Blood Father: Mel Gibson i en "Mel Gibson film".

Blood Father

12/09-16Mel Gibson i en "Mel Gibson film".
De som har set "Get the Gringo" (fra 2012, og som jeg varmt kan anbefale), ved at Gibson ikke har glemt sit håndværk - og sin kendte rolle som den plagede, men nødvendige kur, mod de slemmeste skurke.

Billederne er flot komponerede og historien er stram, men varer til gengæld kun i små 1½ time - og det går en smule ud over karakerudviklingen.

Mel spiller Link, en tidligere alkoholiker og kriminel - som nu har gjort sig fri af begge dele, og lever en tålelig tilværelse som tatovør, i en trailerpark - i øvrig prydet med et imponerende fuldskæg (som gav en ekstra interessant tilføjelse til rollen) - synd at han ikke beholdt det filmen ud.

Fortiden indhenter ham dog - i form af den datter han, grundet mange år i fængsel, ikke har set meget til.

Datteren er i store vanskeligheder, da hun har blandet sig med de forkerte mennesker - og ved et uheld har skudt en narkogangster, som også var hendes kæreste.

Den slags går selvfølgelig ikke ustraffet hen, og nu jages hun både af politiet og gangstere - og den eneste der kan beskytte hende er hendes far, Link.

Det fører til adskillige konfrontationer, samt at Link er tvunget til at trække på sine tidligere kontakter i det kriminelle miljø - og det er her at filmen halter en smule. Den vil simpelthen for meget, uden at vi lærer bipersonerne ordentligt at kende.

Men ønsker man bare et herligt gensyn med ægte Mel Gibson action - så er det filmen, man skal se. Man keder sig ikke et sekund.

Alt i alt en glimrende opvarmning til mere Mel Gibson, når han endelig - efter 10 års pause - er tilbage som instruktør med filmen; Hacksaw Ridge.

4/6. 7/10

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.