Hell or High Water: American Classic!

Hell or High Water

12/11-16American Classic!
Dette er historien om den turbulente tid, hvor vi følger texasbrødrene Chris Pine og Ben Foster, der slår sig sammen om at røve banker, der truer med at sætte familiens gård på tvangsauktion. Dette er historien om desperate mennesker, hvor filmen tegner en kompliceret konflikt med en masse gråzoner. Her er derfor ingen helte, kun helt ordinære folk – på spanden.

Ekstremt veldrejet og næsten ulidelig intens skildring af seriøse konflikter, der langsomt eskalerer. Filmen rejser nogle spørgsmål omkring vores samfund, som vedrører os alle og peger samtidig på en bekymrende tendens i et samfund, hvor almindelige mennesker bliver ladt i stikken. Men alvoren iblandes en sjat sorthumor og provokatorisk islæt, som har en underliggende pointe. Jeg må sige, at instruktør David Mackenzie har disponeret rigtigt her og leverer et moderne mesterværk, hvor alting går flot op i højere enhed. Mackenzie har en fuldstændig sammentømret film på hånden. Bidsk såvel som afsindig underholdende!

Filmen, der både tegner et realistisk, men også nuanceret portræt af brødrenes skæbne. Perfekt spillet af Foster og Pain, hvor den sidstnævnte virkelig overraskende mig positivt med sit skuespil, som var helt fantastisk. Den altid gode Jeff Bridges giver glimrende support i birollen som Texas Ranger, hvis rolle stikker dybere end som så.

Filmen er en af de sjældne oplevelser, der skriger ”instant classic”. Det er America set igennem europæisk filmlinse, der afslører den grufulde virkelighed, som ikke så tit belyses i amerikanske film. En fuldtræffer og en film, der griber fat om struben fra allerførste sekvens og slipper ikke førend rulleteksterne går på.

15/11-16American Classic!
Efter fuldtræfferen "Starred Up" er jeg spændt på at se, hvad Mackenzie kan drive det til. Du skruer satme forventningerne helt i vejret. Jeg fik for nyligt set både 'Arrival' og 'Toni Erdmann' - og de er al ventetiden værd!! - så der er tyndet lidt ud i film, jeg glæder mig til i den nærmeste fremtid. Tak for at føje denne til listen

15/11-16American Classic!
Det var så lidt.

Det var et pletskud fra Mackenzie, men også en film i min boldgade må jeg tilstå. Ikke fordi den revolutionerer mediet, men til gengæld en magtdemonstration i, hvordan alle elementerne spiller rigtig flot sammen. Jeg har ihvertfald sjældent set så velafbalanceret en film. Den rørte mig, overraskende mig og underholdt mig i stor stil. Jeg spår en del oscarnomineringer til filmen.

Åh ja, "Arrival". Al den ventetid. Glæder mig afsindigt meget til den. Det er jo sci-fi lige efter mit hoved.

Dem jeg ser frem til:

1) LA LA Land
2) Manchester By The Sea
3) Arrival
4) Nocturnal Animals
5) Billy Lynn's Long Halftime Walk

15/11-16American Classic!
Om det er sci-fi lige efter dit hoved, tror jeg ikke du kan sige på forhånd. Den tager i hvert fald en uventet drejning, der godt kan smide nogle fans i svinget. Men spørger du mig (og det amerikanske anmelderkorps) kan du roligt glæde dig :)

15/11-16American Classic!
Der gives selvfølgelig ingen garantier. Jeg refererede mere til dens tilgang, hvor fokusset er mere snævert, virker mere realistisk og seriøs. Og så er jeg ret begejstret for instruktøren.

Jeg så godt den fik fornem modtagelse, men det passer jeg lidt på med.

15/11-16American Classic!
"Jeg spår en del oscarnomineringer til filmen." Så en typisk Oscar-film :-D

15/11-16American Classic!
Ligeså lidt som "No Country For Old Men".

15/11-16American Classic!
Så det godkendt;-)

15/11-16American Classic!
Jeg holder stadig af showet og mange af vinderne kan jeg typisk lide og kan jeg ikke, så lever jeg også lykkeligt bagefter:) Det ser ud til, at LA LA Land ligger lunt i svinget, men den ser også ret herlig ud.

15/11-16American Classic!
Også mig, selv om jeg ikke har kunne se det i en del år efterhånden af diverse årsager.

13/12-16American Classic!
Helt enig. Fantastisk film, hvor alting spiller veldisponeret godt sammen. Og sikke nogle one-liners oven i det stærke skuespil og den stramme eksekvering.

13/12-16American Classic!
Fedest!! Der er bare ikke et gram overflødigt fedt her. Det kræver gode evner at skære så flot ind til kernen, holde fokus og i det hele taget tro på filosofien om 'less is more'. Det har givet pote! Hvad mon Mackenzie disker op med næste gang?

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.