar.

04/08-16Spielberg bag kulissen
Spooky, Indiana!

Og selv tak - det er en virkelig grynet affære, men det passer på en eller måde perfekt til en dokumentar om en VHS-konge som Spielberg.

04/08-16Spielberg bag kulissen
Meget sjovt at se. Det er også lidt specielt med den japanske interviewer, som vi skal høre oversætte alt, hvad Spielberg siger, til japansk.

05/08-16Spielberg bag kulissen
Jep. Og der bed jeg især mærke i hans (dejlig bramfri) sviner til datidens TV-producere. Man må sige landskabet har ændret sig siden :-)

05/08-16Spielberg bag kulissen
Apropos Spielberg, så genså jeg Saving Private Ryan på BD for nogle uger siden. For sulan den er god. Mandens sidste mesterlige film.

05/08-16Spielberg bag kulissen
dobbelt post?

05/08-16Spielberg bag kulissen
Den er fantastisk, og mon ikke 'Dunkirk' blander det bedste fra den og (den endnu bedre) 'The Thin Red Line'

05/08-16Spielberg bag kulissen
Yes, det ville være den perfekte blanding, selvom jeg ikke tror på nogen krigsfilm vil opnå samme intensitet og realisme, som SPR. Landgangen på Omaha Beach vil for mig stå som en filmisk sensation.

Teaseren til Dunkirk er ude. Chills!!

05/08-16Spielberg bag kulissen
Tilbage i første halvdel af 80'erne, købte jeg en Spielberg biografi. Den kunne være sjov at læse igen, så mange år senere. Det var på samme tid som jeg skrev et brev og sendte til ham (jeg var KÆMPEFAN og beundrede ham grænseløst!). Jeg fik endda svar. Godt nok kun fra hans sekretær. Jeg var dog stadig glædeligt overrasket over at jeg fik svar og ikke kun et standard. Der blev svaret på et par af de ting jeg skrev om og mit brev blev desuden kaldt frisk og muntert (og det var det faktisk, i mit lidt naive forsøg på at forklare at Spielberg ifølge mig burde få sig en "lærling" og jeg var den oplagte kandidat:-)

05/08-16Spielberg bag kulissen
teaseren til Dunkirk er dejlig enkel. Scenen med soldaterne i landgangsfartøjet, hvor man hører et fly komme nærmere, men aldrig ser det, er jo genial.

05/08-16Spielberg bag kulissen
haha, herligt, thomas :-)

05/08-16Spielberg bag kulissen
Dejlig anekdote, Thomas! Hvad var dit spørgsmål til Spielberg?

Ja, i mine øjne er det her en perfekt teaser. Det sidste billede hjemsøger mig allerede. En fantastisk måde at understrege soldaternes skræk og skrøbelighed. Er Nolan i virkeligheden min yndlingsinstruktør? spørger jeg mig selv.

05/08-16Spielberg bag kulissen
TN - havde håbet på du kom ind, så kunne du have skaffet mig en plads hos sekræteren :)

Ras - lyden af flyet er så frygtindgydende.

05/08-16Spielberg bag kulissen
Ja, "Saving Private Ryan" betragtes jo af mange som det sidste udsving på mester-barometeret. Det er også en ret fantastisk film, men jeg vil dog stadig sige, folk generelt er alt for hårde ved den gode Spielberg og forlanger det urimelige. Jeg kan nævne indtil flere titler, han har lavet efter 'Saving' som de fleste instruktører vil slå ihjel for at have på CV'et. "Munich" som jeg genså for et par måneder siden er eksempelvis blændende.

Thomas:
Det er også mere, end de fleste kan bryste sig af. Men dit brev kom for tidligt. Du skulle have sendt det, inden pre-production på Indy 4 gik i gang - der kunne han godt have brugt en "lærling" :-)

Og fedt at høre med "Dunkirk". Jeg er jo blevet afholdsmand på det område, men måske jeg alligevel tager et hurtigt kig, nu det kun er en teaser.

05/08-16Spielberg bag kulissen
Jeg er også helt enig med dig, Emil. Jeg nyder også München, A.I. og Minority Report. Disse er fremragende.

Du kan sagtens snuppe teaseren. Den er meget i tråd med hvordan man førhen skruede den slags sammen.

05/08-16Spielberg bag kulissen
Hmm, konkret husker jeg ikke helt præcist hvad jeg skrev (det var jo dengang det blev skrevet i hånden, så har ingen kopi på PC'en og det er +30 år siden:-)

Men jeg spurgte ind til hvordan han var startet, kommet ind i branchen eller noget og/eller gode råd til hvad jeg kunne gøre. Jeg fik også svar på det med lærlingen:-) Mindes en del af svaret var noget med at jeg skulle øve og øve mig i at lave film, at Spielberg ikke pt havde brug for en lærling, men at de takkede for mit friske/muntre brev og min ros og beundring af Spielberg.

Ha ha Oberst, good one:-) Ja Indy 4 får han ikke stor ros for og jeg køber ikke den med at Lucas har det meste af skylden, som jeg indimellem har læst. Spielberg var og er jo ikke hr. Hvemsomhelst.

05/08-16Spielberg bag kulissen
Der har været et par deciderede fusere fra manden. Indy 4 holder bare ikke. Komplet idiotisk film. Terminalen er heller ikke god. Ellers synes jeg han holder et rimeligt niveau.

05/08-16Spielberg bag kulissen
Efter Saving Ryan's Privates synes jeg bestemt han har lavet flere solide film. Indy 4 er svag, særligt filmens sidste halvdel lider. The Terminal fandt jeg tæt på gennemført ringe og War Whore kunne jeg også godt have undværet (selv om jeg næsten er sikker på pigerne vil elske den når de bliver lidt større). Lincoln var ikke direkte dårlig, blot forfærdelig tør, uinteressant og ofte gabende kedelig synes jeg. Jeg ville rigtigt gerne se hans Bridge of Spies, som jeg tror jeg ville finde et nøk bedre. Store forventninger har jeg dog ej. Men resten af hans film efter SPR har jeg fundet gode til tæt på fantastiske.

Personligt må jeg så også indrømme at jeg elskede hvert minut af hans ellers ofte udskældte Tintin.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.