The Shallows: Begravet til søs i 127 timer - med haj.

The Shallows

14/09-16Begravet til søs i 127 timer - med haj.
Filmen er i den grad i familie med husbond Ryan Reynolds Buried - eller måske mest Danny Boyle's 127 timer, idet vi følger vores hovedperson helt tæt - stort set uden anden menneskelig kontakt.

Indrømmet, fra start troede jeg at jeg skulle se en billig form for gyserfilm, med referencer til andre haj-film, tilsat en køn pige - som Blake Lively afgjort er. Men The Shallows udvikler sig heldigvis til at blive mere end det, og jeg endte med at blive opslugt af drameat om liv og død.

Temaet er selvfølgelig langt fra nyt, og filmen vil også bidrage til myten om de menneskeædende hajer - hvilket endnu engang vil være uretfærdigt, når man tager i betragtning hvor få uprovokerede hajangreb der finder sted.

I gennemsnit dør ca. 6 mennesker om året, som følge af nærkontakt med en haj. Til sammenligning dør 655.000 om året af stik fra malariemyggen...

Tilbage til filmen - som gik fra at ligne en reklame for surferoutfit, og til et mørkt drama om frygt og kamp for overlevelse. Jeg var godt underholdt.
7/10 og 4/6

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.