Midnight Special: Not so special

Midnight Special

04/08-16Not so special
Havde virkelig høje forventninger til denne, som ikke helt blev indfriet. Men der er stadig tale om en vellykket homage til 70'erne og 80'erne. Jeff Nichols er stor fan af film som Starman, E.T. og Close Encounters of the Third Kind. Og det ses her. Han giver dog sit kunstneriske præg på denne film.

Der rettes fokus på far/søn forholdet, som er på flugt grundet sønnikes superevner, men sci fi elementet fylder så uendelig lidt og er i baggrunden. Desværre er ingen af delene afstemt så godt, som jeg havde håbet på. Forholdet mellem Shannon og Lieberher mangler gnist og følelsesmæssig pondus. Ganske enkelt. De er begge velspillet, særligt knægten, men forholdet er ret koldt med tanke på de er på flugt og konstant bekymrede for sønnen. Nichols har måske bevidst undviget et melodrama, men så en mellemting ville have været bedre. Ganske vist har Nichols udtalt, at al unødig eksposition er udeladt. Men alligevel støder vi ind i flere forklaringsproblemer mht sci fi delen, som jeg må undre mig over. Den mangler en smule logik.

Det sagt, så spiller alle som sagt godt og filmen oser af god atmosfære og mystik. Filmens tredje akt vil splitte folk. konklusionen fandt jeg ikke helt tilfredsstillende, ikke helt så ambitiøs, men altså overall synes jeg absolut den holdt mig fanget og underholdt, men helt så god som inspirationskilderne er den desværre ikke. Jeg synes dog stadig at Jeff Nichols er en af de mest interessante instruktører derude.

Håber på en lidt bedre gensyn, men har på fornemmelsen, at det var dét. Flot teknisk udført film med ret overbevisende special effect, særligt til den lave budgetpris. Og så er atmosfæren helt i top.

10/09-16Not so special
Helt utrolig meget enig!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.