Det ONDE hold

08/08-16Det ONDE hold
DC's længe ventede ”Suicide Squad” lurer lige om hjørnet, og det gav mig en idé til noget spas herinde, inden sommeren forlader os.

Sammensæt dit eget 'Dream Team' af filmskurke! Kom med dit bud på et hold 'bad guys', der kan få selv Bertel Haarder til at skide i bukserne. Reglerne er som følger:

- Holdet skal bestå af minimum 5 medlemmer og maksimum 8.

- Der er i princippet frit valg på alle hylder, så længe karakteren er en antagonist (høj som lav) i en spillefilm men lad endelig kreativiteten flyde. Jo federe skills (og evt. våben) = jo sjovere bliver det.

- Karaktererne kan kun vælges i deres filmudgaver (ikke andre medier) og skal vælges ud fra deres udgave i én specifik film. Det er således ikke nok bare at skrive 'The Joker', eksempelvis.

- Der skal være diversitet i gruppen. Jo mere jo bedre. Det er nu engang sjovere, når medlemmerne har forskellige styrker.

- Det er tilladt at have ÉT wildcard med på holdet, og med wildcard menes der her en antihelt. Altså en karakter som kan betragtes som en helt, men som alligevel befinder sig et sted i grænselandet mellem 'right and wrong'. Et eksempel: Dirty Harry.

Det var det. Og husk at det er ment som en sjov ”what if”-leg, så vigtigst af alt: Have fun with it!


Her er mit hold:

The Penguin (Batman Returns)

Jeg elskede Danny Devitos over the top-udgave af Pingvinen som barn på trods af, han gav mig mareridt i et par uger. Og jeg synes, han stadig holder i dag. Udover at look'et jo er helt og aldeles fantastisk, så vil jeg især fremhæve råheden i karakteren (og i hans måltider). Han er hensynsløs, og så har han det fedeste legetøj hvad udstyr angår - herunder et arsenal af dødbringende paraplyer.


Saruman (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring)

Jeg MÅTTE have Christopher Lee med, og selvom det åbnede op for flere ikoniske karakterer, så endte jeg med at vælge Saruman. Det er jo for vildt at have en troldmand med på holdet, der har kræfter i Jedi-klassen (!) Han vil desuden fungere som gruppens garant for rutine, der har masser af kamperfaring (et par tusind år), der kan trækkes på. Samtidig har han ordet i sin magt og kan dermed være et ikke-voldeligt våben i kampen mod det gode.


The Bride (Kill Bill: Vol. 1)

Her spiller jeg så antihelt-kortet, da jeg synes Tarantinos brud er en af de allerbedste i den kategori. Vi ved, der gemmer sig et hjerte bag sløret, men vi ved også hvor topprofessionel hun er, når det gælder om at slå folk ihjel. Udover at tilføre en masse karisma, så er hun uden tvivl gruppens største 'bad ass'. Hendes weapon of choice er jo som bekendt et glohedt samurai-sværd, men derudover får vi kampsportsevner i mesterklassen med i pakken.


Frank Booth (Blue Velvet)

Okay-okay, det her er lidt af et sats. Det kan gå grueligt galt. Men hvad er et skurkehold uden en stjernepsykopat? Og i den kategori fås de ikke meget større end Dennis Hoppers Frank Booth. Hvad er hans våben spørger du måske? Utilregneligheden. Hans evne til, på et splitsekund, at havne i en vredespsykose, som fucker med modstandernes hoveder og får dem til at tvivle på egne evner. Et par sug fra ilttanken og ALLE er bange.


T-1000 (Terminator 2: Judgment Day)

Selvfølgelig skulle jeg have skurken med fra en af mine absolutte yndlingsfilm. T-1000 repræsenter min første filmoplevelse, hvor jeg var decideret bange på vegne af min helt. Han var ustoppelig, og mit unge sind kunne ikke se ”en vej ud” for Arnie, hvilket blot lagde yderligere ovenpå i en i forvejen fantastisk filmoplevelse. Jeg betragter dette som et afsindig stærkt kort at have på hånden – han er så godt som udødelig, han er ikke underlagt nogen former for moral og menneskelighed, der kan komme i vejen, og så har han, bogstavelig talt, kamelæonske evner.


Bill 'The Butcher' (Gangs of New York)

Jeg indrømmer det blankt - jeg er smaskforelsket i Bill 'The Butcher'. Scorsese og Day-Lewis skabte sammen en af de mest mindeværdige skiderikker, jeg har været vidne til, og de gjorde det så godt, at jeg sad og heppede lidt på ham i biografen i sin tid. Han ER en slagter. Brutal, grov og sølet til i svagpisser-blod. Kombineret med knastør humor, så har du en en forførende god skurk, hvis frygtløshed ethvert skurkehold ville drage stor fordel af. Weapon of choice: Meat cleaver!


Hans Gruber (Die Hard)

En gruppe der både tæller Frank Booth og Bill 'The Butcher' har brug for en, der kan holde hovedet koldt og tilbyde det store overblik. Gruber fungerer som holdets strategiske chefarkitekt. Han står for de taktiske overvejelser, når planen skal lægges, inden det går løs. Han har en fortid som politisk revolutionær, hvilket vidner om et vist mod. Derudover får vi i ham en koldblodig revolvermand, vi får en god hjerne, men vigtigst af alt får vi den helt nødvendige og tiltrængte ELEGANCE tilført - ”do you really think you have a chance against us, Mr. Cowboy?”

Kom an!

09/08-16Det ONDE hold
Bad ass team.

09/08-16Det ONDE hold
Ja ik'?

Er spændt på, hvad du hiver op af hatten. Bare giv den gas og lad vær med at tænke for meget over det ;-)

09/08-16Det ONDE hold
Will do, for sure.

10/08-16Det ONDE hold
O-la-la - her er min "familie":

Bedsteforældre

Aage Krüger (Riget) Udo Kier
Snarrådig, fantasifuld, fleksibel

Eleaner Shaw (Manchurian Candidate) Angela Lansbury
Kompetent, grænseløs, ser muligheder hvor andre ser begrænsninger

Forældre

Phyllis Dietrichson (Double Indemnity) Barbara Stanwyck
God til skuespil

Max Schreck (Shadow Of The Vampire) Willem Dafoe
Arbejder bedst undercover

Børn

Damien (Omen) Harvey Stephens
Wednesday Addams (The Addams Family) Christina Ricci
Lærenemme i tidlig alder

Onkel

Bill Maplewood (Happiness) Philip Seymour Hoffman
Det venlige ydre er hans force

Outsider

Hank Quinlan (Touch Of Evil) Orson Welles
Good and bad, might come in handy

Hank Quinlan (Touch Of Evil

10/08-16Det ONDE hold
Mit bud på 5 styks:

Bane (TDKR)
Holdets helt store leder. Planlægning, krigsførsel og råstyrke. Det leverer Bane til overflod. Han var trods alt født i mørket.

"David"/The Guest (The Guest)
Holdets pretty boy. Charmetrold. Men det er blot overflade. Indeni er han nemlig dybt rådden. Perfekt til at foregive, manipulere og komme tæt på sit mål.

Loke (The Avengers)
Smart, usårlig og charmerende skurk, som helt sikkert ville gøre livet lettere for holdet med sådan en ombord, som svarer til fodboldens Messi :)

Hannibal Lector (Ondskabens Øjne)
Bon appetit!! :)

Immortan Joe (Fury Road)
What a lovely day det ville være med denne farverige, skruppelløse skurk ombord, hvor crew'et ville tilbede ham som Gud.

Mine picks. Blev en relativ hurtig gennemgang, men sjov leg, Oberst.

10/08-16Det ONDE hold
Herlig idé Oberst

Her er mine bud.

Tommy DeVito (Goodfellas)

Altid handy med en kompromisløs gunman, som nyder at dræbe.

Han makker; Anton Chigurh fra No Country For Old Men. Ikke så nem at bide skeer med.

Anfører for de to i marken;

Agent Smith (The Matrix Trilogy). Temmelig hård nød at knække, selv for The Chosen one.


Og så liner jeg lige en ubehagelig duo op, som nok kan rydde op blandt hvad som helst, og som på forunderlig vis formår at blende ind i landskabet;

The Predator

Og

Alien. Yderlige bemærkninger overflødige.

Gruppens kvindelige islæt; Nurse Ratched fra One Flew Over The Cuckoos Nest - har sikkert flere "snit" på samvittigheden, end The Bride ...


Hans Landa - Inglourious Basterds, er den perfekte højre hånd for gruppens chef. Udspekuleret som en i helvede.


One leader to rule them all;


Lord Voldemort.

Til at styre sådan et gang, skal der en hård hånd til - og det gøres ikke uden den ondeste form for trolddom

10/08-16Det ONDE hold
Sandy:
Herligt take på legen. Jeg faldt pladask for dit Max Schreck-valg. Især når man tænker på, hvor mange andre vampyrer, du kunne have valgt. Der er jo så lige noget med dagslyset, der trækker ned, men fuck it :-) Og Bill Maplewood fra en af mine yndlingsfilm, "Hapinesss", er et aparte men topinteressant valg.

Adis:
Rimelig farligt hold der tæller en af de største og bedste skurke i filmhistorien. Havde håbet på lidt mere fra Scopes action-veteran, men at du vælger Immortan Joe er.....fantastisk. Bane er sgu også et godt kort at have på hånden.

Wayne:
Du har brudt reglerne ved at liste tre film op til én karakter, men skidt pyt. Personlig vil jeg nok vælge udgaven af Agent Smith i 'Revolutions', da hans styrke er på sit højeste der. Ellers er det et fremragende hold. Sygeplejerske Ratched er et skidefrækt valg (tænker, hun også er god med en sprøjte, heheh). Og Anton Chigurh var jeg selv lige ved at vælge, men følte koldblodighedskvoten var opbrugt med T-1000 ;-)

Tak for buddene!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.