Er du bange?

21/10-16Er du bange?
Oktober = gyserfilm og andre uhyggeligheder.

Hvis I også har den tradition så lad mig høre, hvad der ryger igennem afspilleren.

Her er nakken dejlig kold. F.eks. skræmte Frank Booth mig (for gud ved hvilken gang) helt ind til kernen i går, og i aften står den på den alt for udskældte "Halloween III".

https://www.youtube.com/watch?v=VQgi6xs68Rs

Hvorfor laver man ikke så' nogle teasere mere?

21/10-16Er du bange?
John Carpenters Halloween ryger meget gerne gennem afspilleren omkring Halloween for mit vedkommende.

22/10-16Er du bange?
Cool Indiana, det er jo også en sand klassiker. Har du set nummer tre, som jeg omtalte? Den har sgu sin charme, men den blev udstødt i sin tid, fordi Michael Myers ikke er med, og den slet ikke nogen forbindelse har til de andre film.

22/10-16Er du bange?
Jeg synes den tredje Halloween-film er voldsomt undervurderet. Jeg fandt den faktisk ganske skummel med sin bizarre historie og stemning, som John Carpenters elektroniske 80'er score ledsager på fremragende vis. Den underholder med sine mange syrede indslag, som både fremprovokerer latter og fascination, samtidig med at den næsten er indbegrebet af den charme, der karakteriserer de lidt mere undergrundsagtige gyserfilm fra 80'erne.
Jeg begriber ikke hvorfor den film ikke er blevet kult!

Det kunne godt være, at jeg skulle gense den i månedens anledning.

23/10-16Er du bange?
Her i hytten er den kult!

Jeg er helt og aldeles enig i din beskrivelse - dette tredje kapitel i en ellers crappy filmserie er sin helt egen og tør være det. Den og originalen bør stå i enhver 80'er-samling ;-)

Og så er den jo instrueret af Tommy Lee Wallace, Carpenters gode ven og kompagnon (art director). Faktisk er den meget Carpentersk i ånden, da det meste af filmholdet havde arbejdet for ham før.

23/10-16Er du bange?
Rigtigt fedt at høre, at jeg ikke er den eneste, for hvem den har en særligt plads ;)

Ja, det var ærgerligt at filmserien udviklede sig som den gjorde. Jeg har læst, at intentionene hos Carpenter, Wallace og Co., var at historien om Michael Myers skulle slutte ved Halloween II, og at de resterende film i serien skulle være originale, uafhængige gyserhistorier ala Halloween III. Men pga. Halloween III's fiasko blev idéen droppet, og filmserien fortsatte blot med at køre i ring. Jeg ville ellers have elsket at se flere af film af denne slags!

23/10-16Er du bange?
Sinister var den seneste, som virkelig fik tag i mig. Meget velkendte virkemidler, men de sidder bare lige i skabet.

24/10-16Er du bange?
Orge:
Jah, gid de havde fortsat konceptet! Var faktisk ikke engang klar over, at det var den oprindelige plan.

Carca:
Det er en af dem, jeg har haft liggende i en evighed men aldrig fået set. Den vil jeg presse ind, inden oktober er omme.

Og nu står den på De Palmas "Blow Out", som godt nok ikke er en straight gyser, men John Lithgow gør, at den slipper igennem nåleøjet :-) fantastisk film, i øvrigt.

24/10-16Er du bange?
Den står naturligvis også på gys herhjemme. For det meste ihvertfald.

Apropos 'Halloween' - så er Carpenters film jo helt uomgængelig på denne tid af året. Og så synes jeg Rob Zombies version fra 2007 er ganske fremragende.

Jeg tog et gensyn med 'The Sixth Sense' og den fik atter hårene til at rejse sig på mig. Og så fik jeg set 'Don't Breathe' og DEN kan i begynde at se frem til. I mellemtiden surfer jeg lidt på nettet for at finde lidt gys til d. 31, hvor vi får gæster. Har hørt at 'Trick 'R Treat' (2007) skulle være ganske fin.

25/10-16Er du bange?
Cool Adis. Men really, mht. 'Sixth'? Jeg synes, ballonen er feset ret meget ud, når man kender slutningen. Skuespillet holder dog stadig max.

Holder vejret til "Don't Breathe".

25/10-16Er du bange?
Det forholder sig ikke spor anderledes i film som The Usual Suspects, Psycho, Fight Club, The Prestige med flere, som bygger lidt på samme grundlag med en overraskende slutning. Jeg køber det og filmen er i højere grad et solidt drama. Historien og atmosfæren har altid tiltalt mig og så har jeg et soft spot for den gode M Night.

25/10-16Er du bange?
Oberst: Jeg har set alle Halloween-filmene. Jeg må ærligt indrømme, at jeg husker den tredje film i rækken som det argeste lort. Det skal dog siges, at jeg sov delvist under den, hvilket også gælder for den sjette film. Jeg bør ikke se film, når jeg er i søvnunderskud.

Mht Sinister er jeg ret begejstret for den. En af de bedste nyere gyserfilm, jeg har set. The Sixth Sense synes jeg stadig holder fuldt ud som den overnaturlige thriller den er. Intelligent, elegant og velspillet. Stadig en fornøjelse selv efter flere gensyn.

25/10-16Er du bange?
Jeg ser sgu meget frem til Shyamalans nye film, 'Split'.

Mht. Sinister, så havde den nogle creepy scener, men filmens interne logik brød sammen for mit vedkommende, hvor 'anything goes' princip blev for meget.

25/10-16Er du bange?
Det bliver desværre til for få film i gysergenren for mig, jeg har svært ved at tage dem rigtigt alvorligt - og så ender det tit med at jeg kommer til at fokusere på manglende kvalitet og fejl.

Men det kunne være spændende at se en mustsee liste over de bedste gysere. Så kunne det være at jeg gav den et ekstra skud.

26/10-16Er du bange?
Wayne:

Mine første tanker er, at en moden herre som dig må have set de bedste/mest berømte gysere? Jeg forestiller mig, at hvis jeg skulle lave en liste over de bedste gysere, ville der helt klart stå klassikere som eksempelvis The Exorcist og Alien på, og dem har du vel set? Selvfølgelig kunne det være interessant at fremhæve gode gysere af nyere dato?

26/10-16Er du bange?
Adis:
Jo, det forholder sig anderledes. "The Prestige" og "Fight Club" er jo lysende eksempler, hvor filmene er så gode, at en 180 graders slutning netop ikke tager noget fra gensynet. 'Sixth' repræsenterer næsten det modsatte for mig. Du må i øvrigt være den eneste mand i Nordeuropa, der stadig ser frem til en Shyamalan-film.

Indiana:
Giv den et skud mere med åbne øjne. Den er ret fucked up, afgjort, men det er netop dens WTF-faktor, jeg hylder :-)

Wayne:
Efter det du skrev om "The Thing", da jeg anmeldte den, tvivler jeg sgu på, der er håb for dig ;-)

26/10-16Er du bange?
Oberst - jamen jeg synes jo netop 'The Sixth Sense' er så god undervejs, til og med slutningen, som ikke tager noget fra mine gensyn. Så det handler om øjnene, der ser. Mht Shyamalan, så overlever jeg nok og står gerne alene om forventningerne til hans nye film, så ingen grund til at bekymre sig på mine vegne :) Filmen har fået en fin modtagelse til early screenings og det ser ud til at han med 'Split' vender tilbage til rødderne, hvilket er positivt. Og så synes jeg bare traileren til filmen så lovende ud.

26/10-16Er du bange?
AB:
Men hvordan definerer du rødderne? Jeg synes aldrig rigtig Shyamalan har haft nogle rødder. Det er ikke nødvendigvis en kritik, da vi i det mindste kan overraskes således. (dog er jeg endnu ikke kommet mig efter "The Last Airbender", hverken fysisk eller mentalt).

26/10-16Er du bange?
Hvordan jeg definerer rødderne? Det er ihvertfald ikke bigbudget genrefilm, som den du nævner samt 'After Earth' han skal bygge videre på, that's for sure :)

Jeg tænker mere på hans 3-4 første film, som besad drama/thriller elementer og hentede inspirationen fra bl.a. Hitchcock. Han forsøgte ihvertfald (med succes) at kombinere elementer af spænding og menneskeligt drama, som jeg synes fungerede upåklageligt. Det var hans styrke. Suspense og drama. 'Split' ser ud til at være i den boldgade.

Jeg er dog enig i, at 'The Last Airbender' stank af pis. Det kan der vist ikke være to meninger om.

26/10-16Er du bange?
Jeg er imponeret over hvis at du i det hele taget har set After Earth? Derudover har jeg det lidt svært med rødderne, da det vel også omfatter idiotiske film som Lady In The Water?

Af gysere har jeg lige genset den originale The Fly. Den var sgu stadig go', selv om den som uhygge selvsagt er en del dateret.

26/10-16Er du bange?
Thomas:
50'er-versionen? Fedt! Den har jeg aldrig set. Men Cronenbergs udgave er en af mine all time-favoritter i genren.

26/10-16Er du bange?
Jep og slutningen på den, er så ond at det bliver sjovt:-)

Cronenbergs version er også fucking fantastisk. Har set den flere gange. Fik også engang udsat mig for efterfølgeren til den. Det gør jeg så ikke igen.

27/10-16Er du bange?
Jeg må være ærlig og sige, at jeg heller ikke kan tilslutte mig den helt store begejstring, som I kollektivt udviser overfor Carpenters The Thing. Jeg ville rate Alien 10/10 og The Thing 7/10. Jeg ville ikke kalde effekterne decideret dårlige, ligesom Wayne. Jeg tror mere, at jeg føler at de bliver lidt for meget og for meget up in your face både til min personlige smag og dette gør desværre ikke filmen uhyggelig. Jeg mener også, at hvis du viser for meget, er det mindre uhyggeligt, eftersom vores egen fantasi er stærkere end et udpenslet billede. Less is more. Jeg tror det var Leonard Maltin, der kaldte filmen et freakshow i kraft af dens bizarre effekter ud i gummi og teaterblod, og det kan jeg som sådan godt følge ham i. The Thing har dog flere gode ting ikke.mindst musikken og en god grundhistorie. Filmen har også en psykologisk dimension, men dette forsøg på at ramme publikum på det psykologiske plan har aldrig rigtigt virket på mig. Til sammenligning kan nævnes The Invasion of the Body Snatchers, som spiller på nogle af de samme temaer, men som virker meget mere foruroligende på mig. Dette har nok også noget med setuppet at gøre. Den film rammer én lige i hverdagslivet og den isolering fra resten af verden i The Thing sammen med den mulighed for, at væsenet bliver uskadeliggjort til sidst får filmen til at blegne i forhold til den modløse rædsel i slutningen af The Invasion of the Body Snatchers.

27/10-16Er du bange?
Indiana - det med 'fantasi er stærkere' afhænger jo af så mange andre faktorer. Du kan ikke bilde mig ind, at havde en film som 'Saving Private Ryan' pakket sin grafiske fremstilling af volden ind, på en måde så den ikke fremstod 'in your face', at det havde været en mere effektiv løsning? Nul putte! Tværtimod, det havde nemlig virket mere latterligt.

En film som The Fly er f eks en bodyhorror. Vi vil gerne se, uagtet hvor ulækkert og in your face det er, hvad der sker med personerne i processen. I The Thing gør det samme sig gældende, den viser os grafisk, hvad der sker og med sådan en grotesk præmis filmen bygger over, er det sgu bare en del af gamet. Du taler om skræmmeeffekten og det er altid individuelt, for mig er den mere suspense og tanken om, vi ikke ved, hvem hinanden er, der er creepy. Jeg elsker 'Alien', men jeg finder den ikke specielt uhyggelig må jeg tilstå. Den vinder til gengæld på så meget andet.

Og så vil jeg lige afklare misforståelsen omkring slutningen på The Thing. Du tolker den tydeligvis med andre briller, end mig. Dyret bliver ikke uskadeliggjort. Filmen er tvetydig. To mænd overlever situationen og filmen afsluttes med Russells ord; 'why don't we wait here a while and see, what happens'. Publikum bliver sat i en utryg situation med en tvetydig afrunding, hvor 'Invasion of the Body Snatchers' slutning faktisk er......in your face.

27/10-16Er du bange?
Indiana. Ja selvfølgelig har jeg set Alien og The Exorcist. Jeg har også set The Shining, Rosemary's Baby, Halloween, Psycho, Jaws, Don't Look now, Poltergeist, The Birds, The Silence of The Lambs,Se7en,The Fly, Lad den rette komme ind, samt forskellige udgaver af Dracula, Frankenstein og Scream.

Og helt sikkert mange flere - jeg er bare ikke fan af film som går ud på at en gal mand er løs med en kædesav - og jeg bliver ikke skræmt af Zoombier eller folk som bare ikke gider dø :-)

Men hvis der følger en god historie med, sammen med en vis kvalitet - så er jeg da frisk på at give det en chance. Jeg synes faktisk at Sam Raimi's Drag Me to Hell var produceret i en pæn høj standard, så den var værd at se.

Oberst. The Thing - fejlen er nok at jeg, af en eller anden grund, ikke fik set filmen da den havde premiere i 1982.

Det gjorde jeg først for 6 år siden - og jeg synes ikke at den lever op til den standard, og de effekter som laves idag. Havde jeg haft et personligt forhold til den som gik længere tilbage, så havde det nok været anderledes. Nu kom jeg istedet til at betragte den som det den også er - nemlig påvirket af Aliens store succes.

Og det er nok fordi jeg har et helt andet forhold til Alien at The Thing slet ikke ramte mig på samme måde - og så synes jeg der er forskel i kvaliteten på de to film, stadigvæk.

AB; Split - har lige set traileren. Den giver mig ikke håb om et mesterværk.

27/10-16Er du bange?
Man skal ikke have set The Thing dengang, for at værdsætte den i dag. Jeg så den ca midt i 00'erne, så jeg har tydeligvis ikke problemer med at købe illusionen og bedømme de filmiske kvaliteter.

Mht effekter, så giver det overordet set ingen mening at se fortidens effektmageri med nutidens briller. Den praktiske tilgang til effekterne synes jeg faktisk stadig holder ganske pænt. Ikke 100%, men mere end nok til jeg forbliver i illusionen og da effekterne ikke dominerer filmen fuldstændigt, er det ikke et problem. Smæk 2011 versionen, som på alle måder allerede er dateret og så også uoverbevisende ud til at begynde med.

Wayne - håb om mesterværk? Forventede jeg det, ville jeg godt nok blive skuffet ret mange gange på årsbasis.

27/10-16Er du bange?
AB. Jeg har ratet The Thing præcist på samme måde som Indiana 7/10 - og Alien fik 10/10.

Jeg er iøvrigt helt enig i hans betragtninger om forskellen mellem de to film - jeg bliver mere skræmt at det der bliver antydet, end af in your face slash.

Til gengæld synes jeg at bloddryppende slash virker, hvis det har en humoristisk vinkel - som i Kill Bill, eller i Planet Terror.

Hvordan vil du iøvrigt bedømme The Thing kontra Alien?

27/10-16Er du bange?
Men hvad er det, der bliver antydet i 'Alien'?

Jeg vurderer begge film højt. Altså 10/10. Film, jeg kan se igen og igen. Og så har jeg ikke det store behov for at sammenligne de to værker alt for meget. De er uafhængige af hinanden.

Kill Bill er ikke horror. Så jeg fatter hat af det eksempel. Det eksplicitte kan nu for mit vedkommende være ret skræmmende, hvis det er udført godt. 'The Descent' er et godt eksempel.

27/10-16Er du bange?
AB - hvor skriver jeg at Kill Bill er horror? Jeg mener bare at Tarantino bruger elementer fra Slasherfilm i den overdrevne måde kropsdele og blod flyder til alle sider - og det er sjovt lavet.

Har ikke set The Descent - men det burde jeg måske?

Jeg fik i høj grad oplevelsen af at The Thing er påvirket af Alien - som jo også er 3 år yngre.

Men jeg respekterer at du synes de er på samme niveau, jeg er bare ikke enig.

27/10-16Er du bange?
Vi har haft debatten før, Wayne. The Thing er et remake. Kan virkelig ikke se, at den skulle være "påvirket" af Alien.

27/10-16Er du bange?
af nylige gyserfilm jeg har set, som virkelig gjorde indtryk og oprigtigt skræmte mig, har der været carnival of souls og black christmas fra '74. en liste over de bedste gyserfilm for en er en bragende ide og ville meget gerne høre jeres favoritter

27/10-16Er du bange?
Skal vi sige top 10?

27/10-16Er du bange?
Vi har en lokation du ikke kan flygte fra, vi har en umælende alien som er "umulig" at dræbe. Vi har en række medarbejdere som jagter skabningen - som bliver dræbt, en efter en.

Ja, jeg kender forhistorien om The Thing from Another World - og jeg vil ikke afvise at historien om Alien kan være påvirket af den film.

Jeg er overbevist om at Carpenter har set Alien, og har bragt elementer fra den med til The Thing. Men jeg kan tage fejl.

Til gengæld synes jeg at Alien stadig står knivskarpt og frisk som film, mens The Thing ser ældre ud. Men hey - jeg giver den 7/10, det er jo ikke en dårlig film.

27/10-16Er du bange?
top ti, adis, bring det :-)

27/10-16Er du bange?
AB: Jeg er enig i, at det er skræmmeeffekten, jeg taler om. Det er gyserfilm, som har mere eller mindre til hensigt at skræmme én, som jeg taler om. Derfor er et krigsdrama som Saving Private Ryan ikke relevant at tale om i denne sammenhæng. Cronenbergs The Fly har jeg sjovt nok ikke et problem med er så eksplicit i sine voldsomt klamme effekter. Jeg tror også bare, at jeg bedre kan lide historien, eller i hvert fald bedre lide The Fly i det samlede billede fremfor The Thing. Alien og The Thing skræmte heller ikke mig synderligt, da jeg så dem som bette knægt engang i første halvdel af 00'erne. Men for at følge op på skræmmeeffekten, så er Black Christmas (1974), som don hiver frem, et klasseeksempel på en gyser, som ikke udleverer alle detaljer. Jeg ved ikke, om der absolut skal antydes noget konkret, derfor er det vel også en antydning. Men simpelthen, at vi ikke får alle detaljer at vide gør, at vi føler os utrygge. Black Christmas, som jeg først så som voksen skræmte mig betydeligt mere end Alien og The Thing, fordi morderen er så obskur og ingen ved, hvem han er, eller hvor han kommer fra. Man ser ham for det meste bare rende rundt gennem pov-optagelser og høre hans dybt bizarre og foruroligende telefonopkald (se evt. min, indrømmet lidt lange, anmeldelse af Black Christmas).

27/10-16Er du bange?
1) Alien
2) The Shining
3) The Thing
4) The Exorcist
5) Halloween
6) The Texas Chainsaw Massacre
7) Psycho
8) The Descent
9) Jaws
10) The Omen

Jeg er fan af mange af de her klassikere og den, der har skræmt mig mest, er The Exorcist.

27/10-16Er du bange?
Ja, slutningen på The Thing er nemlig tvetydig. Vi ved reelt ikke, om de to overlevende er mennesker, eller om den ene eller den anden er et rumvæsen. Men jeg synes situationen er mere faretruende i slutningen af 1978-versionen af Invasion of the Body Snatchers. Slutningen i Invasion er vel den den samme potentielle fare, som venter forude, hvis væsenet i The Thing skulle sprede sig til beboede områder, som doktoren i The Thing beregner sandsynligheden for? Slutningen i Invasion er bare et tak længere ud i håbløshedens skala, end i The Thing, som endnu ikke er nået til civiliserede områder. Jævnfør min snak om at ramme i hverdagslivet og det civile, derfor skræmmer Invasion of the Body Snatchers mig mere, når dine familiemedlemmer ikke rigtigt er dine familiemedlemmer længere, og det til sidst bare er dig, der "ikke er rigtig længere". Eksistentiel angst, right there.

27/10-16Er du bange?
Indiana - jeg fik blot indtryk af, at "fantasien er stærkere" var en generel ting du talte om. Jeg har personligt ikke en formel over, hvornår en horror fungerer bedst. The Descent er voldsorgie og den formåede at krybe sig ind under huden på mig. Den har ihvertfald forstyrret min nattesøvn :) Og så kan jeg på den anden side også lide gysere, der holder lidt igen med virkemidler, men som udgangspunkt kan alt jo fungere.

27/10-16Er du bange?
Indiana - I see your point. I dette tilfælde foretrækker jeg det minimalistiske set up og en slutning, der spiller på uvisheden og efterlader seeren i en gennemgående utryg situation. I 'Body Snatchers' er tingene ligesom til at tage og føle på. Shit goes down og filmen slutter, som man kunne forvente.

27/10-16Er du bange?
spændende liste, ab

har haft lidt svært ved at differentiere imellem hvad der passer rent ind i genren, og der er film der igennem sin stemning har skræmt mig ligeså meget som disse herunder, men som jeg ikke ville sige er straight up horrorfilm. men det er nu engang landet således

Martyrs
The Exorcist
Texas Chainsaw Massacre
Alien
Psycho
Carnival of Souls
The Thing
Black Christmas
Repulsion
Dead Ringers

27/10-16Er du bange?
Tak Tommy og din liste ser heller ikke helt tosset ud :) Det vil altid være lidt svært at definere termen "horrorfilm", men synes nu vi har ramt ganske fint.

Martyrs er satme også ubehagelig filmoplevelse. Thumbs up for Repulsion. Den holder jeg også af.

27/10-16Er du bange?
Nå, jamen den har I jo taget, kan jeg se :-)

Men Indiana og Wayne, jeg bliver sgu nødt til at sige, at "The Thing" ikke kan koges ned til 'in your face'-horror. Den kan så meget mere end det (og en kæmpe del af filmen er der intet). Blodtest-scenen er eksempelvis noget af det fineste og mest suspense-fyldte horror, der er lavet. Her er virkemidlerne præcis det modsatte af det, I kritiserer filmen for.

27/10-16Er du bange?
Jeg tror ikke der er lavet en mere suspensfuld sekvens, selvom jeg også holder utrolig meget af kornmark scenen i 'Signs', hvor Gibson får glimt af Alien og derefter taber sin lommelygte. Det løber mig koldt ned ad ryggen HVER GANG!

27/10-16Er du bange?
AB, hvorfor har du ikke The Vvitch på din top 10? Det ville jeg nok have troet?

27/10-16Er du bange?
Nå ja, angående horror så har jeg lige fået løn for at se Klassefesten 3 og den var skræmmende ringe og ikke lønnen værd!

27/10-16Er du bange?
TN - de andre er lidt mere horror-agtige og af selvsamme grund så jeg også bort fra Lad den rette Komme Ind. Uanset, så kunne jeg have nævnt mange flere titler, som jeg holder af.

27/10-16Er du bange?
True true, selv om jeg godt kan synes at The Vvitch er klam eller nok nærmere trykkende på en mere horroragtig måde end f.eks Jaws, som også er skræmmende udi det spændende meget af tiden. Den har dog scener som er uhyggelige måske nok.

27/10-16Er du bange?
Rigtig nok. Jeg var vitterligt bange for at gå i vandet, når vi var på ferie i Kroatien og skulle nødigt svømme for langt væk :)

27/10-16Er du bange?
Ha ja den virkning har den vist haft på mange har jeg læst:-)

27/10-16Er du bange?
Jeg tror det gerne, fordi den netop spiller så godt på det.

29/10-16Er du bange?
Filmaften hos undertegnede. Aftenens dobbelt-feature:

John Carpenters "The Fog"

...og nu! "The Cabin in the Woods".

I alt 53 fundet.
Side [1] 2 > »
Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.