Shadow Dancer: En forrædder iblandt frihedskæmpere.

Shadow Dancer

12/09-16En forrædder iblandt frihedskæmpere.
En kamp som aldrig ender?

Al krig er forfærdelig - men de fleste krige ender med en vinder og en taber, og så kommer man videre.

Religionskrige, og krige mellem mennesker som bor samme sted har en tendens til aldrig at slutte. Der vil altid være en eller flere familiemedlemmer som skal hævnes, med en bombe eller et nakkeskud.

Når krig bliver en hverdag, og en livsstil - og det normale, så drukner alle former for fornuft og mulighed for forsoning.

Hovedpersonen i filmen er en ung mor, som er sat på en opgave som går ud på at aktivere en bombe i Londons undergrundssystem. Som barn døde hendes bror i hendes sted, da hun sendte ham hen for at hente cigaretter til faderen i stedet for at gøre det selv. På vejen blev han ramt af dødbringende skud, og skylden har siden ligget dybt i hende.

Hun kan dog ikke få sig selv til at udløse bomben, og flygter - men indhentes hurtigt af MI 5, som tvinger hende til at blive meddeler hvis hun vil se sit barn igen.

Det er en særdeles farefuld opgave at skulle bedrage sine egne, for hvis der er nogen IRA afliver - så er det forrædere blandt deres egne.

Filmen er et interessant indblik i en kamp, hvor al logik efterhånden var forsvundet og hvor selv den nærmeste familie kunne være fjender.

Clive Owen spiller MI 5 agent, som tror han har styr på situationen - men som er oppe imod kræfter han ikke forstår. Andrea Riseborough spiller moderen, som i den grad ballancerer mellem liv og død.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.